Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware üzerindeki mail servera outlook ile bağlanma sorunu

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
398 Görüntüleme
(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Aslında bu soru vmware mi yoksa windows server başlığına mı yazsam pek karar veremedim, yanlış yere yazdıysam özür dilerim.


Vmware workstation 6 kullanıyorum. Windows Server 2003 kurup AD, DNS, DHCP ve mail (SMTP, POP) rollerini kurdum. Makinenin network kartı NAT olarak yapılandırılmış durumda. Benim makinemin IP adresi mesela 10.0.0.5 diyelim, virtual makinenin ip adresi 192.168.42.100 gibi birşey. Benim makinem abc.com gibi şirketin domaininde, virtual makineye ise testdomain.com şeklinde bir domain kurdum, makinenin adı testdc1.testdomain.com şeklinde, mail server rolünü kurarken mail domain olarak da test.abc şeklinde bir isim yazdım.


Mail server rolünü ekledim, gerekli authentication ayarlarını falan yaptım fakat bir türlü kendi makinemdeki outlook tan virtualdaki mail server a ulaşamadım. Gelen ve giden sunucu kutularına testdc1.testdomain.com veya test.abc yazınca ulaşamıyor, 192.168.42.100 yazıyorum yine ulaşamıyor (bu alana ip yazılabildiğinden emin değilim, sadece deniyorum). Windows klasöründeki hosts dosyasına


testdc1.testdomain.com 192.168.42.100


gibi bir kayıt eklemeyi denedim, yine olmadı. Hem virtual makinenin hem de benim makinemin güvenlik duvarları kapalı durumda. Benim makinemden bu sunucuya outlook ile POP3 kullanarak bağlanmak için ne yapmam gerekiyor?


Teşekkürler

 
Gönderildi : 22/10/2009 14:57

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32879
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


peki fiziksel makineden sanal makineye ping atabiliyormusunuz ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 22/10/2009 16:18

(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hakan hocam,


 Evet hem fizikselden sanala, hem de sanaldan fiziksele ping atabiliyorum. Dosya paylaştırıp erişmeyi denedim, iki taraftan da diğer makineye ulaşabiliyorum.

 
Gönderildi : 22/10/2009 16:37

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32879
Illustrious Member Yönetici
 

şunu denermisin

fiziksel makinede

telnet x.x.x.x 25

x.x.x.x sanal makine ip adresin

25 ve 110 yani smtp ve pop3 belki iletişim sorunun bu portlar içindir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 22/10/2009 17:32

(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

telnet ip 25 çektiğimde testdc1.testdomain.com Microsoft ESMTP mail service version..... cevabı geliyor


telenet ip 110 çektiğimde +OK Microsoft windows pop3 version 1.0 <[email protected]> ready cevabı geliyor

 
Gönderildi : 22/10/2009 17:37

(@BatuhanCetin)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hakan hocam yardımlarınız için teşekkürler. Sorunumu çözdüm fakat sebebini anlayamadım, nasıl çözdüğümü anlatayım, sebebini yorumlayabilirseniz sevinirim. Yukarıda yazdığım gibi makinemin adı "testdc1.testdomain.com" ve mail server rolünü kurarken verdiğim isim "test.abc" idi. Bu şekilde ulaşamıyordum. POP3 servisi ayarlarından yeni domain ekleyip ismini "testdomain.com" yaptım ve [email protected] şeklinde bir hesap yarattım. Fiziksel makinemden outlook ile bu hesaba erişebildim. Ama [email protected] şeklinde ilk yarattığım hesaplara ulaşamıyorum. Yani sanal makinenin domain adı ile pop3 servisindeki domain adı aynı olursa çalışıyor, farklı olursa çalışmıyor. Bu normal bir davranışsa ben bilmiyordum yeni öğrendim 🙂

 
Gönderildi : 22/10/2009 20:01

Paylaş: