Forum

PPOE Sonlandirma So...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

PPOE Sonlandirma Sorunu

Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

Günaydın, iyi günler,

Geçen hafta bulunduğumuz bölgede bakır ADSL hattımızı fiber alt yapıya geçirdiler.

Eskiden WAN1 girişindeki ADSL modemi köprü modunda sonlandırıp sorunsuz bir şekilde çalışıyorduk.

3 gündür Türk Telekom ile sorunu çözmeye çalışıyoruz, bir türlü firewall tarafında hat oturmuyor.

PPOE sonlandırmasını gerçekleştiremiyoruz.

WAN1 girişindeki etherneti, kendi bilgisayarımda aynı kullanıcı adı ve parolasıyla sonlandırıp, sabit ip.yi görüp, internete çıkabiliyorum.

WAN2 bacağında metro internet var, yer değiştirdim, acaba WAN1 arızalandı diye, hayır çalışıyor.

Türk telekomun modemi ZTE marka, daha evvel böyle bir sorunla uğraşan oldu acaba?

Sebebi ne olabilir? Destek olursanız sevinirim. Teşekkürler,

resim
Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 24/01/2021 09:46
Yilmaz BARCIN
(@yilmazbarcin)
Saygın Üye

Merhaba,

debug alarak sorun hakkında daha doğru bilgi edinebilirsiniz.

diag debug enable
diag debug application pppoe -1
diag debug application ppp -1

 

çalıştırıp çıktısını gözlemleyebilirsiniz. Duruma göre Fortinet 'e ticket açmanız gerekebilir, bazı kücük cihazlarda FortiOS farklı davranışlar gösterebiliyor, daha önce başımıza geldi.

ZTE modem 'i de değiştirerek farklı bir modem arkasında deneyebilirsiniz. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/01/2021 00:03
Savas Demir
(@savasdemir)
Saygın Üye
Gönderen: @HikmetSOYDAM

Günaydın, iyi günler,

Geçen hafta bulunduğumuz bölgede bakır ADSL hattımızı fiber alt yapıya geçirdiler.

Eskiden WAN1 girişindeki ADSL modemi köprü modunda sonlandırıp sorunsuz bir şekilde çalışıyorduk.

3 gündür Türk Telekom ile sorunu çözmeye çalışıyoruz, bir türlü firewall tarafında hat oturmuyor.

PPOE sonlandırmasını gerçekleştiremiyoruz.

WAN1 girişindeki etherneti, kendi bilgisayarımda aynı kullanıcı adı ve parolasıyla sonlandırıp, sabit ip.yi görüp, internete çıkabiliyorum.

WAN2 bacağında metro internet var, yer değiştirdim, acaba WAN1 arızalandı diye, hayır çalışıyor.

Türk telekomun modemi ZTE marka, daha evvel böyle bir sorunla uğraşan oldu acaba?

Sebebi ne olabilir? Destek olursanız sevinirim. Teşekkürler,

resim

Kendi pc nizden ağ bağlantılarında ppoe ayarı yaptığında bağlanabiliyorsanız bunun iki sebebi olabilir.

1- Fortigate firmware olarak bir sıkıntı olabilir hangi os kullanıyorsunuz ?

2- Fortigate ile bir şekilde modem anlaşamıyor olabilir bu durumda modemi köprü modu yerine nat route mode yapıp dmz ayarından dışarıdan gelen tüm istekleri fortigate wan bacak ip'si ne yönlendirebilirsiniz.

resim
CevapAlıntı
Gönderildi : 25/01/2021 12:34
Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

Deneyelim Savaş Bey. Teşekkürler...

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/01/2021 13:34
Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

Merhabalar, sorun çözüldü.

Modem ile Firewall arasındaki mesafe yaklaşık 20 Metre, bu aradaki kablodan modem firewall tarafına iletişim kuramıyor.

Modemin çıkışına en aptalından bir switch taktık, sorun çözüldü. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Çünkü firewall WAN1 bacağına taktığım kabloyu bilgisayarda sonlandırdığımda çalışıtığı için hiç böyle bir sorun aklıma gelmedi.

En kötü modem listeme ZTE'de eklendi.

Öğreniyoruz... Okuyup, yorum yapan herkese teşekkürler... Saygılar, kolay gelsin.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/01/2021 18:09
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Geçmiş olsun.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/01/2021 20:03
Hikmet SOYDAM beğendi
Paylaş: