Forum

Plesk panel kurulum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Plesk panel kurulumu ve sonraki adımlarda yapılması gerekenler

23 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
3,935 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32987
Illustrious Member Yönetici
 

Yalçın bey siz sanırım adım adım bilgi istiyorsunuz ancak öyle bir bilgi yok, yani birazcık sizin emek harcamanız lazım. Zaten amacınıza uygun bir bilgiye sahip değilsiniz, yani bu bilgi ile hosting işi sizi ve müşterilerinizi çok yorar.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/06/2021 11:24

(@yalcinsoft)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

@hakanuzuner hocam burada bir arkadaşın buradaki paylaşımından aldım gayet guzel bir anlatım olmuş,hocam ben müşterilerime vermeyeceğim biz kendi şirketimizde kullanacagız dosyaları mail hesapları kendi sunucumuzda olsun istiyorum evet yeterli bilgim yok ama bu forumda sizlerin sayesinde cok şeyler öğrendim emeğinize ve desteğinize sonsuz teşekkürler

 

 
Gönderildi : 04/06/2021 22:50

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4288
Co-Helper
 

Mail vs demişsiniz üzerinde ticari birşey koşacaksa baştan hiç tavsiye etmem çok uğraşırsınız ve bazen altyapı iyi değilse uğraştığınızla kalırsınız. Örneğin ben 2 haftadır eski bir altyapının spam konusunda dns tarafıyla oynayıp duruyorum.:|
Local sağlanacak hizmetlerde %95 oranında uptime sağlamak güçtür, maliyetlidir, alan uzmanlıkları ister kısaca artık ucuz değil pahalıdır. Ticari de anlık almanız gereken aksiyonlarda forumlardan bilgiyi hem alamayabilirsiniz hem de beklemek zorunda kalırsınız. Support için para ödemekte ucuz değildir. O yüzden zaten anlatmaya çalışıyoruz Hakan abi ile dünya da opensource birçok ölçekte terkediliyor çünkü 1. değmiyor 2. opensource'u ayakta tutmakta ucuz değil 3. cloud hizmetler öyle aşırı pahalı değil artık hesap kitabı yapmasını bilene.
Final de para ödenecekse vakit kaybetmemek lazım derim. Odağınızı başka işlere vermiş olursunuz. Kobi varlıklarının farkındayız ama artık aklını, enerjisini iyi kullanmaya çalışıyor insanlar veya deneyimleyerek acı şekilde olması gereken noktalara varıyorlar bir şekilde zaman içinde. 🙂

Siz baştan başlayan biri olarak ve haklı olarak iç süreci bol, hap gibi birşeyler arıyorsunuz kafanız karışıyor konular bir birine giriyor ama hiç kimse oturup baştan sonra bu süreci yazmaz yazmadı çünkü ayrıntısı bol, özet bile yazsan 30 sayfalık blog olurdu.:) Bunları kim yapmalı sektöre yeni giren insanlar lab vs ortam kurarak süreçleri öğrenmek için yapabilir, yapmalı da. Ancak üzerinde ticari birşeyler dönecekse, anlık yanıtlar önemliyse kolay yol seçilmelidir. Basitçe sıralandığında dns, smtp, mailing, nat, filtering, webserver her biri çözülmesi gereken aşamalar olarak çıkar. 
Google dan basit aramalarla her birinin temel kaynaklarını bulabilir, hatta kendi onedrive benzeri local cloud server'larınızı da kurabilirsiniz ancak daha çok installation tutorial şeklindedir. Malum config de install etmeyle bitmiyor. 

Özetle düz hesap bakıldığında pahalı sanılan Office365, Microsoft365 gibi imkanlar artık her ölçek şirkete yönelik varken iyi düşünmek, analiz etmek lazım. Ve bunların da yandex, google, amazon vs alternatifleri var tabi ki her birinin maliyetlerine göre de handikapları da var. Ve bu kolay hizmetler 2 yıldır süregelen pandemi şartlarında da büyük erişim kolaylığı sağladığını, kullanmayanların geçiş yapmayı daha mantıklı bulduğunu paylaşmak gerekir.

Ticari birşey dediğiniz için siz ve herkes için ref olsun diye hızlıdan yazayım dedim.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/06/2021 01:01

(@yalcinsoft)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

@ibrahimyildiz değerli vaktiniz  ve bilgilerini için çok teşekkürler

 
Gönderildi : 07/06/2021 22:23

Sayfa 2 / 2
Paylaş: