Forum
Merhaba,
İki adet fiziksel sunucum bulunuyor. diyelim ki birinci sunucunun IP adresi 11.11.11.11 ve bu sunucu 7 web sitesini barındıracak. İkinci sunucunun IP adresi ise 22.22.22.22 ve bu sunucuda bir e-posta sunucusu yer alacak.
Sistem Bilgileri:
- İşletim Sistemi: Ubuntu 24.04.3 LTS x86_64 (Python 3.12.3)
- Sunucu: Intel(R) Xeon(R) CPU E5620 @ 2.40GHz * 2, 2 CPU, 8 Fiziksel çekirdek, 16 Mantıksal çekirdek
- Yönetim Paneli: AAPANEL PRO (Bu panelde e-posta sistemi açmayı düşünmüyoruz.)
Diğer sunucumda, Ubuntu üzerine sadece billionmail'dan sağlanan e-posta sunucu yazılımını kurduk. Ancak, e-posta gönderim ve alımında bazı sorunlar yaşamaktayız. Cloudflare'da e-posta sunucusu için A kaydı mevcut ve gri bulut durumunda. SPF, DKIM, DMARC ve SSL konularını tamamlamış olmamıza rağmen, 25 numaralı port ve PTR ile ilgili sorunlar gündeme geldi. Bu konuda kafam karıştı; bazıları 25 portunu kullanmamamızı, 587 ile göndermemizi öneriyor. Diğer yandan, yapay zeka sunucuların internet sağlayıcılarının 25 portunu açmak zorunda olduğunu belirtiyor. bir şeyleri gözden kaçırıyorum. Bu durum hakkında net bir bilgiye ulaşamadım ve öğrenmek istiyorum.
Bu konularla ilgili olarak billionmail ile sistem kurmuş olan arkadaşlarımızdan bilgi alabilir miyiz?
Sorunu nasıl çözebileceğimiz hakkında önerileriniz var mı? Daha doğrusu nereden başlamalıyım. Türk Telekom ne yapmalı ben ne yapmalıyım gibi..
Teşekkürler!
Kısa cevap o ilgili üründe smtp auth tanımlarınızı 587 ile yapmalısınız ve ISP'niz TT'de 25. portun açılmasını (kurumsalda sadece) talep etmelisiniz.
Aşağıda konuyu daha iyi anlayabilmeniz için örnek konuları paylaşıyorum forumda çok daha fazla şey de bulabilirsiniz.
https://www.cozumpark.com/community/hosting-4/115406/
https://www.cozumpark.com/exchange-server-mail-flow-nedir/
Yalnız çalışmıyor dememişsiniz bazı sorunlar yaşıyoruz demişsiniz demek ki fasılalı iletişim var. TT da 25 port default blokludur kurumsal da açım talep edilir ancak bloklu olsa hiçbir iletişim olmaz, dış dünya ile mail alışverişi zaten yapamazdınız. Hakeza ISP TT 'e PTR kaydı talep etmeniz gerekir sorunsuz iletişim için.
Diğer konu o üründe yapılandırma eksikleriniz olabilir sorun kaynağı o olabilir. Yerel de o tür ürünlerle ilgili çok fazla bilgi bulamazsınız, burada ki arkadaşlardan deneyen çıkarsa yazarlar mutlaka.
Yani ürün var olması özellikle opensource da sizin ondan verim alabileceğiniz anlamına gelmiyor. Ürünün communitysi varmış gibi görünmüyor bu durumda altyapısı neyse linux, python vs çok iyi derecede biliyor olmanız lazım ki anlık sorun yaşadığınızda çözebilesiniz. An içinde support bulabilmeniz çok zor öyle ürünlerde.
Ayrıca ISP'niz TT olduğunda yaşayabileceğiniz olası şeyler sadece bunlar değil aşağıda bunlara dair biraz konuştuk inceleyebilirsiniz.
https://www.cozumpark.com/community/hosting-4/523536/
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
İbrahim bey çok teşekkür ederim. E-posta konusunun epey teferruatı varmış. Resmen bir bilim dalı. Şimdilik bir hosting firması ile devam edeceğiz. Ancak denemelerimi yönlendirdiğiniz bağlantıları takip ederek yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.