Forum
Merhaba,
04.08.2025 saat 15:30 itibarıyla sistemimize gelen bir Office güncellemesinden sonra aşağıdaki sorunla karşılaşmaya başladık:
Windows arama çubuğu üzerinden Excel, Word, PowerPoint, Notepad gibi uygulamaları arayıp tıkladığımızda, uygulama açılmıyor.
Bununla birlikte, explorer.exe çöküyor ve sistemde donma yaşanıyor.
Aynı uygulamalar manuel olarak da açılamıyor; yani masaüstünden, kısayoldan veya doğrudan .exe dosyası üzerinden çalıştırmayı denediğimizde de sonuç alınamıyor.
Bu durum, Office güncellemesi sonrasında başladı ve güncellemenin sebep olduğu bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyoruz.
Benzer durumu yaşayan veya çözüm sunabilen varsa desteklerinizi bekliyoruz.
Teşekkürler.
Merhaba, en son yüklediğiniz office güncellemesi nedir kontrol ettiniz mi? Ayrıca bu sorun bir bilgisayarda mı oluyor yoksa birden çok bilgisayarda mı? Bu sorun RDS gibi birden çok kullanıcının olduğu bir bilgisayarda mı oluyor yoksa tek oturum kullanan bir bilgisayarda mı oluyor? Şu andaki office sürümü nedir? Sağlıklı çalışan bir office sürümü var mı?
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba Hakan Bey,
Sistemimizde tek kullanıcı oturumu olan, Active Directory'ye bağlı iki ayrı bilgisayarda aynı sorunla karşılaşıyoruz. Bu iki bilgisayarda da Office aşağıdaki sürüme 04.08.2025 tarihinde güncellendi.
-
Office Sürümü:
16.0.19029.20136 -
Yüklenme Tarihi:
04.08.2025
Şu anda bende aynı sürümü kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım. Bu durumda office sürümü ile ilgili bir sorun olmayabilir. Windows 11 için OS güncellemeleri de yapmayı dener misiniz? Benim W11 OS sürümüm 26100.4770
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba,
-
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
-
Sürüm: 22H2
-
İS Derlemesi: 19045.6093
Kullandığım sürüm budur.
Anladım, W10 ile ilgili olabilir, bir makine için OS güncellemeyi dener misin?
"Bununla birlikte, explorer.exe çöküyor ve sistemde donma yaşanıyor."
bu o OS'larda sihhat sorunu var demektir update ile bu sonuç oluşmaz. Log'lardan kaynağı bulamıyorsanız en kolayı o sistemleri yeniden kurmaktır.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhabalar,
Sorun çözüldü, kullandığımız antivirüs yazılımı ile ilgili olduğunu tespit ettik. Yeni güncelleme ile sorun kalmadı.
Teşekkür ederim.
Geri dönüş ve bilgi için teşekkürler, hangi av'yi kullanıyordunuz, bilgi olması için paylaşırsanız çok mutlu oluruz.