Forum

Godaddy Sorun yaşıy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Godaddy Sorun yaşıyorum

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,830 Görüntüleme
(@EkremSansli)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba.
Bu sorunu uzun zamandır çözmeye çalışıyorum çözemedim

Godaddy hostta siteler ana domain üzerinden çalışıyor.

Mesela bir haber sitem var. habersitem.com/admin.asp nin çalışması gerekirken
habersitem.com/haber/admin.asp çalışıyor ve site açılmıyor.

Verdiği hata aynen şöyle

500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Anasayfanın açılmasını ayarlar.aspden ayarlayınca sağlayabiliyorum
fakat o zamanda dediğim gibi kendi kendine admin yolu üzerinde klasör
oluşturuyor.
Haber sitemdede, e ticaret sitemde de aynı sorun var.

Şimdiden çok ama çok teşekkürler

 
Gönderildi : 30/07/2009 19:24

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Muhtemelen  dosyalar üzerindeki yetkilendirmelerden kaynaklanıyor olmalı plesk panel üzerinden sorunu giderebilirsiniz veya mevcut sorunu  hosting firmanız ile paylaşınız

 
Gönderildi : 30/07/2009 21:13

(@EkremSansli)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Muhtemelen  dosyalar üzerindeki yetkilendirmelerden kaynaklanıyor olmalı plesk panel üzerinden sorunu giderebilirsiniz veya mevcut sorunu  hosting firmanız ile paylaşınız

 Uğur Bey tam olarak sizinde belirttiğiniz gibi hosttaki bir yetkilendirmeden veya ayarlardan ötürü bu sorunu yaşıyoruz.

Panel Plesk değil maalesef. Özel bir paneli var.

Godaddy host; alan olarak, trafik olarak vee uptime oranı olarak bizi tatmin ediyor fakat bu sorunu çözemedikten sonra hiçbir anlam ifade etmiyor ne yazık ki.

Arkadaşlar Godaddy host kullanan varsa muhakkak bu sorunla karşılaşmışlardır. Zor durumdayız yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalacağım.

Saygılar

 
Gönderildi : 31/07/2009 03:18

(@cihankoksalar)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Merhaba

Daha önce godaddy bir host hesabı kullanmadım ancak sayfanızda çıkan hata sorunun neden kaynaklandığını açıkça belirten bi hata değil. Ayrıntılı hata bilgisi için host hesabınızın özel hata sayfalarının devre dışı bırakılması gereklidir yada log dosyalarınızdanda bu hataya ilişkin ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz. Bu değişiklik ile ilgili ayar bölümünün host panelinizde olup olmadığını kontrol ediniz. Bu internal server error hatası genellikle ya veritabanına yazma izinlerinin verilmemesi yada scriptinizde veritabanı yolunun yazılı olduğu ayar dosyanızda yolun host hesabınızda veritabanınızı yüklediğiniz yol ile aynı olmamasından kaynaklanır. Bazı hostingler ../**.mdb yapısını kabul ederken bazılarında ise direkt adresin yazılması zorunludur. (db/**.mdb gibi) Bu yolun scriptinizde nasıl yazıldığınıda kontrol etmelisiniz.

Açılış sayfası sorununuz ile ilgili olarak ise sunucularda default olarak ana dizin belirtilen klasörlerde sayfa isimleri ve uzantılarına göre bir açılış öncelik sırası vardır. (index.html index.php. index.asp default.html vb. gibi) Eğer default değerler işinizi görmüyor ise hosting panelinizde böyle
bir değişiklik bölümünün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
(örneğin pleskte webdizini/ayarlar sekmesi içindedir). Ancak bu sıradaki önceliğin heleki yabancı bir hostingte haber/admin.asp olması mümkün değildir. Yani bu yönlendirmenin godaddy den kaynaklanması söz konusu değildir. 

Sitenize girildiğinde haber/admin.asp sayfasına yönlenmesi scriptiniz bir özelliğidir. Bunun nedeni sitenizdeki bir sorun nedeniyle sizden script ayarlarını gözden geçirmeniz için yapılmış bir yönlendirme olabilir. Bahsettiğim gibi veritabanı yazma izinlerini ve veritabanı yollarını kontrol ettiğinizde sorunun düzeleceği kanaatindeyim.
Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 31/07/2009 15:20

Paylaş: