Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN Karmaşası

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
500 Görüntüleme
(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;

1- Şimdi ben, 3.p Bir yazılım ile VPN connect oluyorum bir başka ülkenin sunucusuna tamam, gidiyorum ip adresimi sorgulatıyorum tamam değişmiş ip adresim, fakat; Benim VPN' e bağlandığım bilgisayarda wan ip sorgulattığımda VPN ' nin vermiş olduğu değişik IP adresi gorunuyor da, neden wi-fi ile aynı modeme bağlandığım cep telefonundan wan ip adress sorgulattığımda gerçek ip adresim gorunuyor ? Kafam karıştı çok..

2- Örneğin, ben Bilgisayarımdan VPN connect olup bir arkadaşımın bilgisayarına RDP yapmak istesem VPN ile aldığım ip ilemi giderim yoksa gerçek ip adresim ile mi giderim ? Yani karşı tarafın event loglarında hangi ip adresim gorunur..

Biri beni aydınlatabilir mi rica etsem ?

 
Gönderildi : 27/05/2016 06:17

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

VPN bağlanan kullanıcılar vpn ip scope'dan ip alırlar ve aldıkları ip adresi public bir ip adresi ise bu ip adresi üzerinden dışarı çıkış yaparlar. Mobil cihazınız modeme bağlandı ancak vpn'i bilgisayarınızda yaptığınızı söylüyorsunuz mobil cihaz vpn ile çıkamazki dışarı. Mobil cihazında vpn ile dışarı çıkması için  ya mobil cihazıda vpn'e dahil edeceksiniz yada vpn'i modeminiz tarafında yapacaksınız. 

Herhangi bir lokasyondaki rdp sunucuya eriştiğinizde vpn ip adresiniz gözükür. Tabiki burada vpn konfigürasyonuda önemli, kullandığınız vpn çözümünü ve konfigürasyonunu bilmediğim için ekstra bir settings yapılmışmı bilemiyorum ancak temel mantık bu şekildedir.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 27/05/2016 12:09

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba,

Bahsettiğiniz şekilde 3. parti yazılımlar ile yapılan VPN'ler sadece yaptığınız cihaz ile VPN yaptığınız sunucu arasındadır. Kendi iç ağınız VPN'e dahil olamaz. Bunun için ya kullandığınız modeme VPN yaptırın, ya da VPN kullanmak istediğiniz her PC, Telefon vb cihazların hepsinden VPN yapın. Telefona kuracağınız bir uygulama ile de benzer bir VPN bağlantısı yapabilirsiniz.

Diğer sorunuza gelirsek, RDP yapacağınız arkadaşınız iç ağda ise sizin kendi iç ağ ip adresiniz görünür. Yani 192.168.1.x, 192.168.2.x vb gibi iç ağın size verdiği ip adresi görünür. İç ağınız dışındaki bir bilgisayara RDP yapacaksanız ve VPN o an aktifse o zaman VPN'den aldığınız ip adresiniz gözükür.

 
Gönderildi : 27/05/2016 12:27

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Kendi lokasyonunuzdaki IP'ye erişime şunuda eklemek lazım, Kendi lokasyonunuzda yapacağınız her işlemde yine gerçek kendi local ip adresiniz gözükür. Ancak farklı herhangi bir lokasyonda yapacağınız erişimlerde daima vpn ip adresiniz gözükür. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 27/05/2016 12:43

(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, konu anlaşılmıştır.

 
Gönderildi : 27/05/2016 17:53

Paylaş: