Forum

Access point kurulu...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Access point kurulumu.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
833 Görüntüleme
(@numanhaci)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı

[#550943]

Merhabalar,

Zyxel WAP3205 v2 access point cihazımı menzil genişletici olarak ayarlayıp kurulumunu yaptım  ve masaüstü bilgisayarım kablo ile cihaza bağlı.Fakat 1 gün sonra masaüstü pc'de sanki kablo takılı değilmiş gibi bağlantı olmadığını gördüm.Cihaz içinde yapılması gereken başka ayarlar varmı? İyi çalışmalar.

Gönderildi : 28/04/2026 11:50
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Ben ne ve nasıl yapıldığını pek anlayamadım. Bir ana wifi'a uzaktaki bir noktadan bu cihaz ile bağlanıp pc'e interneti aktarmak istediniz sanırım. Şayet böyleyse bağlantı yok durumu repeater mod'daki cihaz diğer wifi'dan kopuyorsa gerçekleşir. Ve dhcp'si de kapalı olmalı. Mesafe fazla veya ortam frekans kirliliği fazlaysa cihazın bağlantısı düşüyor olabilir. Ve görece doğru kurgular için ana cihazın da marka modeli önemli. Farklı marka cihazlar arasında bu tür bağlantıları uzun mesafelerde sağlamak pek kolay değil, aynı marka olmalı ve mesh seçeneği olarak kurulmalı. Mesh'ler farklı markalar arasında çalışmaz.

Ben kablo çekilemeyen böyle senaryolar için alternatif olarak powerline adaptörleri önerebilirim. Kat sigortası gibi değilde aynı sigorta hattındaysa elektrik hattından data transfer edilebilir ancak genellikle bağlantı hızı düşük olur gigabit hız alınması zor yani. Ben şuan mesela 360 mbps alıyorum.    

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 28/04/2026 16:12
(@numanhaci)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı

Evin bir ucunda internetin bağlı olduğu huawei marka modem kurulu.Bu konu olan Zyxel acces point cihazı menzil genişletici modda kurulum yaparak Huawei modemi görücek şekilde bağladım.Access point cihaza ethernet ile de bağlı olan dektop pc var.Bilgisayar da Kurulumu yaptıktan sonra sorunsuz birşekilde kullanıyordum.1 gün sonra bağlantı sanki kablo takılı değilmiş gibi gözükmedi.Cihazın dhcp'si de kapalı.Modem ve access point farklı marka olduğunda kopma olurmu?

Gönderildi : 28/04/2026 16:32
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Mesafe kaynaklı süreğen doğru bir sinyal alışverişi olamıyorsa evet olur, ancak bu marka bağımsız birşey. Duruma göre aynı markada, mesh'te de olur. Mesh dediğimiz şey aynı markalarda üreticilerin belirli protokoller var cihazlarıyla wifi'ı extend ettiği yönteme verilen literatür isim.
Sadece siz şuan farklı markalarda sinyalin gücü, niteliğini göremezsiniz harici bir yöntemle ölçüp takip etmedikçe. Bir kere bağlanmış olması sürdürülebileceği anlamına gelmez açıkçası. Genelde aynı markalar ile mesh kurarken arayüzde gösteriyor sinyal kalitesini, durumun yürüyüp yürümeyeceği daha anlaşılabilir oluyor.

2 olası yöntem var tplink, zyxelde vs 2,3 ap içeren hazır mesh paketler var pek ucuza gelmiyor. Arada ki mesafeye de extender atılıp uzak noktaya sinyal taşınabilmiş olur. Şart değil ama router da support eden aynı marka olursa iyi olur. Yoksa kaynak + ara + uç en az 3 aynı marka mesh cihaz kullanmak lazım.
Yada powerline adaptörlere bakacaksınız. Tplink'in pahalı olan modelleri iyidir. 

Ve bir de şunu önereyim. Bir kere daha dediklerimle bir süre deneyin aynı sonuçlar oluyorsa alternatif alıma girişin. O modemlerde hangi ayarlar var ezbere bilemem açıkçası. Android telefonunuza wifi analyzer araçlar var onları kurun ortamı tarayın. Etrafta ki Wifi yayınların kanallarını gösterir. wifi 2.4ghz de 11 ila 14 kanal var maksat hangi kanal sinyalin ortamda olmadığını bulmak. 1, 6/7, 11 cihazların en çok seçtiği otomatik kanallar. Sabah akşam izleyin bunlar dışında bir kanal varsa 2 modemi de otomatikten çıkarıp o kanalı sallıyorum 4 olsun manuel seçin. Bölge ayarı varsa TR seçin, frekans gücü ayarı varsa 2 tarafta da 20/40 mhz şeklinde büyük olanı seçin. Tek tarafta varsa sadece kanalı ayarlayın. Tekrar bağlayıp izleyin. Pc bağlantı yoka yine düşüyorsa mesafe fazla, sinyal, iletişim kesiliyor demektir. 

Bu ileti 5 ay önce 2 defa ibrahim yildiz tarafından düzenlendi

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 28/04/2026 16:45
Paylaş: