Forum

Outlook 'tan Mail R...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 'tan Mail Raporu Almak

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
4,201 Görüntüleme
(@hasanguresin)
Gönderiler: 93
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Outlook 'tan gönderdiğimiz  veya aldığımız mailleri kullanıcı kısıtı veya tarih kısıtı vererek raporlayabiliyor muyuz ? Veya herhangi bir kısıt verilmeden rapor alabiliyor muyuz ? Exchange server yok ve mail server imiz dışarıda tutuluyor.

 
Gönderildi : 10/01/2014 14:20

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Rapor demeyelim de kişiye tarihe göre dizip filtre uygulayarak görebiliyorsunuz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 10/01/2014 18:38

(@hasanguresin)
Gönderiler: 93
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Zaten isim isim klasörlere ayrılmış. Tarihlere göre sıralarsak zamanı da ayarlamış oluıyoruz. Benden bunun çıktılarını istiyorlardı. Bende söyle yaptım. İstenen kişinin klasörüne tıklıyorum onun mesajlarını görüyorum ve ctrl ye basılı tutarak tek tek mailleri seciyorum hızlı yazdır secenegi cıkıyor yazdırınca veya pdf olarak kaydedince rapor oluyor 🙂

 
Gönderildi : 10/01/2014 19:10

(@SuleymanBican)
Gönderiler: 50
Trusted Member
 

Merhaba,

Mail server' ınız dışarıda tutuluyorsa ve bir plesk paneliniz varsa yüksek bir ihtimalle mailleriniz MailEnable isimli bir yazılım ile yönetiliyordur.

Eğer yukarıda belirtmiş olduğum gibiyse, server a bağlanıp MailEnable programını çalıştırıyorsunuz.

Ardından MailEnableAdmin consolunda  sol yan kısında bulunan menu seçeneklerinden Services and Connectors  açılır menüsü içindeki gelen ve giden mail raporuna göre SMTP ya da POP veya IMAP alt sekmesindeki logs sekmesini,

logs sekmesi içerisinde bulunan Activity klasörünün içeriğindeki loglar yardımıyla istenilen güne göre kayıtlı domaininize ait tüm maillerin raporunu txt formatında edinebilmeniz mümkün.

 Farklı türdeki mail programlarında da olsa kanaatimce söz konusu programlardaki SMTP, POP ve IMAP sekmelerini bulup içlerindeki log dosyaları ile istediğiniz raporlamaları yapabilmek mümkün.

Bunun dışında yine aynı konsoldaki sorgulama yöntemleri ile ( genel Ara penceresine benzer ) raporlama yapabilmek mümkün.

Yapacağınız işlemin sil, değiştir, durdur, duraklat gibi sakınca oluşturabilecek  özelliğine sahip olmadığından eminseniz araştırmak ve denemekten korkmayınız.

Unutmayın günümüzde hiç kimse annesinin karnında herşeyi bilerek doğmuyor.

Ama çalışan, araştıran, problemleri paylaşan, doğru hedeflere yoğunlaşan herkes belirli bir seviyeye ulaşabiliyor.

Yeterki hedefe ulaşırken mantıklı olan denemeleri tecrübe edinmekten korkmayalım.

Kural çok basit;

Eğer Bilmiyorsak kesinlikle;

1. duraklatmamalı,

2. durdurmamalı,

3. değiştirmemeli,

4. silmemeliyiz.

Bunun dışında her türlü gözlem ve inceleme serbest 🙂

Saygılar, 

 

 
Gönderildi : 10/01/2014 20:15

Paylaş: