Forum

Endian firewall hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Endian firewall hk.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@ercankeskin)
Gönderiler: 137
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Önce network yapımdan bahsedeyim,

site 1 de dc1 var ip bloğu 192.168.1.x, site 2 de dc2 var ve dc1'in additional'ı, ip bloğu 192.168.2.x.

site1'in kendine ait donanımsal firewall'ı var, firewall'a vpn server kurdum, dc2'den dial up ile vpn bağlantısı kurarak sıkıntısız replikasyon işlemi yapabiliyordum.

Fakat, dc2'nin olduğu network'e endian'ı kurduktan sonra, dc2'nin bulunduğu networkdeki bilgisayarlar domain'e logon olmuyorlar, server paylaşımlarına girmek istediğimde username ve password soruyor. Ayrıca dc1 ve dc2 arasında da replikasyon sıkıntısı var. Sorun ips'denmidir sizce, yoksa firewall rule'larındamı? Rule felanmı oluşturmam gerekiyor. Ne yapılabilir. yardımlarınız için şimdiden tşk.ler.. 

 
Gönderildi : 20/01/2012 13:40

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

selam öncelikle iki dc de birbirine ulaşabiliyormu endianı kurduktan sonra.ulaşamıyorsa iki taraftanda trace alarak nerde takıldığına bir bakın.Tahminimce endian tarafında dc in olduğu networku foregin netwokr olarak gördüğü için giriş yapamıyor.İki network arasındaki girişlere full izin vermeniz iyi olur.birde dc ikinin olduğu bilgisayarlar dc ikiye ulaşabiliyorlarmı isim sorgulayabiliyorlarmı.BUnlara dikkart edin.

 
Gönderildi : 20/01/2012 16:23

(@ercankeskin)
Gönderiler: 137
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

pingleme ve paylaşımlarda sıkıntı yok.

Ama replikasyon yapmak istediğimde red ediyor.

Lokaldeki bilgisayarlar neden domain'e girmiyorlardır hocam?

Server paylaşımlarına girmek istendiğinde parola soruyor. 

 
Gönderildi : 20/01/2012 16:30

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

bunun iki sebebi olabilir.bir domain controller çökmüştür ve busebeple birbirleri ile replikasyon yapmıyorlardır.İki firewall replikasyon portlarını kapatıyordur.Replikasyonda hangi portları kullanıyorlar bilmiyorum ama en önemlisi 53 portudur tahminimce.Bu porta ulaşılabiiyormu bi dene istersen.lokaldeki makine firewala uğramadan dc ile haberleşiyorsa bi kere firewalla alakası yoktur domaine girememenin ya dns problemin vardır yada domain controller çökmüştür.

 
Gönderildi : 20/01/2012 17:06

Paylaş: