Forum

exchange organizasy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange organizasyonu hakkında bilgi

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
358 Görüntüleme
(@forza)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

İyi akşamlar,

Aktif olarak çalışan hosting üzerinden hizmeti alınan pop3 mail yapımızı exchange servere taşımak istiyoruz.Bununla ilgili bazı tereddütlerim var yardımcı olursanız memnun olurum.

a-Exchangeyi faaliyete geçirirsek dag yapısı kurmadan günlük gölge kopya yapan acronisle full imaj veya windows backupla full imaj veya exchange dblerini yedek alsam bir sorunda geri dönebilirmiyim?

b-Nasıl bir internet hattı almalıyımki spam listlere düşmemeliyim?

c-Hostingde olan mx kayıtlarımızı yönlendirdiğimizde kaç günde exchange serverim mail alıp vermeye başlar.

d-Bazı kullanıcılarımın şu an mailleri localde olduğu için 10gb gibipstleri var bunları exchange üzerine aldığım zaman localdeki kadar hızlı erişebilirmi?

e-Exchange serverde alınan full imajda büyük bir sorun sonucunda yakın tarihte alınan full imaja dönülünce çalışmama gibi sorun olurmu?

f-100 kullanıcı için 1tb diskli bir yapı işimizi çözermi?Şu an toplam  100 gb mailimiz vardır toplam.Raid 5 olarak daha yukarı sevviyede bir server bulabilirmiyim 2-3-4-5 tb gibi.Server 2008de büyük disklerde sorun oluyormu?

e-Spam listlere düşmemek için smart host kullanırsam bunu send connectorde tanımlamaktan başka ne gibi bir işlem yapmalıyım bu kadarı yeterlimidir?

f-Exchange sistemine geçip pop3 hizmetini hostingten alsam dahi mail akışını exchange üzerinden çekme gibi bir sistem varmıdır?

Sorularım biraz fazla oldu ama birazda değerli üstatlar bana bir çıkış kapısı sunarsanız sevinirim.Sağlıklı bir sistem kumak istiyorum.Sizinde değerlendireceğiniz gibi mailler artık firmalar için hayati önem taşıyor.Bir noktada sorun olmaasını iş yerinin ve benim başımın ağrımasını istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

 
Gönderildi : 28/04/2010 00:23

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

a) elinizde sağlam bir database olduğu sürece mutlaka dönüş yapabilirsiniz. yeterki database olsun.

b) eğer paranız varsa metro ethernet yoksa gdat ile de bu iş çok rahatlıkla halledilebilir. kullandığım bir sürü yer var. hatta ADSL ile bile kullanan bir sürü destek verdiğim firmalar var.

c) mx kayıtlarınızı yönlendirdiğinizde normal süre 48 - 72 saat arasında deniliyor ancak ben bugüne kadar hiç o kadar beklemedim. 1-2 saat içinde hatta anında mail alış verişi başlar. ufak tefek aksamalar olur ama o da çok fazla etkilemez.

d) exchange server 2010 üzerinde arşiv mailbox oluşturursunuz ve başarılı bir şekilde kullanırsınız. hatta Exchange Server 2010 SP1 ile birlikte arşiv posta kutuları ayrı bir database üzerinde tutulabilecek. dolayısı ile performans çok iyi olacak.

e) daha dün bir firmada 2 ay öncesinin imajına dönüş yaptık. exchange kanadında Database mount sorunları oldu ancak onu hızlı bir şekilde eseutil ile database doğruluğunu çek edip halledebilirsiniz.

f) 1 TB'lık alan size yeterli olacaktır. Windows Server 2008 üzerinde 2 TB üzerinde partition oluşturmalarda belki sıkıntı çekebilirsiniz ancak onu GPT partition ile aşabilirsiniz muhtemelen.

g) smart host tanımlaması yaptıktan sonra başka bir şey yapmanıza gerek yok.

h) pop3 connector ile yapılabilir.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 28/04/2010 12:23

(@forza)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba hocam,

Bir iki takıntılı nokta kaldı aklımda onlarıda yanıtlarsanız çok sevinirim.

g)Normal tüm kayıtları kendi bünyeme yönlendirip kendim üzerinden mail alıp veren sisteme smarthost girersem bunun için nx kayıtlarında felan değişiklik yapmam gerekirmi?

e)pop3 connector özelliği exchangenin kendi üzerinde yokmu?2007 ve 2010 için. 

 
Gönderildi : 28/04/2010 12:57

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

bütün kayıtları kendi bünyene yönlendirirsen smarthost kullanamazsın.

pop3 connector 2007/2010 üzerinde gelmez satın almanız gerekir. MapiLAB,GFI gibi firmaların var.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 29/04/2010 11:46

(@forza)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim hocam.

 
Gönderildi : 29/04/2010 11:51

Paylaş: