Forum

Exchange 2003 de ba...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2003 de bazı postaları direk ISP ye teslim etmek

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
384 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Herkese iyi günler ,

 Güvenlik nedeni ile maillerimi ISP üzerinden toplu alıp göndermekteyim. Ancak kuruluşumuzda yeni bir yapılandırma gereği açtığımız şube de yeni bilgisayar ve kullanıcılar konumlandırılmakta. Sayıları çok az oldğundan dolayı bu şubede Server kurmayı düşünmemekteyiz.

bu şubede ve merkezde tüm kullanıcılarda [email protected] şeklinde mail adresleri tanımlı.

Merkezde Exchange 2003 (SBS) kurulu ve dahili mailler ISP ye çıkmadan gerekli posta adreslerine dağıtılmakta harici mailler ise ISP ye teslim edilmekte.

Şubede ise Server kurulu olmadığından kullanıcılar Outlook Express üzerinden ISP POP3 ve SMTP ayarları ile postalarının tamamını ISP ye teslim etmekteler.

Şubemizden merkeze atılan maillerde sorun bulunmamakta.  Ancak merkezimizden şubemizdeki kullanıcılara atılan mailler mail adreslerinden dolayı ([email protected]) şeklinde olduğundan ISP ye yönlendirilemiyor , ya serverda asılı kalıyor (kullanıcı adı tanımlı ise) ya da mail sahibine "E-Posta hesabı, bu iletinin gönderildiği kuruluşunda yok." şeklinde geri geliyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim. Exchange de örnek : [email protected] adresine atılan mailleri direk SMTP ile gönder şeklinde bir seçenek varmıdır.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Serkan Akman

 
Gönderildi : 13/04/2009 16:08

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

VPN ile AD ye dahil edebilirsiniz, ya da OWA yı kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 14/04/2009 00:12

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


iç ve dış dns alan adlarının farklı olması microsoft tarafından önerilen bir güvenlik sebebidir. ve şuan sizin yaşadığınız olay bundan kaynaklanmaktadır.


benim tavsiyem iç ve dış alan adını farklı yapın. mesela iç alan adı sirket.local ve dış alan adı da sirket.com.tr olarak yapılandırılmalıdır.


mesela local echange server üzerindeki mail adrsleri ile ilgili policy üzerinde düzenleme yaparak değiştirebilirsiniz.


iç domaininizi rename edebilirsiniz.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 14/04/2009 12:16

Paylaş: