Forum

web site ile progra...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

web site ile program bağlantısı

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@cihanyeter)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

selam arkadaşlar müşterilerimiz deki programa internet üzerinden gelecek online sipariş bilgilerini nasıl aktarabilirim?şu anda sabit ip ve port yönlerdirme ile iş yürüyor fakat zaman zaman modem veya ip kaynaklı problemlerle karşılaşıyoruz.wcf web servisleriyle duplex channel denen bişey var ama uygulaması nasıl tam araştırmadım veya sizin önebileceğiniz bir yöntem varmı ? 

 
Gönderildi : 19/04/2013 15:06

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Hocam ne demek istediğinizi yada sorununuz anlayan bir arkadaş yok gibi ne yapmak istediğinizi ve sorununuzu biraz daha açıklayıcı olarak yazsanız. Sonuçt cevap almak için anlaşılır soru sormak lazım.

 
Gönderildi : 21/04/2013 16:29

(@cihanyeter)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

tamam daha anlaşılır olabilmek için adım adım gideyim. internet sitesinden yapılan bir işlemden program nasıl haberdar olabilir?

 

Örneğin: 

ortak veritabanı kullanan bir web sitesi ve bir program var diyelim. web sitesinden bir sipariş kaydedildiğinde. programa yeni bir sipariş kaydedildiği bilgisinin iletilmesi lazım.

 

 
Gönderildi : 21/04/2013 20:52

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4292
Co-Helper
 

Yine çok genel bahsetmişsiniz mesela program nasıl bir program.
İnsanların birşeyler diyebilmesi için yapının nasıl olduğuna dair bilgisi olması lazım siz DB, internet ve program demişsiniz sadece. Birçok farklı yöntem var sizin yapınız nasıldır bunu bilmek lazım önce.
Web portallar üzerinden aksiyon alma B2B/B2C tanımları kapsamına giriyor. Program nasıl bir erp/mrp, web db üzerinde ki datayı direk okuyabiliyor mu yada arada ki işleme hangi tarafta sağlanıyor vs vs.
Tahmin edilen bu yapı şuan çalışıyor galiba siz donanım alt yapısını geliştirmek istiyor olabilirsiniz. Kesilmeler internet alyapısından kaynaklanıyor olabilir yani daha kurumsal router/firewall'lar kullanılabilir gHDSL gibi simetrik hatlar veya metro ethernet altyapısı kullanılabilir. Problem hat yapısından kaynaklanıyorsa önce bunu çözemek gerekir vs vs gibi hep genel başlıklar.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 21/04/2013 22:36

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Hocam bunu web sitesini ve programı yazan arkadaşın beraber yapması gereken bir program işi, network kısmı ile ne alakası var anlamadım. Araya yazarsın bir API birisine data girildimi diğerine bilgi verir.

 

Yazıyı program bölümüne taşıyorum, ayrıca bu kullanılan sisteme göre değişiklik gösterecektir.

 
Gönderildi : 22/04/2013 12:08

Paylaş: