Forum

Dsitribution Groups...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dsitribution Groups - Membership approval sorunu

9 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,066 Görüntüleme
(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Server 2012 R2 üzerine kurulu olan Exchange 2013  te çalışıyorum.

Distribution grup oluşturdum. bu gruba dahil olacak kişileri owner seçsin ya da owner gruba katılmak isteyenleri onaylasın istiyorum. Şu an "Open: Anyone can join this group without being approved by the group owners" seçeneği seçili. bu seçenek sorunsuz çalışıyor.

Fakat "Closed" seçeneğini seçtiğim zaman owner kişileri nasıl ekleyecek bilmiyorum. Owner yaptığım kişi EAC panelinden owner olduğu grupları dahi göremiyor. 

"Owner approval" seçeneğinde ise; bir kullanıcı gruba dahil olmak istediği zaman owner a bir mail geliyor. Onayla butonuna bastığım zaman şu hatayı veriyor: 

An error occurred while the request to join distribution group <group name>was
being approved or rejected.

açıklama kısmında ise şu açıklama yer alıyor:  

The command failed when
running as user <owner's mail adres>. Please contact your administrator
to assign the appropriate role(s) to your account in order to gain access..
 

Ayrıca  gruptan ayrılma seçeneği "open" da iken çalışıyor. isteyen kullanıcı çıkabiliyor. fakat closed olduğu zaman owner nasıl gruptan çıkaracak bilmiyorum. 

Bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim. 

 
Gönderildi : 08/08/2014 15:04

(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Bu soruna cevap verecek birileri yok galiba 🙁 

 
Gönderildi : 11/08/2014 19:16

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar,

sizin istediğiniz yapıya yakın biz de kullanıyoruz. Biz gruplara owner ataması yaptık ve grubun owner'ı Outlook üzerinden gruplara kişi eklemesi yapabiliyor veya çıkarabiliyor. Outlook adres defterinde sahip olduğu grubu seçip members kısmına geçtiğinde oradan ekleme çıkarma yapabiliyor.

ECP üzerinden gruplara ekleme çıkarma yapabilmesi için delegasyon (RBAC ile) yapmanız gerekiyor. kişiyi yetkilendirmelisiniz grupları listelesin eklesin çıkarsın editlesin vs gibi rolleri role management yada role assignment yapmanız gerekiyor.

örnek, biz help deskteki arkadaşlara ve diğer bazı gruplara bu şekilde RBAC ile yetkiler verdik roller atadık ve sorunsuz bir şekilde kullanabiliyoruz.

 
Gönderildi : 11/08/2014 23:22

(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Outlook üzerinden adres defterinden owner olduğum gruba kişi eklerken şu hata ile karşılaştım: "Kişi grubu üyeliğine yapılan değişiklikler kaydedilemiyor. Bu nesne üzerind işlemi gerçekleştirmek için yeterli izniniz yok"

 
Gönderildi : 12/08/2014 12:12

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

peki şöyle birşey deneyebilir misiniz; o grubu bulun AD üzerinde ve özelliklerindeki Security sekmesinden ilgili kişiye full access verip deneyin.

birde 2013'e geçiş yapılırken bu grupları, adres listelerini vs update ettiniz mi 2013'e?

 
Gönderildi : 12/08/2014 13:51

(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

owner olan kişiye full yetki verdim AD üzerinde fakat yine aynı hatayı verdi. bunu galiba policy ile ya da delegasyon ile çözebiliriz. onun nasıl yapılacağını bilmiyorum

 
Gönderildi : 12/08/2014 17:05

(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

EAC (Exchange Admin Center) altında permissions -> admin roles altında yeni bir role oluşturdum. bu Role içine "Distribution Groups" rolünü ekledim. yeni oluşturduğum role bir member ekledim. Bu member kendi owner olduğu gruplara müdahale edebiliyor. kişi ekleme çıkarma vs. adminin yapabileceği her şeyi yapıyor. Fakat owner olmadığı gruplara da aynı şekilde müdahale edebiliyor. Sadece kendi owner olduğu gruplara müdahale etmesini istiyorum. 

nasıl bir yol izlemeliyim ? 

 
Gönderildi : 12/08/2014 18:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici

(@ahmetozer)
Gönderiler: 156
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

hocam çok teşekkür ediyorum sorunu çözdüm sayenizde. Ben admin roles üzerinden yetkilendirmeye çalışıyordum ki yanlış yapıyormuşum. user roles içinde Default Role Assignment Policy içinde "MyDistributionGroups" seçeneğini işaretlemem sorunu çözdü. 

Bazen çok basit bir sorunu biz karmaşıklaştırıyoruz 🙂

 
Gönderildi : 13/08/2014 16:01

Paylaş: