Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware yedekleme

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
4,386 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

vmware 4.1 kullanıyorum. içerisinde 4 adet os kurulu bunları felaket anına karşı yedeklemek istiyorum. nasıl bir yöntem önerirsiniz . mesela bir os bir gün acılmadı neyle nasıl gei dönüş yapabilirim. dosya olarak os lerim imajı alınıyormu

 
Gönderildi : 04/01/2011 18:34

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Eğer VMware ESXi 4.1 kullanıyor iseniz sanal makineleriniz çalışırken VMware seviyesinde yedekleme yapamazsınız. Sanal makinelerinizi kapattıktan sonra vSphere Client ile bağlanarak sanal makinelerinizi yedekleyebilirsiniz.

Eğer VMware ESX kullanıyorsanız vCenter üzerinden sanal makineleriniz çalışırken VMware seviyesinde yedekleme alabilirsiniz.

Bunlar dışında sanal makinelerinize sanki fiziksel birer sunucu gibi davranarak ntbackup, Windows Server Backup gibi uygulamalar ile system state ya da tüm sistemin yedeğini alabilirsiniz. Ayrıca Acronis gibi üçüncü parti araçlar ile sanal makinelerinizin imajlarını alabilir ve sıkıntı yaşadığınızda imajdan geri dönebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 04/01/2011 18:43

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

Vmware Data Recovery kullanabilirsiniz.

Vizioncore ürününü kullanabilirsiniz. CPU başına lisanslama yapılır.

Yada VMware HA kullanabilirsiniz eğer sisteminizde storage ve en az çift host varsa.

sanal sunuculardaki (guest OS) dataların geri dönüşünde ArcServe yedekleme ürününü kullanabilirsiniz.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 04/01/2011 18:43

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

vmware esx 4.1 ücretli sürümü ve HA ile yapılandırılmış 2 -2 os calışan storage mevcut. fizikselde sorun olursa diğeri aktik olacak ama os-server 2008 işletim sisteminde sorun olursa en son yedeğine dönmek istiyorum. bunun için tam uygun ürün hangisi olur  ve bununla ilgili makale varmı?

 
Gönderildi : 04/01/2011 19:01

(@gokhancakir)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Vmware ESX ortamlarında Vm bazında yedekleme istiyorsan Veeam backup işini görecektir. Veeam backup ile istediğin Vmleri istediğin gün kadar yedekleri alabiliyor ve anında yedekten dönebiliyorsun.

demo sürümlerini indirebilir ve test edebilirsin. Bizim productionlarda sıkça kullandığımız bir programdır. Güvenebilirsin.

 

 

 
Gönderildi : 04/01/2011 20:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

biraz özetliyebilirmisiniz . bende 2 fiziksel makina vae bunların birine 2 adet 2008 diğerine 2 adet 2008 server yuklu ve 1.5 tb storage var.sistem ha calışıyor. diyelim bir server yazılımsal olarak down oldu (sorun var) bende bu serverların hergece os bazında komple backup'ını almak istiyorum ve sorun olduğunda esx yönetim ekranında o imajı alıp tekrar server'ın son alınan imajını esx üzerinde acmak istiyorum . bunları yapabileceğim backup yazılımlarını söyliyebilirmisiniz. kurumsal firmaların kullandığı sistemlerede örnek verebilirsiniz


 


Ayrıca: snapshot nedir? dediğim olayda bundan nasıl yararlanabilirim


saygılar

 
Gönderildi : 09/01/2011 20:52

(@gokhancakir)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Vmvare ürünleri için yedekleme yapan bir çok program bulabilirsin. Bunlardan bir tanesi de belirttiğim gibi Veeam Backup&Replication programıdır. İhtiyacın olan yedeklemeyi de yapabilmektedir.


Program ile ilgili biraz daha ayrıntılı bilgi vermek gerekirse,


1- Programı fiziksel veya sanal bir bilgisayara kuruyorsun.(windows işletim sistemi üzerinde çalışıyor)


2- Veeam Backup programını çalıştırıp Vcenter'ı veya ESX hostlarını ekliyorsun.


3- Daha sonra bu esx serverlar altında çalışan Vm'lerini backup joblarına ekliyor ve kaç günlük bir geri dönüş için backupların saklanacağını seçiyorsun.


Veeam backup programı bu yedekleme esnasında ESX server'lara vss destekli snapshotlar aldırarak windows serverlarının güvenilir bir yedeğini elde etmiş oluyor. Bu yedekleri de istediğin gün kadar programa saklattırabiliyorsun. ve sorun yaşadığın zaman kolaylıkla geri dönüyorsun.


 Daha ayrıntılı bilgi için programın web sayfasını ziyaret edebilirsin.


http://www.veeam.com/vmware-esx-backup.html

 
Gönderildi : 10/01/2011 00:08

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

gökhan çok sağol.


mumin hocam/hakan hocam  senin karşılaştığın yada gördüğün bir kaç firmadan örnek verebilirmisin ne kullnıyorlar? ne gibi çözüm sağlamışlar acaba

 
Gönderildi : 10/01/2011 20:27

Paylaş: