Forum

CLOUD VDS yada DEDI...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

CLOUD VDS yada DEDICATED

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
540 Görüntüleme
(@MertYucel)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sizden hangisi daha mantıklı ? 

Sanal Alısveris sitesi calıstıracak bir sistemde ya Dell marka bir server alıp bunu colocation ile kullanacagiz yada

Cloud VDS alip bu sekilde cozecegiz hosting i ?

siz nedersiniz ? sizde hangisi daha mantıklı ?? ticari sirlar ve dısa bagimlilik konuları dusunuldugunde dedicated daha mantıklı duruyor . ama siz nedersiniz? teknik olarak ? 

 
Gönderildi : 15/11/2011 18:27

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Bu birazda ihtiyacınıza göre değişir. Cloud VDS ile dedicated farklı ihtiyaçların çözümleri. Tabikide Cloud bir sistemde çalışmak iş sürekliliği açısından çok önemli. Ciddi hizmet veren firmalardan ürün almanız durumunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

 
Gönderildi : 15/11/2011 19:03

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

oncellikle şu kriterleri bilmeniz gerekiyor.. sunucuda tek site mi çalışıcak yoksa ayni sistemi kullanacak bir den fazla sitemi olacak...

Sistemin kodlamasi nedir ve kodlama hangi kriterlerle calisiyor. veritabani nedir ve yükleri nelerdir. bu tür sorulari yanitlamak lazim.

Doruk.netin cloud vds performansını test ettim. Hyper-v ile sanallaştiriyorlar..  Blade sunucu alt yapisi kullaniyorlar. Test ettiğim vdslerde windows 2008 standart edition yüklüydü. Vdsi kullanan arkadaşim kendi sitelerini barindirmak için aldi.. Performans oldukca iyi fakat sitelerin yedeklemesi konusunda güvenli degil.. 

Büyük çapta bir iş yapmiyacaksaniz vds yeterli ama büyük çapta iş yapacaksaniz vds yeterli gelmez belli bir zaman sonra.. Vdslerdeki ram - hdd gibi kriterler belli zaman sonra sitelerini kaldirmaz hale getirebilir. Dell tarafında sana dell t310 veya t410 sunuculari sana tavsiye ederim.. dell rack sunucualardan daha performansli.. Dell r210 sunuculari sakin düsünme.. dell r210 da sadece işlemci sunucu işlemcisi.. geri kalan tüm kriterler normal pclerdeki parcalar..  masaüstü pclerden kullanılan ddr3 ram, sata hdd leri kullaniyor. Sas hddleri dell r210  sunucuya taktim makina desteklemedi...

 
Gönderildi : 17/11/2011 00:55

(@MertYucel)
Gönderiler: 33
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

sitede su ünlü markafoni'ye benzer tek bir site calisacak. sanırım bu durumda Dell marka bi sunucu alıp bunun üzerinde calistırmak daha mantıklı olacak gibi gozukuyor.

 
Gönderildi : 18/11/2011 12:22

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Bir sunucu üzerinde birden fazla servisi çalıştırmanın belli riskleri vardır. Örneğin mail sunucusunda bir sorun yaşanırsa düzeltmek için restart etmeniz gerekirse web sunucunuz SQL sunucunuzda down duruma gelecektir. Yeni teknolojide VDS in yetersiz olabileceği durumuna katılmıyorum. Çünkü fiziksel donanımda sahip olamayacağınız kadar kaynağa VDS ile sahip olabilirsiniz.

Mesela bir dar boğaz yaşıyorsunuz ve işlemcinin yetersiz olduğu ile ilgili bir öngörünüz oldu fiziksel makinada işlemi arttırımı destekleme sorunu olabilir donanım değişikliği esnasında sorun yaşabilirsiniz ve sunucuyu ayağa kaldırmanız uzun zaman alabilir. Benim fikrim kritik servisleri dağıtarak VDS kullanmanız size fazlasıyla yetecektir.

 
Gönderildi : 05/12/2011 12:11

Paylaş: