Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hyper-v ve ncomputing

10 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
704 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba lar,windows server 2008 R2 üzerine 3 tane sanal windows 7 kurduk.Kullanıcıları active directory ile etki alanına baglanıyor.Ncomputing uzak masaüstü baglantı cihazlarıyla kendi active directory domain ve şifrelerini yazarak alanlarına baglanabiliyorlar.Kullanıcılar ncomputing cihazlarında bu üç sanal makineyi server olarak kulalnıp onlara baglanıyorlar.Hatta ncomputing cihazların modelide L-300.Sorun şu ki sistem bazen sanal makinalar gözükmesine ragmen baglanmalarına izin vermiyor.Ve bende ana makinaya baglanıp sanal makinaları restart ettikten sonra baglanabiliyorlar.Bunun nedeni ne olabilir bilmiyorum ne kadar anlatabildim kurdugumuz sistemi.İlginize teşekürler..

 
Gönderildi : 04/01/2011 21:30

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba,


Hyper-V + ncomputing ile daha önce proje yaptım ve bu tip bir probleme rastlamadım. Problem anında Guest OS'ler üzerindeki servis ve ncomputing yazılımının durumu nedir? Uygulama seviyesinde bir problem yalanıyor olabilir mi?

 
Gönderildi : 05/01/2011 01:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Açıkçası durum şu.N-computinglerin modelleri farklı.yaklaşık 10 tane L-300,15 tane kadar da L-230 modeli var.Ve kullanıcıları grupladık.mesela L-300 modelini kullananlar sadece 3.servera giriyor.Kutulardaki yazılımlar şöyle.L-300 ler yeni bir model oldugu için üzerinde ki yazılım beta fakat L-230 lar son sürüm yazılımları kullanıyorlar.Ve L-230 ların kullandıgı makinelerdede bahsettgiim problem yaşanıyor.Guest-OS üzerindeki servis derken neyi kastetiğinizi  anlamadım.Cehaletimi mazur görün uzak oldugum konular...

 
Gönderildi : 05/01/2011 12:36

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Yani sanal işletim sistemi içindeki ncomputing uygulaması ve işletim sistemi servisleri. Bu konu ile ilgili dojop ile görüştünüz mü? Kendileri bu ürünün distributorlerinden biri.

 
Gönderildi : 05/01/2011 18:07

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Hyper-V servisinin çalıştığı sunucu sistemini akşamları kapatıyor musunuz?


Eğer kapatıyorsanız sanal sistemler "Kaydet" konumunda mı kalıyor yoksa "Konuk işletim sistemini kapat" konumunda mı?


Sanırım ncomputing yazılımının 5 versiyonunu kullanıyorsunuz. Bu sürüm dediğiniz gibi beta aşamasında olduğu için ve geliştirilmesi yeni başladığı için henüz bahsettiğiniz stabilite sorunları var. Fakat NComputing yazılımının 6 serisini kullanırsanız daha stabil bir sürümü elde etmiş olursunuz. Yalnız bu versiyon Windows 7'nin 64 bit sürümü içindir; windows server 2008 R2 ve windows multipoint server 2010 ile de bu sürümü kullanabilirsiniz.


Ancak mevcut sisteminiz windows 7 32-bit ise bu durumda 64-bite upgrade işlemi yapamayacağınızdan dolayı sıfırdan kurulum yapmanız gerekecek. Eğer bu işlem için imkan yoksa öncelikli olarak sanal makinelerin ayarını "Konuk işletim sistemini kapat" konumuna almanız büyük ihtimalle sorununuzu çözecek; en azından azaltacaktır.

 
Gönderildi : 31/01/2011 13:35

(@TuncOnural)
Gönderiler: 77
Estimable Member
 

merhaba

Bende Ncomputing erişim cihazlarının bulunduğu bir çok projede görev aldım. Bu cihazlar hakkında gerekli teknik bilgiye mensubum.İsterseniz sorununuza yardımcı olmak isterim.Ancak öncelikle şunu belirtmeliyim ki Ncomputing erişim cihazlarınızı sanal yapıda kullanıyorsanız var olan işlemci çekirdek sayınızı tam olarak atamalısınız.Yani 4 çekirdekli bir işlemcide sanala tek işlemci atamamalısınız.Bağlantı sorun yaşamanıza sebeb bu olabilir.

Bunun yanı sıra mert bey'in de dediği gibi yazılım versiyonu şu an 5.4.1 beta sürümü. Şahsım adına Türkiye  distribütörü firma ile görüştüm kısa bir süre içerisinde win7 Sp1 desteğiyle birlikte yeni bir yazılım geleceğinin bilgisini aldım.

Sorununuz devam ediyorsa lütfen benimle irtibata geçiniz size yardımcı olacağım

 

 
Gönderildi : 18/05/2011 12:36

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

NComputing Microsoft ile yaptığı anlaşma uyarınca desktop işletim sistemlerden (windows xp, windows 7 gibi) desteğini çekerek sunucu işletim sistemlere yönelecektir.Yeni yazılımlar da bu konseptte sunulacaktır. Sunucu işletim sistemlerin de 32 bit olanlarına destek uzun vadede kaldırılacak; 64 bit olanlara destek sunulacaktır. Yine Microsoft ile yapılmış anlaşma çerçevesinde windows server 20xx işletim sistemlerine destek kesilecek; bunun yerine Microsoft'un NComputing cihazları gibi yeni nesil thin client cihazları için özel olarak üretmiş olduğu Microsoft Multipoint Server işletim sistemine yazılım desteği verilecektir.


NComputing cihazlarını Türkiye'ye getiren firma sayısı cihazı Türkiye'ye tanıtan Dojop firmasının büyük başarısından sonra artmış olmakla birlikte en güncel ve doğru donanım ve yazılım bilgisini kendilerinden almanızı tavsiye ediyorum.


Bilginize...

 
Gönderildi : 19/05/2011 14:41

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

yazılımlar beta degil sanırım güncel yazılım sizde yok alttaki linkten indirebilirsiniz:


http://www.dojop.com/yydownload.aspx?id=0   


 ayrıca L230 ve L300 ü aynı işletim siteminde rahatlıkla kullanabilirsiniz..

 
Gönderildi : 05/10/2011 17:57

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

muhtemelen virus programınız  belirli portları kapatıyordur.İşletim sistemlerinizin tüm updatelerinin yapıldıgına ayrıca vspace yazılımının son versiyonunu virus programınız kapalıyken kurdugunuzdan emin olun.Ayrıca sanal makinalarınızın ayrı ayrı IP aldıgından emin olunuz.


vspace versiyon matrixi:


http://www.dojop.com/yydownload.aspx?id=0  

 
Gönderildi : 05/10/2011 18:01

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 


muhtemelen virus programınız  belirli portları kapatıyordur.İşletim sistemlerinizin tüm updatelerinin yapıldıgına ayrıca vspace yazılımının son versiyonunu virus programınız kapalıyken kurdugunuzdan emin olun.Ayrıca sanal makinalarınızın ayrı ayrı IP aldıgından emin olunuz.


vspace versiyon matrixi:


http://www.dojop.com/yydownload.aspx?id=0  



Lütfen bir konuya cevap yazmadan önce konunun tarihine bakarak ona göre yazınız. Her mesaj dikdörtgeninin sol üst köşesinde yazılış tarihi var.


"Beta" kelimesinin kullanımlarına bakarsanız soruyu soran arkadaşımız konuyu ocak ayında açmış, en son cevap mayıs ayında verilmiş. Sizin yorum yaptığınız kısmın bugüne en yakın bölümünün 5 ay olduğunu düşünürsek anlamsızca konuyu yeniden hortlattığımızı görebiliriz. Bu tarih boyunca da herhangi yeni bir sorun da gelmediğini farkedersek problemin uzun süre önce zaten buradaki tavsiyelerle çözüldüğünü düşünebiliriz.


Eğer ki bu konuda geçen hususlarla ilgili ilginç ve yeni bir fikriniz varsa İpuçları bölümünde yeni bir konu açarak orada bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/10/2011 18:49

Paylaş: