Forum

Exchange için ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange için smart host ve pop3 connector

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
373 Görüntüleme
(@ridvan)
Gönderiler: 55
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Ben Exchange 2003 üzerinde çalışan biri olarak 2 soru sormak istiyorum.


1. Exchange sunucu için smarthost server yapmak istiyorum. Belirlediğim bir user ile Exchange 2003 e smarthost luk yapacağım. Smarthost server olarak başka bir exchange mi kurmalıyım, SMTP servermı kurmalıyım sadece, authentication ı nasıl yaparım, fikir verebilir misiniz?


2.Yine benzer şekilde LAN içindeki exchange için pop3 connector olusturup mailleri ISP den alırız ya, ben ISP deki gibi bir server yapmak istiyorum ki Exchange 2003 üm pop3 connector yardımıyla, yapılandıracagım serverdan maillerini ceksin. Bunu da nasıl yapabilirim, authentication nasıl saglanır, fikir verirseniz çok memnun olurum.

 
Gönderildi : 14/03/2010 19:02

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


http://download.microsoft.com/download/d/e/1/de1578d8-d082-49e8-964a-fbe4505158f8/E2k3FrontBack.doc


yukarıda ki link içinde Front-End and Back-End Server Topology Guide for Exchange Server 2003 and Exchange 2000 Server sorularınıza detaylı olarak cevap verilmektedir.


Özet olarak


1 nci madde içinde ki sorunuzun cevabı Evet. Başka bir exchange server kurmanız gerekmektedir ki bu server Front end rolüne sahip olacaktır.Front end rolüne sahip exchange server, back end rolüne sahip exchange server ile Kerberos Protokolü üzerinden kimlik doğrulamasını gerçekleştirmektedir. Topolojinize bağlı olarak farklı senaryolara linkte ki guide içinde anlatılmıştır.


2 nci madde için RPC over Http özelliğini incelemenizi önereceğim. aynı şekilde Huide içinde detaylı bilgiler paylaşılmıştır.





 
Gönderildi : 15/03/2010 13:40

(@ridvan)
Gönderiler: 55
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam teşekkür ederim


Günümüzde ISP ler den smart host olarak yararlanılan sistemleri merak ediyorum. Mesela sistemimde Exchange olursa herhangi bir ISP de bana smart host olan server ne tip bir server, onun da Exchange front-end olması mı gerekecek? Düz bir SMTP server olmaz mı?


 Aynı şekilde ISP de duran ve bize mailleri POP3 connector vasıtasıyla veren sistem nasıl bir sistem?Çok özel bir yapımı var ISP lerde? Biz Exchange ile ISP deki gibi bir yapı kuramaz mıyız bu anlamda?

 
Gönderildi : 02/04/2010 18:53

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Smart host serverların Microsoft platformunda olması zorunlu değildir. Eğer Exc 2003 kullanıyorsanız front end sunucu rolünüz, exc 2007, 2010 kullanıyorsanız edge rolunde ki sunucunuz bu görevi üstlene bilmektedir. Eğer microsoft olmayan platformlarda ki sunucuları bu rol için dizayn edecekseniz kimlik doğrulamasını yapmanız gerekmektedir.


 [img] [/img]


Kendi bünyenizden mail gönderebilirsiniz. Mail sunucunuzun internete çıkması ve firewall üzerinden izinlerin verilmesi yeterlidir. Fakat sıkıntı şudur ki internete çıkış yaptığınız IP adresi Temiz mi ? ADSL hatlarının ip blokları çok çabuk balck liste girmekte ve mail göndermiş olduğunuz sunucu tarafından güvenilmemektedir. Bu sebepten ötürü smart host hizmeti ile data stabil bir IP adresi üzerinden mail gönderip domaininizin kara listeye girmesini engelliyorsunuz. Kendi bünyeniz içine almanız maaliyeti beraberinde getirirki bir çok yerde smart host kullanmadan mail gönderebilmektedir.


 

 
Gönderildi : 06/04/2010 14:19

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Fatih bey localde çalışan exchangemiz ile dışarıya mail gönderebilmrek için smarhost servisini almamız ve exchange'e smarhostu girmemiz yeterlimidir.

 
Gönderildi : 26/04/2010 18:12

Paylaş: