Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V USB araçlarını kullanabilme

14 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,078 Görüntüleme
(@HakanDogan)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba

Hyper-V de USB araçlarını nasıl kullanıyoruz ?  İnsert integration Services Setup Disk diyorum mouse, klavye gibi arayüzlerini tanıttım ancak USB araçlarını tanıtamadım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Kolay gelsin....

 
Gönderildi : 08/07/2010 18:34

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Hyper-V ya da VMware ESX/ESXi gibi bare-metal hypervisor ürünleri üzerlerine kuruldukları donanımda bulunan usb portlarını sanal makinelerde kullanılması için aktarmazlar. Ancak bunun için çeşitli yöntemler (donanımlar ve yazılımlar) mevcuttur.

Bu konu ile ilgili http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2010/04/18/hyper-v-zerinde-ki-sanal-makinelerde-usb-donan-m-kullan-m.aspx adresinde ki makaleyi okumanızı öneririm.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 08/07/2010 18:48

(@HakanDogan)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Evet konuyu açtıktan sonra buldum makaleyi. Ancak bir sorum daha olacak. Ana bilgisayar masaüstündeki veriyi sürükleyerek HYPER-V Makinesine atamıyorum. Bu nasıl mümkün olur ?

 
Gönderildi : 08/07/2010 19:07

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Maalesef bu mümkün değildir. Network üzerinde dosya paylaşımı yoluyla ya da dosyalarınız bir iso imaj dosyasının içerisine attıktan sonra sanal makineye bağlayarak aktarabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 08/07/2010 19:27

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Bu özellik güvenlik nedeniyle şimdilik hyper-v'de yer almıyor. Ama host üzerinden VM'e (yada herhyangi bir yerden) local diskleri map ettikten sonra rdp yaparak pencereler arası drag and drop yapabilirsiniz. Zaten virtual machine connection uygulaması, mstsc.exe'nin yani rdp client uygulamasının üzerine inşa edilmiştir.

 
Gönderildi : 08/07/2010 19:41

(@HakanDogan)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Evet Serhat Abi. Anladım söylediğini. O şekilde mümkün olur evet. Ama bence anamakineden sürükle bırak olayı olsaydı daha iyi olurdu. Ve USBleri tanıtmak için ayrıbir program kurmak gereksiz diye düşünüyorum.( Tabi bu acizane benim fikrim ) Daha ileri ki sürümlerde bunu otomatik yapma gibi bi durum söz konusu olabilir mi ?

 
Gönderildi : 08/07/2010 20:07

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Hyper-V'de VM'ler arası drag-and-drop'un neden olmadığı konusunda şöyle bir bilgi vereyim o halde. İki sistem arasında bir datanın drag-and-drop ile taşınıyor olması demek, o iki VM'in bir şekilde (mesela file sharing üzerinden) konuşabiliyor olmasını gerektirir. Ama bu istenen bir durum değil çünkü VM'lerin birbirlerinden izole çalışması gerekir. Yani ortada bazı riskler var ve security tarafındaki bu risklerden dolayı bu özellik Hyper-V'ye henüz eklenmedi. Yoksa Microsoft mühendisleri bu özelliği üç kere entegre edebilirdi :)) İlerleyen günlerde security tarafında da sıkıntı yaratmayan bir yöntem uygulanabilirse (ki eminim bu konu üzerinde çalışılıyor) o zaman belki sonraki sürümlerde yer alır.


USB port'lar için de benzer bir çalışma yapıldığını biliyorum.


Özellikle USB desteği ilerleyen sürümlerde gelecektir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 09/07/2010 02:20

(@HakanDogan)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Çok faydalı bilgiler veriyosun, Teşekkür Ederim Serhat Abi. 🙂

 

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 09/07/2010 12:46

(@SerdemAKSOY)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Merhabalar,


 


peki fizikselde kullanılan usb'leri Vm makinlara paylaştırınca fiziksel de kesilioyor ikisini aynı anda kullanılabilir mi?


ve hyper- v de sürükle bırak olayı yok peki virüslü bi disk sanalda kullanılıyorsa fiziksele bulaşma şansı varmıdır? (sonuçta fizikselden kullanılan bir aygıt) 


 


saygılarımla..

 
Gönderildi : 13/11/2010 00:26

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

İlk sorunuzun cevabı malesef hayır. USB diski iki sistemden birisinde kullanmak durumundayız.

İkinci sorunuzun cevabı ise her zaman mümkündür. Ancak tavsiyem usb diski Hyper-V sunucusu dışında bir bilgisayar ya da sunucuya takarak paylaştırmanız böylece Hyper-V sunucusunu daha az riske atmış olursunuz. Usb diskler üzerinden autorun tarzı tetikliyiciler ile bulaşan virüsler için alabileceğiniz ilk önlem autorun özelliğini kapatmak olmalıdır. Genelde sanal makineye takılan usb cihazlar dongle denen lisans bilgisi içeren donanımlar olur. Eğer sanal makinenize dosya atmak istiyorsanız usb diskler yerine ağ üzerinden paylaşımları kullanabilirsiniz. Çünkü data taşınan diskler her zaman zararlı yazılımın bulaşması ve yayılması konusunda savunmasızdırlar.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/11/2010 02:24

(@SerdemAKSOY)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Bilgilendirme için çok sağolun hocam. Hyper-v üzerine win7 kurdum onu kullanıyorum. İnternet sorununu da makalenizi okuyup uygulayarak yaptım.(ilk sistemi bozdum bile sanırım fazla kurculadım 🙂 boza boza öğreneceğiz ) 


 Teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 13/11/2010 03:22

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim çözülmesine sevindim. Bozmak en güzeli devam [:)]

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/11/2010 11:47

(@TuncOnural)
Gönderiler: 77
Estimable Member
 

Usb üzerinden çalışan cihazlarımı sanal makinede çalıştırmak istiyorum.

kuruluma başlamadan önce sormak istiyorum USB over network yazılımı olmadan bunu yapmak mümkün değilmi ?

 
Gönderildi : 23/06/2011 19:42

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Hyper-V ortamında bu seçenek dışında kullanılabilecek bir seçenek şu an itibariyle mevcut değil malesef. Ancak remote desktop yardımıyla usb donanımları sanal makinenize yönlendirebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 23/06/2011 19:50

Paylaş: