Forum

Exchange 2010 sp1 s...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 sp1 spam gönderme engellenemiyor

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
345 Görüntüleme
(@osmantemel)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba  arkadaslar bir şey sormak istiyorum.


Soru1- Server configuration>hub transport>receive connector deki permision gurup ve authencation tablarındaki seçenekleden hangileri işaretli olmalı ve bu seçenekler ne işe yarıyor. Mesela anonymous seçneğinin işaretini kaldırınca mail alamıyorum.


Soru2- Pop3 servisi kapalı imap açık buna göre yukarıda söyldiğim permision ve authencation seçeneklerinden hangileri işaretli olmalı. üyük sorunu


Soru3- En büyük sorunum sistemde dışarıya mail atmaya çalışan bir virüs yada başka bir yazılım var. Sürekli spam mail atmaya çalışıyor. Mesela ozelkariyer.net bunu gibi siteleri transport rule dan yasaklamama rağmen hala göndermeye çalışıyor. Gönderen kullanıcı [email protected] gibi kullanıcı adı saçma sapan olan kullanıcılar. Bir yerde spma liste düşmüşüm. Ayrıca bir bilgi vereyim. Exchange  4 tane farklı domaine hizmet veriyor. Sadece bir domain üzerinden göndermeye çalışıyor.


 Bilgi1- Bütün kullanıcılar uzak masaüstü ile terminal servera bağlanıp burada benim ayarladığım oturumlarla hem mail hem dosya paylaşımı hemde muhasebe tarafını hallediyorlar. Cep telefonları owa ile bağlanıyor.


 


Arkadaşlar çaresiz kaldım bir öneri lütfen.

 
Gönderildi : 20/06/2011 16:09

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

anonymous users işaretli olacak diğerlerini işaretlemesende olur bunun dışında spam herkesin başının belası ki  bu işi ADSL üzerinden yapıyorsan kesinlikle tavsiye etmem metro ethernet ise ip bloğu almanı tavsiye ederim bloktaki bir ip adresinden gönderip alman daha verimli olacaktır bunun dışında spam filtre olarak ben forefront kullanıyorum 120 günlük deneme sürümü mevcut microsoft'tan indir kur bi bak bakalım hangi mail adresi sürekli mail gönderiyor birde domain adını mesela mail.deneme.com'u kullanıyorsun diyelim mxtoolbox.com sitesine üye ol monitoring etmesi için izin ver bi bak hangi sitelerde spam'a düşüyorsun en son karalistede isen çıkmak için [email protected] adresi ile irtibata geçip silinmesini talep et onlar sildirirler.

 
Gönderildi : 20/06/2011 21:18

Paylaş: