Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vmware Hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
375 Görüntüleme
(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar makaleleri okudum ama iyice kafam karıştı.

Sormak istediklerim şunlar umarım yardımcı olursunuz.

1.Sanallaştırma için illa bir server mı gerekir?Wmvare Esx Serverı kendi laptopuma yada güçlü bir oem bilgisayara  kursam çalışmaz mı?Ve gerçek serverı bunun üzerinde sanallaştıramaz mıyım?

2.Sanallaştırma içinde ayrıca 2003 server lisansı almalı mıyım?Elimdeki lisansları Wmware içinde kullanamaz mıyım?

3.Gerçek serverda yaptığım bir işlem Sanal serverın üzerin nasıl geçiyor?

 

Teşekkürler 

 
Gönderildi : 22/10/2009 15:34

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba


1-Server almanız performansınızı etkiler.Hız konusunda ve programların verimli çalışması konusunda etkendir.


2-Lisansınızın kapsamına bağlı oem bir lisans ise bu sadece bir pc ile fatura edilir ve o pc için geçerli olur.Anakart ram hdd işlemci gibi 4 bileşene göre kendini lisanlar.Open lisans ise tek bir yerde kullanmak şartıyla kullanabilirsiinz.


3-Gerçek serverde yaptığınız işlemin sanal serverde nasıl gerçeleştiği konusu ise vmwarenin çalışma mantığından geçiyor.


VMware, bir sanal makina yazılımı olup konuk işletim sisteminin ana makina işletim sistemi içinde çalışmasına izin verir. VMware ile konuk işletim sistemini aktif hale getirdikten sonra bu konuk işletim sistemine uygulama programları yükleyebilir ve onun desteklediği servisleri verebilirsiniz. Mesela, ana işletim sisteminiz Linux iken Windows 2000 yada Windows XP çalıştırılabilir ve Windows için geliştirilmiş herhangi bir uygulamayı konuk Windows platformunda çalıştırabilirsiniz.
VMware, esasında bir sanal makine öykünücüsü (emulator, ing) olup temelde özel bir işletim sisteminden ziyade makinenin kendisine öykünür, böylece bu sanal makineye hangi işletim sistemi yükleyeceğiniz size kalmış bir seçenek haline gelir. Diğer bir deyişle, bu program BIOS'u da dahil olmak üzere bir bilgisayarı bütünüyle taklit eder.


Detaylı bilgiyi vmware sitesinden bylabilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 22/10/2009 15:50

Paylaş: