Forum

Outlook Teslim Geci...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Outlook Teslim Geciktir - GPO

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
1,980 Görüntüleme
(@gokhansarrafgil)
Gönderiler: 67
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550847]

Merhaba,

Çok araştırdım ama sizden de fikir almak istedim.

Tüm kullanıcılarda teslimi geciktir aktif etmek ve yapılandırmak istiyorum. GPO ile bir yöntem bulamadım ama daha önce deneyimlemiş yada alternatif bir çözüm sunabilecek var mıdır?

Gönderildi : 28/08/2025 10:56
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Evet böyle bir gpo olmaz çünkü bu bir istemci, outlook özelliği, merkezi yapılarda böyle bir mimari yok. Outlook'lara tek tek kural oluşturmanız lazım, şöyle olabilir Outlook Rule Template hazırlayıp PS script vs yazıp bunları user'lara import ettirmeniz lazım birebir örnek bulması zor olur yada benzeri VBA yazıp dağıtmanız lazım.
Böyle bir istekle hiç karşılaşmadık sanırım recall taleplerinin çok gelmesinden isteniyor bence bu talebe neden olan durumu çözmeniz daha yerinde olur. Global için de çok spesific bir istek bu.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 28/08/2025 14:21
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Olağan akışa aykırı olaylar genelde standart desteklenmez. Örneğin bir şirkette de tüm çalışanların tüm gönderdiği maillerin gecikmeli gitmesi olağan akışa aykırı, ondan bu tür konularda çok net olmuyor diyin işin içinden çıkın, neden? Elle yaparsınız bir gün çalışmaz kabahatli siz olursunuz. Tahminen birileri yanlış mail atıyor, patron veya yönetici çıkıyor yok mu kardeşim bunun bir çözümü? Aslında var, her ne yapıyorsanız örnek taşımacılık sektöründe misiniz? DHL, UPS nasıl yapıyor? Perakende mi? Nike nasıl yapıyor? Özetle her ne sektörde ve ne iş yapıyorsanız aslında bu işin standart'ı bellidir, sizin çalışanlarınız sürekli hata yapıyor ise bunu bu şekilde anormal bir yolla değil çalışanları eğiterek veya değiştirerek çözmeniz lazım. Ama IT olarak olmayacak işe dur ya giden mailleri gecikmeli gönderelim o zaman dersen o arkadaş ta madem öyle herkesin maili öyle gitsin der 🙂

Gelelim sonuca, bunu dedin ve artık yap diyorlarsa ne yazık ki İbrahim hocam' ın dediği gibi bunun kolay bir yolu yok.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 29/08/2025 00:09
Paylaş: