Forum

plesk veritabanı at...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

plesk veritabanı atma

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,472 Görüntüleme
(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba plesk kullanıyorum ama sitemdeki veri tabanı dosyalarını hangi klasöre atıcağımı bilmiyorum. Önce veri tabanını oluşturuoyrum ama .db dosyalarımı nasıl atıcamı bilmiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.


 


 


Saygılarımla...

 
Gönderildi : 04/07/2009 23:47

(@cihankoksalar)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Merhaba

Veritabanı türünüz eğer access yani .mdb uzantılı ise httpdocs içinde herhangi bir klasöre yükleyip o klasörün yazma izinlerini düzenlemeniz yeterli olacaktır. Eğer veritabanınız mysql ise yani sql uzantılı ise pleskte yeni veritabanı oluşturduktan sonra oluşturduğunuz bu veritabanına birde yeni veritabanı kullanıcısı eklemelisiniz. Yeni veritabanı kullanıcısı da ekledikten sonra gelen plesk sayfasında "Dbwebadmin" butonu görünecektir. Bu butonla Phpmyadmin menüsüne giriş yaparak mysql inizi yükleyebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 05/07/2009 00:07

(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Cihan bey  cevaplar için teşekürler. Anladığım kadarı ile .mdb uzantılı dosyaları httpdocs içerinde  nereye koyarsak çalışıcak. Gerekliizinler derken nasıl yapıcağımızda açabilirseniz çok iyi olur. Son olarak da web admin giriyorum ama orada .mdf .ldf dosyalarımı atııcak bir yer bulamadım.


 


 


İlginiz için şimdiden teşekürler...


 


 


Saygılar...

 
Gönderildi : 05/07/2009 00:33

(@cihankoksalar)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Öncelikle .mdf .ldf uzantılı dosyalarınız mssql dosyalarıdır ve mdb yani access tabanlı olan dosyalardan farklı şekilde yüklenir. mdf ldf dosyalarını yüklemek için ems manager, sql management studio gibi sunucudaki sql server a uzak bağlantı kurularak yükleme yapılabilir. tabi bunun içinde sunucu üzerinden sql server ın uzaktan erişim haklarının aktif olması gereklidir. Eğer aktif değilse ki çoğu host firması güvenlik için dışarıdan erişime izin vermezler mdf ldf dosyalarınızı sunucu yöneticisine ileterek yüklemeyi onların yapmasını isteyebilirsiniz.

mdb dosyalarınız dediğim gibi httpdocs içinde herhangi bir yerde çalışabilir. ancak benim tavsiyem httpdocs içinde örneğin db adında yeni bir klasör oluşturun ve bu klasöre full yazma yetkisi verin. bu yetkiyi verdikten sonra db klasörü içine attığınız her mdb veritabanınızında izinleri otomatik düzenlenmiş olup yazmaya açık olacaktır ve bu şlemi tekrar yapmanıza gerek kalmayacaktır.

bu db klasörüne yazma izni vermek için plesk panelden webdizinleri bölümüne girin.
üst kısımdaki yetkiler kısmına tıklayın.(yada dosya yönetimi bölümünden db klasörünün yanındaki kilit resminede tıklayabilirsiniz)
Yanında "-" işareti çıkan tüm kullanıcılara sağdaki izin ver kutucuklarına tik koyarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Ekteki resimdede örnek bir ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

dbizinler 

 

 
Gönderildi : 05/07/2009 01:49

Paylaş: