Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vmware de usb driver sorunu

17 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,567 Görüntüleme
(@bteleman)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba herkese,

Bildiğiniz gibi yeni serverlarda comport 1 - 2 adet bu yüzden fax modemleri maalesef bağlayamıyoruz. usb olarak ta bağladığımız zaman bu sefer de usb aygıtı görmüyor bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı, yada bu sorunu yaşayan

 

Sanallaştırma da bir problem yok. 8 adet modemi sanal makinelere nasıl tanıtırım?

 

 
Gönderildi : 22/10/2009 17:30

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

Resimdeki Dönüştürücüler işinizi görebilir. Bir adet alıp deneyebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 22/10/2009 17:38

(@AhmetYUKSEL)
Gönderiler: 65
Trusted Member
 

Wmware 6.5 versiyonunu kurdum ve aynı sorunu bende yaşıyorum usb flash bellek tanıtamıyorum. VM sekmesi altında Removoble Devices kısmından flsah belleği gösteriyor connetc/disconnect dediğim zaman gerçek makinadan donamımı kaldırıyor ancak sanal makinada flash belleği göremiyorum. işletim sistemi her ikiside (sanal ve gerçek) XP . sanal makinada flash bellek veya webcam gibi extra aygıtları nasıl tanıtabiliriz?

 
Gönderildi : 22/10/2009 17:48

(@bteleman)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim güzel kardeşim ama benim ihtiyacım olan o usb yi taktığın zaman vmware vsphere esx 4i  tanımıyor. yani asıl sorun vmware vsphere esx 4i  usbleri tanımıyor tam olarak problem bu...

 

Tekrar yardımlarınızı bekliyoruz....

 

 
Gönderildi : 23/10/2009 17:39

(@bteleman)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

abicim, vmware 6,5  de usb sorunu olmaz usb yi taktığın zaman, genelde otomatik olarak sanal makineye kayıyor, bizde ilk zaman taktığımızda aygıtı gerçek makinede göremiyorduk sonradan farkına vardık sanal makinede gördük. Yapacağın sanal makineden çıkarmak.

 
Gönderildi : 23/10/2009 17:42

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;


Emin olmak için soruyorum. Faks modemleri ESXi sunucusuna mı takmak istiyorsun yoksa ESXi sunucusu üzerinde çalışan sanal makinelere mi? Eğer ikincisi ise ESXi üzerine takılan usb cihazları sanal makinelere iletme gibi bir seçeneği desteklemiyor. Ancak bu yapılamaz anlamına da gelmiyor tabi [:)].


Bu işi yapan

USB Anywhere isimli bir donanım mevcut. Buradan inceleyebilirsin.

http://www.digi.com/pdf/wp_ESXServer_AnywhereUSB.pdf


Bunun dışında benim bir çözümüm var ve bununla ilgili bir yazıyıda tamamlamak üzereyim. Yine benzer bir çözüm ama daha uygun fiyatlı.

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 24/10/2009 17:29

(@AhmetYUKSEL)
Gönderiler: 65
Trusted Member
 

abicim, vmware 6,5  de usb sorunu olmaz usb yi taktığın zaman, genelde
otomatik olarak sanal makineye kayıyor, bizde ilk zaman taktığımızda
aygıtı gerçek makinede göremiyorduk sonradan farkına vardık sanal
makinede gördük. Yapacağın sanal makineden çıkarmak.

 

Merhaba gerçek pc deki takılı aygıtı zaten sanal makinaya aktaramıyorum
sorun bu  ayrıca bildiğim kadarı ile extra takılan aygıt otamati olarak
sanal makinaya kaymıyor bunu manuel olarak yapmamız gerektiğini
biliyorum.

 
Gönderildi : 26/10/2009 16:22

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;

Normalde eğer ekranda vmware workstation da çalışan bir sanal makine var ise usb diskinizi taktığınızda (donanım seçeneklerinde usb controller ekli ise) otomatik olarak usb diskin sanal makineye bağlanması lazım. Diğer şekilde de usb diskiniz vmware workstation da sağ alt köşede gözükür ve ikonuna sağ tıklayıp connect dediğinizde sanal makineye bağlanması lazım. Bu aşamada hata mı veriyor yoksa hiçbirşey yapmıyor mu?

 
Gönderildi : 26/10/2009 23:24

(@AhmetYUKSEL)
Gönderiler: 65
Trusted Member
 

merhaba sizin dediğinizi yaptığımda gerçek pcde takılı olan usb belleği donanımı güvenli kaldır uyarısı geliyor ve usb bellek gerçek bmakinadan kayboluyor ancak sanal makinaya düşmüyor ve genelde hiç bir hata vermiyor çok nadir olmakla birlikte aşağıdaki hatayı veriyor

unable to connect USB Devivce "Kingston Data Traveler 2.0" th the virtual machine(error 4).

 
Gönderildi : 27/10/2009 13:55

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;

Bir usb diski sanal makineye takmak istediğimizde vmware workstation, üzerinde çalıştığı bilgisayara Vmware USB Device şeklinde bir donanım kurar. Acaba sanal makineye usb diskinizi takmak istediğiniz de donanım özelliklerinizde ki Universal Serial Bus Controller (Evrensel Seri Yol Denetleyicisi) bu tarz bir donanım görebiliyor musunuz? Eğer yok ise acaba bilgisayarınızda donanım driver ı kurulması için yetkiniz var mı?

Bir de sanal makinenin ayarlarında ki Usb Controller bölümünde "Enable high-speed support for USB 2.0 devices" da ki işareti kaldırıp deneyebilir misiniz?

Kolay gelsin;

 
Gönderildi : 27/10/2009 18:25

(@AhmetYUKSEL)
Gönderiler: 65
Trusted Member
 

Merhaba Hakan proğramı kaldırıp yeniden kurulum yapıyorum bahsettiğiniz USB Contreller donanımı görüyordum ayrıca pc yi admin yetkisi ile açıyorum domaine üye değil. Enable high-speed support for usb 2.0 her iki şekildede test ettim yine sonuç alamadım kamera yazıcı vs. donanımları tanıyor ama usb belleği tanıtamadım. Yeni kurulumdan sonra sonucu yine bildireceğim ilginiz için teşekürler

 
Gönderildi : 27/10/2009 19:07

(@AhmetYUKSEL)
Gönderiler: 65
Trusted Member
 

Merhaba Hakan bey teşekür ederim sorun çözüldü kısaca anlatayım

Proğramı yeniden kurdum gerçek makina üzerinde aygıt yöneticisini kontrol ettiğimde sorunlu  donanım gözükmüyordu ancak sanal pc üzerindeki  sağ alt köşedeki simgede Disconnet_connect host butonuna bastığımda gerçek makinanın aygıt yöneticisinde bahsettiğiz Kingston Data Traveller 2.0 hatası oluştuğunu gördüm ve bunu kur dediğimde kurulum otamatik tamamlandı ve artık sanal pc üzerindede usbyi görebiliyorum ilginiz için tekrar teşekürler.

 
Gönderildi : 27/10/2009 20:18

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim. Çözülmesine sevindim. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 27/10/2009 20:44

(@bteleman)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Aleyküm Selam,


Hakan bey, fiziksel olarak server üzerinde 3 adet usb giriş var,  8 adet te fax modemimiz var. ilk önce şu sorunu nasıl çözebiliriz? 8 adet faks modemi servera nasıl bağlarım, diğer bir soru,bağladıktan sonra esx 4i ye usb yi nasıl tanıtırım, sanallaştırma da problem yok. exchange servere bağlayacağım, exchange üzerinde gfı faks maker var . eski sistemde comportlardan sorunu çözüyorduk ama şimdi sanallaşdırmada problem var


önerdiğiniz çözümlerle ilgili detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim...  Teşekkür ederim...


bunu nasıl aşabiliriz


 


Yardımlarınızı bekliyorum... 


 

 
Gönderildi : 31/10/2009 01:10

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;


Sanallaştırma da malesef önemli sıkıntılardan birisi usb cihazların sanal makinelere bağlanması. VMware ESXi 3.5 ve 4 de fiziksel sunucuya takılan usb cihazları sanal sunuculara aktarma desteği yok maalesef.


Bu konu da profesyonel çözüm olarak http://www.digi.com/pdf/wp_ESXServer_AnywhereUSB.pdf isimli cihazı kullanabilirsiniz. Ya da http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/dn-13007 şeklinde bir cihaz alıp bununla network üzerinden usb cihazlarınızı sanal makinelerinize takabilirsiniz. Ben Digitus kullanarak bunu başardım. Bunun nasıl yapıldığı detaylı olarak anlattığım makalemi tamamlamak üzereyim.


Benim önerdiğim cihazın üzerinde 2 port USB (tanesi yaklaşık 110$ dı son olarak) var. Dolayısıyla 8 cihaz için 4 adet bundan gerekecekki oldukça maliyetli olacaktır. Sanırım AnywhereUSB nin de 5 port USB li yurtdışı fiyatı yaklaşık 300$ civarında idi. İşlemlere başlamadan önce bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.


Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 31/10/2009 03:02

(@bteleman)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Aleyküm Selam,


Bimelden farklı bir ürün bulduk 8 adet comportu usbye çeviriyor. Eksikliğimiz şurada, esx servera bu driverı nasıl tanıtacağız, Bu konuda bilgi verebilir misiniz? 


 

 
Gönderildi : 01/11/2009 17:51

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Selamlar;

Sizin comport ile benim usb çözümüm uyum sağlar mı emin değilim ancak aşağıda bu işlemi nasıl yapıldığını kısaca anlatmaya çalıştım. Umarım faydası olur. Geç cevap için kusra bakmayın [:)]

Benim aldığım ürünle birlikte yazılım gelyor ve o yazılımı kurduğunuzda sisteme kendi usb driver larını da kuruyor. Sorun burada başlıyor. ESXi sunucularında usb aktarma özelliği bulunmadığından oluşturduğunuz sanal makinenin de donanımsal usb olmamış oluyor.

Bu aşamada öncelikle esxi üzerinde ki sanal makineyi vmware converter ile VMware Workstation 6.5 formatına çevirelim. İşlem tamamlandıktan sonra VMware Workstation ile sanal makinenin özelliklerine girip USB Controller donanımını ekleyelim ve makineyi başlatalım

Açılan makinede yeni donanım bulundu sihirbazı çıkacak ve ve Next ile bunu devam ederek USB Controller sürücülerini sistemimize kurulmasını sağlayalım.

Daha sonra da USB cihazlarını ağ üzerinden sanal makineye bağlamamızı sağlayan donanımın yazılmını kurup ayarlarını yapalım (Bu özelliğe NetUSB deniyor). İşlemler tamamlandıktan sonra sanal makineyi kapatıp VMware Converter ile bu sanal makineyi tekrar ESXi formatına dönüştürüp suncumuzun üstüne atalım. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta sanal makineyi ESXi formatına çevirirken "Remove System Restore checkpoints on destination" ve "Reconfigure destination virtual machine" seçeneklerinde ki işaretleri kaldırmalıyız. Aksi takdirde eklemiş olduğumuz USB Controller donanımı ESXi da desteklenmediği için kaldırılacaktır. Bu işaretleri kaldırdığımızda karşımıza sanal makinemizin düzgün çalışmayabileceği ilei ilgili bir uyarı çıkacaktır buna da EVET diyerek geçelim.

Sanal makinemiz çevrilip ESXi suncumuza atıldıktan sonra sunucumuzu başlatalım ve yüklediğimiz yazılım ile ağ üzerinde ki usb sürücüyü sanal makinemize bağlanacaktır.

 
Gönderildi : 03/11/2009 20:30

Paylaş: