Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Toplu Mail Gönderimi

10 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
2,777 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Elimde belli bir bölgeye ait 3.000 adet e-mail adresi var. Bu adreslere haftada 2 defa degişik firmalar adına tanıtım kampanya mailleri gönderiyorum. Bu işlemi şu anda http://portal.cizgi.com.tr/software/program.aspx?id=138   CreaMail programı ile kendi bilgisayarım üzerinden SMTP olarak gönderiyorum. Spama düşmemek ve sunucu üzerinde fazla trafik yaratıp mail gönderememe gibi hatalarla karşılaşmamak için gönderim zaman ayarını 60 sn olarak ayarlıyorum buda bilgisayarın 50 saat yani 2  3 gün açık kalmasına sebeb oluyor.


Bu işi daha profesyonel bir şekilde yapmak istiyorum, ne yapabilirim onun hakkında bilgi almak istiyorum.

 
Gönderildi : 23/07/2009 21:30

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Bu işleri yapan firmalar var onlarla görüşün. nette birsürü e-mail marketing yapan firmaları bulmanız mümkün..

 
Gönderildi : 23/07/2009 23:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Bu işi amatör olarak zaten yapmaktayım şu an, ilk mesajımda anlattığım şekilde, elimdeki datayı herhangi bir e-mail marketing yapan firmaya yüklemek paylaşmak istemiyorum. E-mail marketing tarzı bir uygulamayı kendim kurmak istiyorum, bunun için ayrı bir sunucu vs kiralamam mı gerek, yoksa hosting üzerine kuracagım bir script ile bunu yapabilirmiyim. Anlamaya çalıştığım e-mail marketing yapan firmalar bu hizmeti nasıl bir yapı üzerinden sunuyorlar, 400.000  500.000 mail adreslerinden bahsediyorlar bunları kısa bir süre içerisinde mail adreslerine ulaştırıyorlar ve %100 inbox garantisini nasıl verdikleri.?


Mesala çözümpark onbinlerce üyesine webcast veya herhangi bir etkinlik hakkında bilgilendirme yapıyor, bunun için nasıl bir yol izliyor.?


İyi geceler..

 
Gönderildi : 24/07/2009 03:23

(@oktaykumas)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Bu işi profesyonel olarak yapmak için;


1. Merak Mail ,Imail -yada Hmail tarzı bi e-mail server programı alman gerekir tavsiyem Merak Mail 12 Kullanıcı işini görürür çok pahalı bir üründeğil


http://www.icewarp.com.tr/   den satın alabilirsin.


2. Turknet,Atlasonlie gibi firmalardan birinden Colocation hizmeti alman yani 1U yada 2U makina hazırlayıp üzerine mail server yazılımını kurup bu firmaların data center ına koyacaksın. alacağın hat hızı,Firewall ve diğer hizmeler ile sorunsuz mail hizmeti verirsin. ben bu şekilde 3 yılı aşkın bir süredir toplu mail gönderimi yapuyorum. 1 senedir de server in  yanına uğramıdım. aylık olarak 1Mb hız+firewll desteği vs 300tl

 
Gönderildi : 24/07/2009 14:27

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkür ederim oktay bey, Şu an için bu sistem maliyet olarak biraz fazla gelir ama ileriki zamanlarda hostinglerim için bir sunucu kiralamayı düşünüyorum, onun üzerinden bu işlemi yapabilirsem maliyet olarak fazla etkilenmiyeceğim kanatindeyim.

 
Gönderildi : 03/08/2009 16:35

(@MehmetAliTALMAC)
Gönderiler: 13
Eminent Member
 

http://www.campaignmonitor.com/ buradaki email marketer uygulaması veya benzer bir programı web sitenize kurup gönderebilirsiniz. Progranmın en güzel özelliği zamanlama ve belirli bir saatte belirli adetlerde gönderime izin veriyor. Mailleri Sunucunuzdan veya Dışardaki bir mail serverden gönderebiliryor.

 
Gönderildi : 10/08/2009 00:50

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Oktay Bey Kolay Gelsin,


Merak mail ile görüştüm, bütün paketler artık 25 kullanıcılı geliyormuş ve fiyatı ise 512 $ + kdv. Yeni bir vps kiralıyacağım ve bu vps in üzerine fiyat olarak daha uygun bir çözüm arayışındayım,  http://www.cozumpark.com/forums/ShowThread.aspx?PostID=121770#121770 yardımcı olursanız sevinirim. 

 
Gönderildi : 12/09/2009 15:05

(@SelcukSARAC)
Gönderiler: 4
New Member
 

Merhaba;

Toplu e-mail gönderimi iyi tanımlamak gerekiyor. Örnek olarak bu toplu mailleri nasıl elde ettğiniz, bu adreslere toplu e-mail gönderimi konusunda onay aldınız mı gibi. Çünki bu gönderimler ülkemizde de dünyada da Spam kapsamına girebilir ve reklam ile bir antipati yaratabilir.

Gönderim hizmeti konusunda hosting firmalarına danışmanızı öneririm. Bu konuda pek çok hosting firmasının gönderim hizmetleri bulunuyor ve bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Bu konuda diğer arkadaşların önerdikleri kendinize ait bir mail server kurma konusuna katılmıyorum, bu iş özellikle spam korumalarına takılmaması için sadece bir mail server kurmakla halledilebilecek bir iş değil. Bu konuda bir hosting firmasından profesyonel servis almanızı öneririm.

Maillerin INBOX'a düşmesi konusunda bunun garantisini %100 olarak vermek çok zor. Hotmail-yahoo-gmail gibi şirketler ücret karşılığında bu tarz özel haklar verebiliyorlar, fakat bu durum her mail sunucu yöneticisinin kendi iş planına göre değiştiğinden bunu %100 garanti etmek mümkün değil. Örnek olarak mail içeriğinde "bayram" geçen bir kelimeyi engelleyen bir mail sunucu yöneticisi olabilir...

 

 

 
Gönderildi : 27/09/2009 17:30

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba, 

Kendi Yazılımınızı kullanarak profesyonel bir şekilde email gönderebileceğiniz ve raporlayabilceğiniz bir servis vardır. Dünyada bu tip servislerin sayısı bir elin parmağını geçmemektedir. Türkiye de ise sadece Inbox  mail'de vardır. 

 Bu özel servis sayesinde tamamen size özel atanmış Ip'ler üzerinden kendi itibarınız ile doğru orantılı bir şekilde belli hızlarda email gönderebiliyorsunuz. Bu akıllıca tasarlanmış hız sınırları sayesinde emailleriniz hotmail, gmail, yahoo gibi servisler tarafından blok almadan sağlıklı bir şekilde gönderilmektedir. 

 

 
Gönderildi : 24/08/2013 01:45

(@MehmetCalisir)
Gönderiler: 1
New Member
 

Merhaba,

 

Bu işlemi ftp sunucusu kullanarakta gerçekleştirebilirsiniz, unutmamanız gereken çalıştığınız firmanının engelleme sistemi olmaması.

 

ücretsiz toplu mail gönderim scriptleri var kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/08/2013 15:15

Paylaş: