Forum

Web Sitesi bilgiler...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Web Sitesi bilgileri verilmiyor.

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 Merhaba Arkadaşlar,

 Bir müşterimin hosting bilgileri bundan önceki web sayfasını yaptırdığı kişiler üzerinde duruyormuş.Şimdi siteyi yapması için başkasına verdiler fakat daha önceki web sitesini yapanlar site ile ilgili hiçbir şekilde kullanıcı adı ve şifreleride dahil olmak üzere herhangi bir bilgi vermiyorlarmış.alan adı uzantısı com.tr bu durumda izlenmesi gereken yol nedir?

 
Gönderildi : 07/07/2009 23:31

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

hosting firması, o domain e ait yetkili email ile kullanıcı adı şifresi için mail atmadığı müddetçe hosting firması bilgileri başkasına vermez.

ancak uzantısı com.tr oldugu için hosting firmasıyla iletişime geçip firma yetkilisi oldugu belge ile ıspatlanırsa her türlü alırsınız geri.

 
Gönderildi : 07/07/2009 23:49

(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 Buğra Bey,

 O halde Odtü ile mi temasa geçmesi lazım?

 
Gönderildi : 08/07/2009 00:30

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Aslında önemli olan domain, direk odtü den alınmamıştır heralde aracı firma vardır. bununla iletişime geçmelisiniz. nic.tr gibi.

 
Gönderildi : 08/07/2009 00:48

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,

Aslında hosting firması ile işiniz yok. Siteyi baştan yapıyormuşsunuz. Yeni bir hosting firmasında yeni bir hosting hizmmeti alıp yeni siteyi buraya atacaksınız.

Asıl ihtiyacınız ise com.tr uzantılı domain yönetim paneli bilgileri çünkü buraya girip yeni hosting firmasında duran web siteniz için DNS kaydını değiştirmelisiniz. Bu noktada bilgilere ulaşamıyorsanız ni.tr'e ulaşın. Sizden isteyecekleri resmi evraklar doğrultusunda yardımcı olacaklardır.

Bu arada nic.tr ODTU bünyesinde faaliyet gösterir.

 
Gönderildi : 08/07/2009 02:39

(@cihankoksalar)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Merhaba
com.tr alan adları sadece nic.tr üzerinden register edilmektedir. Siz bu com.tr alan adını firmanın size ait olduğunu ispatlayarak kendi üstünüze  yada kurum üzerine kolayca alabilirsiniz.

Yapmanız gereken www.nic.tr adresine girip kendinize yada firma adına yeni bir sorumlu kodu almalısınız. Yani nic.tr ede bir üyeliğiniz olması gerekli. Hesabınızı aktif ettikten sonra sitedeki menülerden Yardım Destek / Formlar / Sorumlu Değişikliği Onay Formu kısmına girin ve bu formu indirin. 

Bu formdaki eski idari/ödeme/teknik sorumlu bölümlerine şuanda alan adı sorgulamanızda hangi bilgiler görünüyorsa o bilgileri ( ...- metu ile biten), yeni sorumlu bilgileri kısmına ise nic.tr eye üye olurken size verilen sorumlu kodunu yazmalısınız. Bu formun yanısıra birde firmanın size ait olduğunu ispatlayacak firmanın sektörüne göre bir evrağında nic.tr yönetimine iletilmesi gereklidir.

Örneğin; ticaret
odasından alınmış olan "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Oda
Sicil Kayıt Sureti" ya da Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde
yayınlanmış olan ticaret ünvanı ilanından herhangi biri gibi. Bunların ayrıntısına nic.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.

idari sorumlu değişikliği formunu doldurup ve ek firmanıza ait bir evrağıda temin ettikten sonra nic.tr eye web üzerinden yada faks ile ulaştırmanız gereklidir. Tavsiyem web üzerimden işlemlerinizi yapmanızdır. Bunun için her iki dosyanında taratılıp nic.tr edeki panelinizi kullanarak göndermelisiniz.

Bunun için Yardım-Destek / Belge Gönderme (web) sayfasına girin. İşlem türü kutusundan "Sorumlu değişikliği" sekmesini seçin. alan adınızı yazarak açılan sayfada her iki dosyanızıda gönderebilirsiniz.

Bundan sonra nic.tr yetkilileri tarafından gönderdiğiniz evraklar kontrol edilecektir. Özellikle alan adınızın ilk kaydı yapıldığı esnada gönderilen firma kaşesinin yeni gönderdiğiniz idarisorumludeğişikliği formundaki kaşe ile aynı olması kontrol edilecektir. Bunun ardından 1-2 gün içinde alan adınız nic.tr edeki hesabınız altına aktarılır ve sizede maille bu bilgi verilir.  

 

 
Gönderildi : 08/07/2009 02:50

(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum

 
Gönderildi : 08/07/2009 02:53

(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

 Merhaba,

 İdare kodu istiyor.Ama müşterimiz bunu kaybetmiş bulamıyor.Gönderilecek faksta da bunu istiyor.Bu olmadan gönderilirse sıkıntı olur mu?Yada bu kodu nasıl bulabiliriz.

 
Gönderildi : 09/07/2009 14:08

(@cihankoksalar)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Alan adı sorgulamalarında bu kod görünmektedir. Örneğin http://whois.domaintools.com/ adresinden sorgulama yaptığınızda aşağıdaki formatta bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

** Administrative Contact:
NIC Handle                : ******-metu

 

 
Gönderildi : 09/07/2009 14:47

(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkkür ederim yardımlarınız için

 
Gönderildi : 09/07/2009 15:11

Paylaş: