Forum
Arkadaşlar merhaba
Şöyle bir sorunum var Outlook kuralları ile ilgili. A ( müşteri) firmasından bize ( B imalatçı) mail atılıyor . CC de hem A firmasından hem de B firmasından kişiler eklenmiş durumda. Oluşturduğum kuralda gönderenin adında müşteri alan adı var ise ve benim mail adresime atılıyorsa XXX isimli klasöre taşı diyorum. Bizim firmadaki alıcılardan herhangi biri tümünü yanıtla dediğinde mailler bana çifter çifter geliyor. Daha spesifik bir kural yazarak tek mail gelmesini nasıl sağlayabilirim?
Bu hem basit hem de farklı mta'larda davranışlar nedeniyle imkansıza yakın bir durum.
To da sadece siz oluyorsanız olduğunuz mailleri "sent only to me"
ve except if my name is in CC diyerek move folder'layabilirsiniz. Böylece replay'lar inbox'ta kalır ayrıca silebilirsiniz. Fakat CC'de varsanız böyle bir ayrımı yapamazsınız.
Bağımsız olarak sadece Replay mailleri ise; AND / Subject contains "RE:" içermiyorsa gelişmiş kuralı ile ayıklayabilirsiniz.
Yani to veya cc de olduğunuz, konu da RE: olmayan mailler 1 kural ile klasörlenebilir.
Benzer birden fazla kural varsa ise “Stop processing more rules” mutlaka işaretli olmalıdır.
Daha karmaşık bir durum varsa ya yapılamayabilir ücretli eklentiler dışında (sıralı adet mailleri filtreleyebiliyorlar) yada o maillerin header'larını inceleyin ayrımsal bir şey bulabilirseniz ancak Except, and kuralları oluşturabilirsiniz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.