Anasayfa » Forum

Exchange 2010 Mailb...
 

[Çözüldü] Exchange 2010 Mailbox klasörü  

Sayfa 1 / 2
  RSS
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye
exc temp

Merhaba; Resimde görülen yer Exchange 2010 Server 'in kurulu olduğu klasör içersindeki Mailbox klasörü içerisindeki database dosyaları. (Exchange\Mailbox\Database) 

Sorum şu; *.JRS (Örnek E02res0000A.JRS) ve *.TXT (Örnek ; E020000A000.TXT) Bu dosyaları özellikle TXT olanları TEMP olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle silmemde bir sakınca var mı ? Çünkü normalin 2 katına çıktı DATABASE klasörüm. Yada EXCHANGE Server kendisi mi silecek. 

Alıntı
Gönderildi : 21/05/2019 14:51
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhana

Mailbox taşıma veya import export işlemlerinde olağan bir durum olup bunu elle silmemeniz gereklidir. Yedek alırsanız otomatik kendisi silinecektir. Tabiki yedekleme sisteminin bir exchange server yedeğini aldığını bilip bunu tetiklemesi gerekli

Dosyaların ne işe yaradığını buradan görebilirsin

Bu 2010 zamanında yazıldığı için bazı dosyalar artık yok

https://www.cozumpark.com/exchange-uzerinde-eseutil-kullanimi/

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/05/2019 18:52
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

kral çok teşekkür ediyorum. bugün itibari ile tüm işlemleri bitirdim 🙂 emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/05/2019 12:07
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

şu an oluşturduğum 5 database den 3 ü mount olmuyor. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/05/2019 14:27
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Neden? Toplam 5 db lisansın olabilir diyeceğim ki zaten o kadar olmuş. Mevcut bir tane sistem mailbox bir de public folder var ise olabilir mi? Yani lisans sorunun olabilir mi?

Hata nedir?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/05/2019 17:29
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

hakan hocam selamlar;

o kadar talihsiz bir hafta geçirdim anlatamam. internet de kopunca hepten çuvalladım 🙂 Databaselerim mount olmayınca tekrardan import işlemi yaptım. şu an internet de geldi. çok şükür sistem sorunsuz çalışıyor. Her şey için teşekkür ediyorum. Sadece Admin hesabının bağlı olduğu default database mount olmuyor. o database de iki tane hesap var. 

 

Administrator 

Discovery Search Mailbox

Bu konuda ne yapabilirim ? 

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 11:15
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

hakan hocam;

şimdi default database mount oldu. (sadece bilgisayarı yeniden başlattım)

 

Ancak bu sefer başkası olmadı: verdiği hata 

--------------------------------------------------------
Microsoft Exchange Error
--------------------------------------------------------
Failed to mount database 'OZKA_01_19052019'.

OZKA_01_19052019
Failed
Error:
Couldn't mount the database that you specified. Specified database: OZKA_01_19052019; Error code: An Active Manager operation failed. Error The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionTooManyMountedDatabases: Unable to mount database. (hr=0x8004060e, ec=-2147219954)
. [Database: OZKA_01_19052019, Server: EXCHANGE.OZKA.LOCAL].

An Active Manager operation failed. Error The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionTooManyMountedDatabases: Unable to mount database. (hr=0x8004060e, ec=-2147219954)
. [Database: OZKA_01_19052019, Server: EXCHANGE.OZKA.LOCAL]

An Active Manager operation failed. Error Operation failed with message: MapiExceptionTooManyMountedDatabases: Unable to mount database. (hr=0x8004060e, ec=-2147219954)
. [Server: EXCHANGE.OZKA.LOCAL]

MapiExceptionTooManyMountedDatabases: Unable to mount database. (hr=0x8004060e, ec=-2147219954)

 

 

--------------------------------------------------------
OK
--------------------------------------------------------

 

Not : eseutil /p ile repair etmeyi denedim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 12:24
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Ama ben sana yazdım sorunu hem de sen hatayı paylaşmadan önce, 

MapiExceptionTooManyMountedDatabases

Dedim ki senin lisans standarttır ondan eş zamanlı 5 den fazla db mount edemezsin.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 13:29
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye
ex hata 01

Hakan hocam çok teşekkür ediyorum. Sorum şu; Resimde Görünen OZKA_01_14052019 olan database zaten boş ama silemiyorum. geriye 6 tane kalıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Recipient Configuration > Mailbox > ilgili database i kullanan user a New Local Move Request  yapıp taşıyıp database sayısını 5 e düşürürsem sorun düzelir mi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 13:42
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

DB silmeden sayı düşmez.

Silemiyorum demek içerisinde hala posta kutusu var demektir, PS ile bakman lazım

Aşağıdaki gibi bul ve taşı, sonra o DB yi sil

 

get-mailbox -database "Databasename"
get-mailbox -database "Databasename" -archive
get-mailbox -database "Databasename" -arbitration
get-mailbox -database "Databasename" -publicfolder
get-mailbox -database "Databasename" -monitoring
get-mailbox -database "Databasename" -auditlog
Get-Mailbox -Database "Mailbox Database 1" -AuditLog | new-moverequest –targetdatabase "Mailbox Database 2"
Get-Mailbox -Database "Mailbox Database 1" -monitoring | new-moverequest –targetdatabase "Mailbox Database 2"
Get-Mailbox -Database "Mailbox Database 1" -arbitration | new-moverequest –targetdatabase "Mailbox Database 2"
Get-Mailbox -Database "Mailbox Database 1" -AuditLog | new-moverequest –targetdatabase "Mailbox Database 2"

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 14:15
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

hakan hocam tekrar selamlar; o komutladan ilk üç tanesi sadece çalıştı ama hiç tepki vermedi geri kalanı çalışmadı. Direk hata verdi. Yalnız ben Recipient Configuration > Mailbox lara teker teker baktım o database i kullanan user yok. 

Silmeye çalıştığımda şu hatayı alıyorum. 

--------------------------------------------------------
Microsoft Exchange Error
--------------------------------------------------------
The mailbox database 'OZKA_01_14052019' cannot be deleted.

OZKA_01_14052019
Failed
Error:
This mailbox database is associated with one or more active MailboxImport requests. To get a list of all MailboxImport requests associated with this database, run Get-MailboxImportRequest | ?{ $_.RequestQueue -eq "<Database ID>" }. To remove a MailboxImport request, run Remove-MailboxImportRequest <Recipient ID\Request Name>.

 

--------------------------------------------------------
OK
--------------------------------------------------------

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 14:45
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Fikret komutu kendi db ismine göre çalıştırıyorsun değil mi?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 16:24
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

evet databse adını yazıyorum. zaten ilk iki harfi yazıp tab tuşuna basınca kendisi dolduruyor. yalnız şöyle bir şey var. ben database geçen hafta içini boşaltınca bulunduğu dizinden komple sildim. sanırım sorun buradan kaynaklı 🙁

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 16:26
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bana çalıştırdığın komut ve hatayı paylaşır mısın lütfen?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 16:53
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

tabi hemen

EX HATA 03

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 16:55
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Tamam benim komutlar yeni, malum 2010 artık çok eski ondan bir iki parametre hata vermiş sorun değil, bu durumda bu db de posta kutusu yok demektir, bu db yi mi silerken hata alıyorsun.

 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 17:36
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

evet

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 17:36
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

o zaman deep dive bakmak lazım forumdan bu kadar.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/05/2019 17:56
Fikret Cetin
(@FikretCetin)
Yeni Üye

her şey için teşekkür ediyorum hakan hocam. silmeye çalıştığım silemediğim database i başlangıçta mount etme şeklinde işaretledim. şu an için bir sorun yok. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/05/2019 08:29
Sayfa 1 / 2
Paylaş:
  
Çalışıyor

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol