Forum

hosting de ki NS ka...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hosting de ki NS karmaşasını çözemedim.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
635 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhabalar kurduğum Windows 2003 serverde DNS name server srv2003.deneme.com.tr olarak çıkıyor bu arada nic.tr vb yerlerde alanadımı serverime yönlendirmek istediğimde önce alt name server oluşturmam gerektiğini ve burada ns1.deneme.com.tr static ip ve ns2.deneme.com.tr static ip kaydı yapmam gerektiğini daha sonra ise dns yönetiminden alan adımı bu yerlere girmemi ve static ip adresime yönlendirmem söylediler  peki hali hazırda bende name server srv2003 olarak dns managerde gözükürken ben bunu değiştirip ns1 ve ns2 diye 2 ayrı name server 'ı nasıl oluşturmalıyım yoksa nic.tr name server olarak 1 tane srv2003.deneme.com.tr  ve static ip adresimi yazsam olurmu bunu bir türlü anlayabilmiş değilim  şimdiden çok teşekkür ederim. kısacası benim DNS name server'im srv2003.deneme.com.tr alt name server oluşturmam ve bunların ns1.deneme.com.tr ns2.deneme.com.tr yaratmam gerekiyormuş. bunları nasıl oluşturabilirim.

 
Gönderildi : 28/07/2009 17:18

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


DNS Serverda ilgili zone altında, sağ tıklayıp New NS Record diyerek kayıtları yaratabilirsiniz, detaylı bilgi için portaldaki dns makalesini okuyabilirsiniz

 
Gönderildi : 28/07/2009 20:42

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

teşekkür ederim. hocam

bazı yabancı sitelerde yaratılan zone özelliklerinden Name Server kısmına eklenen ns1. ns2 kayıtlar var bu şekilde eklenince hangi amaçla kullanılır.

örneğin aşağıdaki link te bu şekilde var olan zone özelliklerinden name server kısmını remove edip yenis ns1ve ns2 olarak kayıt eklenmiş

 

 

  http://faq.oneandone.co.uk/server/ms_windows_servers/how_to_/5.html

 
Gönderildi : 29/07/2009 18:13

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Eğer domain ya da sub-domain için bir ns kaydı yaratacak iseniz ns1.subdomain.alanadiniz.com ya da ns1.domain.com şeklinde bir kayıt yaratırsınız; bu şekilde kendi ns sunucunuz olur ya da başka bir domain e delege edilmiş ns olursunuz, yani başkasına karşı sorumlu olursunuz.


nic.tr de girilen ns ile linkte verilen ns kayıt şekilleri arasında fark yoktur, oraya kendi dns sunucunuz üzerinde yarattığınız/yaratacağınız ns leri girerek ns sunucuyu belirtmiş olursunuz. Eğer bu ns sunucu kendiniz iseniz dns sunucunuzda bu ns kayıtlarını açmak ve dışarıdan içeriye dns sorgularının yapılabilmesi için dns portunu ilgili server ip ye yönlendirmek zorundasınız, belirtilen makalede olduğu gibi ns kaydı açabilirsiniz.

 
Gönderildi : 29/07/2009 20:49

Paylaş: