Forum

Exhange Server ve S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exhange Server ve Siteden mail gönderimi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
328 Görüntüleme
(@SerkanAkyol)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Bir projemizde exchange server üzerinden sitemizden mail gönderi prosesi mevcut. Ancak şöyle bir enteresan durum oluşuyor. Siteden mail gönderim prosesi başladığı anda, mail karşı sunucunun smtp sine bırakılana kadar bekletiyor ve bırakıldıktan sonra site bekleme modundan çıkarak normale dönüyor. Bunun şöyle bir sebepten dolayı olduğu bilgisi verildi, Exchange server mail gönderim işleminde response u karşı mail sunucusuna bırakıldıktan gönderene dönermiş. Bu sebeple bekleme işlemi gerçekleşmekte. Aslında bunun bizim smtp sunucusuna bırakldığında response dönmesi ve sonrasında gönderim işlemini mail sunucusunun yaparak başarısız olması durumunda report etmesi gerekir. Exchange bu şekilde çalışmıyormuş.

Bu konuyla ilgili exchange server da yapılacak herhangi bir konfigürasyon veya bunun dışında kurulabilecek bir yapı mevcut mudur? 2. bir qmail vb gibi smtp kurmayı düşündük ancak bu durumda da gönderim yapılan alan adlarına ait mailler mevcut, bu seferde pop-imap servislerinin de kurulması Rdns Mx kayıtlarının yeni sunucu üzerine yapılandırılması lazım ki, bu da yapıdan ve yönetimden bizi çok uzaklaştırıyor.

 

Teşekkürler

 

Serkan AKYOL

 
Gönderildi : 07/08/2012 13:15

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

exchange server çalışması da diğer her türlü mail server ile aynıdır.

yani siz exchange üzerine mail submit ettikten sonra geri yanını görmezsiniz. bekleme dediğiniz queue üzerinde beklemekse iletişim altyapısından veya üstyapısından kaynaklanan bir durum olabilir. dns sorgularınız geç dönüyordur. internetiniz de sorun vardır vs.

bekleme dediğiniz kısmı biraz açarsanız daha yardımcı olabiliriz. 

 
Gönderildi : 07/08/2012 13:55

Paylaş: