Forum

Imap servisi kullan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Imap servisi kullanımı

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
469 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar şirket bünyemizde exchange server'ımız bulunmakta ama dışarıya açık değil, pop3 hizmetini bir isp'den alıyoruz. Yani exchange sadece kullanıcıların datalarının local'deki exchange serverda tutulup merkezi olarak oradan yedeklenmesi için kullanılıyor.

Kullanıcılar telefondaki, masaüstü bilgisayardaki, dizüstü bilgisayardaki maillerinin birebir aynı olmasını istiyorlar. (Yani bri kullanıcının mail hesabı 3 farklı yerde kurulu) Pop3 hesap üzerinden bu mümkün olmuyor. Exchange'i içeride kurmakta istemiyorum çünkü internet kesintisi vb olduğunda maillere hiç bir yerden ulaşamayacağım ve düzgün bir internet altyapısı biraz maliyetli oluyor.

 Bende bunları göz önünde bulundurarak düşünerek imap hizmeti almayı düşünüyorum sizce ne kadar doğru imap ile mailleri localdeki bilgisayar üzerinden exchage bağlayıp yine server üzerinden tüm kullanıcıların yedeklemesini oradan yapmak istiyorum. Tabi burada yaşayacağım sıkıntı kişi telefonundan girip yanlışlıkla bir mail sildiğinde geri dönüşünün olmamasıdır diye düşünüyorum. 

 Sizce imap'in bu şekilde kullanımında avantajları ve dezavantajları nelerdir? 

Veya başka ne tür bir çözüm önerirsiniz? 

 
Gönderildi : 06/08/2012 16:07

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

office 365 ile tum maillerinize heryerden erişebilir hale gelebilirsiniz 

 

http://www.cozumpark.com/blogs/cloud_computing/archive/2011/02/12/office-365.aspx

 

 

 
Gönderildi : 06/08/2012 16:29

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

exchange yapılandırmanızı yapmışken, maliyetine katlanıp tüm kullanıcılara tanıtmışken exchange olarak devam etmek en iyisi. internet kesikliklerinden çekiniyorsanız ETRN hizmeti alarak sunucunuza herhangi bir şekilde ulaşılmadığı durumlarda geçici bir depolama sağlayabilir, sunucunuz ulaşılabilir olduğunda mailleri sunucunuza alırsınız.

imap protokolü istemcilerinizdeki (mobil cihazlar, outlook, vs.) gönderilen ve alınan maillerin sunucuya replike olmasını sağlar. bildiğim kadarıyla da poptaki gibi klasör değiştirerek exchange e gitmesini sağlayamıyorsunuz.

istediğiniz işlem için pop connector almak da önerilebilir. bu şekilde kullanıcılarınız üzerine yine exchange tanımları yaparsınız. popları silersiniz. pop hesaplarından çekme işini ücretli olarak alabileceğiniz bir pop connectore yaptırırsınız. yani asıl sunucunuz dışarıda istemci erişimi içeride gibi düşünün.

 
Gönderildi : 07/08/2012 00:39

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Önerileriniz için teşekkürler, ttnet'in altyapısı bulunduğum konum itibariyle gerçekten sıkıntılı etrn alırsam da kesinti olduğunda kullanıcılar için pek pratik olmaz diye düşünüyorum.

Diğer türlü de maliyet artacak. Tüm mailleri senkronize etmek için için imap kalıyor gibi 🙁  

 Burada da sıkıntım imap hesabını nasıl kullanıcının exchange deki local hesabıyla ilişkilendirip maillerin local serverımın üzerinde de tutulmasını bir şekilde sağlarım. Aslında buda tam çözüm olmayacak çünkü mailler sadece kullanıcılar şirket içindeki bilgisayarlarını açtıklarında server ile senkronize olacak ama yine de bir önlem olmuş olacak.

Imap hizmetini dışarıdan alsam ve kullanıcılarımın maillerini yedeklemek istesem bunun için öneriniz nedir? 

 
Gönderildi : 07/08/2012 13:53

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

pcler genellikle içeride bulunacaklarsa dpm client lisansı (ki artık satılmıyor) gibi istemcileri yedekleme yazılımları kullanılabilir.

veya pop connector.

 
Gönderildi : 08/08/2012 02:54

Paylaş: