Forum

Kullanıcı Onayı ile...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Kullanıcı Onayı ile Uzak Erişim Sağlayabileceğim Açık Kaynak Yazılım Önerisi (RustDesk, Guacamole, DWService Alternatifi)

4 Yazılar
4 Üyeler
1 Reactions
2,240 Görüntüleme
(@resulergun)
Gönderiler: 109
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550796]

Merhaba arkadaşlar,

RustDesk, Apache Guacamole ve DWService gibi uzak masaüstü erişim araçlarını inceledim ancak aradığım yapı biraz daha spesifik:

🔹 Bağlantı esnasında kullanıcının izni/onayı olmadan bağlantı kurulmasın.
🔹 Tercihen açık kaynak olması önemli.
🔹 Kullanıcı dostu bir arayüze sahip, destek vermeye uygun bir sistem arıyorum.
🔹 Mümkünse sunucu tarafını kendimiz barındırabileceğimiz (self-hosted) bir çözüm olsun.

Amacım, karşı taraftaki kullanıcının aktif onayı ile bağlantı kurarak destek verebilmek. Ticari çözümler yerine açık kaynak projeleri tercih ediyorum. Daha önce deneyimlediğiniz ve önerebileceğiniz bir uygulama ya da sistem var mı?

Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler!

Gönderildi : 11/06/2025 16:47
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Rust aradığınız bütün opsiyonları destekliyor ancak profesyonellerce önerilmiyor acik kaynakta geliştirici düzeyinde değilseniz büyük ölçekli ortamlarda güvenliği sağlayamazsınız. 
O yüzden kimi zaman yakayı ele verselerde sucularının güvenliğiyle kendisi uğraşan team. AnyDesk gibi çözümler yarı pro ortamlar için daha uygun olabilir. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 13/06/2025 00:24
(@oktayerdemm)
Gönderiler: 50
Trusted Member

Merhaba,

Bu linki incelemeni öneririm. 

https://www.cozumpark.com/community/3_party-4/anydeska-alternatif/#post-584233

Gönderildi : 13/06/2025 00:32
(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye

Merhaba,
Güvenlik anlamında İbrahim Bey'in paylaştıklarına katılmakla birlikte, topluluk desteği olan ve aktif geliştiricileri (+sponsorları )  bulunan açık kaynak projeler kurumlarda rahatlıkla tercih edilebiliyor.
HopTheDesk incelemenizi öneririm. Çoklu platform ve uçtan uca şifreleme desteği var.
Dökümantasyon ve allternatif çözümler ile karşılaştırma tabloları mevcut.
https://www.hoptodesk.com/
https://www.hoptodesk.com/compare-anydesk-vs-hoptodesk

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 12/09/2025 01:42
Paylaş: