Forum

Exchange 2010 EDB R...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 EDB Recover

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
522 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Exchange Server 2010 üzerinde bulunan bir mailbox içinde çok sayıda mail kaybı oluştu ve elimde şuan bir önceki güne ait backup exec ile alınmış edb dosyası mevcut içerisinde çok fazla mailbox olduğu için backup dan geri dönmeden bunun içerisinden istediğim mailbox'ı export etmek istiyorum. Denediğim yöntemleri sıralamak gerekirse;

Ontrack PowerControls 4.1 ile denediğimde sanırım Exchange2010 desteği olmadığı için edb dosyasını açamadı.

Ontrack Powercontrols 6.1 ile denediğimde istediğim gibi tüm mailboxları güzel bir şekilde listeledi ve tüm mailleri görebiliyorum fakat Free olduğu için müdahale edemiyorum.

Kernel Exchange Server Recovery programıda aynı şekilde demo olduğu için sanırım eksik gösteriyor mailbox içeriğini ve export edilmiyor. 

Bunların ardından deneyebileceğim bir yol varmıdır? Edb dosyasını sanal makinaya exchange 2010 kurup mount edebilirmiyim?  

Birde Ontrack Powercontrols 6.1 için ücret bilgisi girilmemiş sitesinde teklif almak için form doldurmak gerekiyormuş kullanan var ise lisans ücretinide iletebilirse çok sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 10/12/2011 17:55

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Merhaba ,

Geçenlerde bu tarz bir durum yaşadım. Benim size önerim , 3party bir yazılım satın alarak işlem yapmanız olacaktır.

Yeni bir server için AD gerekecek , Sid - Attribute 'ler vs. değişecek. Mount edemeyecek çok uğraşacaksınız çok zaman kaybedersiniz.

Şöyle bir ihtimalde var. Acronis gibi bir image varsa elinizde universal restore edip test edersiniz ancak bu seferde servisler çalışmayacaktır:)

Database üzerinde eseuitl /mh komutları ile Dirty Shutdown'dan Cleane çekip , tekrar eseutil ile repair /p etmeniz gerekebilir. Çok zaman kaybı..

En temizi 3 part bir yazılım olabilir.

 
Gönderildi : 10/12/2011 18:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Sadece edb dosyası mevcut ne yazık ki 3rd party yazılım işimi az çok görüyor hatta Ontrack Powercontrols 6.1 tam istediğim bir program fakat ücret bilgisi görünmediği için muhtemelen teklifin gelmesi uzun sürebilir. Sizin tavsiye edebileceğiniz veya kullanıpta memnun kaldığınız 3rd party bir yazılım var mıdır?

 
Gönderildi : 10/12/2011 18:16

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Ontrack PowerControls öneririm size. 2003 edb dosyasını 4.1 ile sorunsuz kurtarmıştım. Gayet başarılı..

http://www.krollontrack.com/information-management/email-management-for-exchange/

Haftalık Demo

http://www.krollontrack.com/resource-library/product-demos/live-weekly-demos/

 
Gönderildi : 10/12/2011 18:38

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

3rd party program ile edb içerisinden export işlemini gerçekleştirdim. Systools Exchange Recovery Türkçe karakterlerde sıkıntı yaratsada diğerlerine göre lisans ücreti daha az ve iş görür bir program tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 11/12/2011 18:00

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Geril bildirim için teşekkürler DeoN. Bu tür geri bildirimler cidden önemli. Aslında geri bildirimde bulunanlar için bile önemli. Bir gün tekrar benzer bir sorun yaşarda o programı unutrsanız artık burdan sizde hatırlayabilirsiniz 🙂

 
Gönderildi : 11/12/2011 18:38

Paylaş: