Forum

ADSL Modemlerde dro...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ADSL Modemlerde drop anında wifi networkde kesinti problemi.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
362 Görüntüleme
(@MehmetDurgunsu)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Şu anda TPLINK bir modemde bunu yaşıyorum, değişik markalardada denedim.Bir şekilde adsl bağlantısı koptuğunda wifi yerel ağdada bir kesinti oluşuyor.5 kullanıcılı bir wifi ağ var. IP modemden dağıtılıyor.Ayrıca yerel ağda çalışan bir muhasebe yazılımı var.Terminaller,ağa wired olarak bağlı olan bir application servere erişerek yazılımı kullanıyorlar.İnternet erişiminide wifi modem sağlıyor.Terminaller belirli aralıklarla,server üzerindeki security hardware (etoken) erişiyorlar.İnternet kesildiğinde,bütün terminaller security error veriyor ve server a erişim kesiliyor.Acep nedendir.(Airties,Zyxel,Dlink marka ve değişik modellerde denenmiştir.) 

 
Gönderildi : 21/04/2013 15:25

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Üretici yada dağıtıcı firma ile görüştünüz mü bu daha çok yazılımsal bir soruna benziyor.

 
Gönderildi : 21/04/2013 16:42

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Bağlantı kopması telekom tarafında ki adsl sinyalinin kesintiye uğraması noktasında olmayabilir. Bir durumla cihazlar crash, restart oluyor olabilir bu durumda wireless sinyali de kesintiye uğrar varsa loglar ile durumu netleştirmek gerekir. Yada yaşanan yazılım kesintileri internet üzerinden bir denetim fonksiyonu sebebiyle sinyal kesintisi sonucu olabilir.
Bir arkadaşın dediği gibi kablosuz lan networking için AP ler ile bir yapı oluşturulabilir.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 21/04/2013 22:45

Paylaş: