Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Logo Tiger Ent. / Server 2025 ve SQL Srv 2025 Performansı

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
1,149 Görüntüleme
Tayfun Güçlü
(@tayfunguclu)
Gönderiler: 51
Trusted Member
Konu başlatıcı

[#550920]

Merhaba,

Alt yapimizi server 2016 dan 2025 e , Sql server 2017 den 2025 e yukselttik.

Logo Tiger , Connect gibi servisleri kullanırken Server 2025 ve SQL Server 2025 üzerinde ciddi performans sorunu yaşıyoruz. Uygulama acilislari ve veri baglatılarinin yapilmasi beklenenden daha yavas calisiyor. Sistem vCpu 16 ve 32GB Memory, 2TB Ssd uzerinde calisiyor. 

2025 versiyonlari ile tecrube eden arkadaslar oldu mu?

Tesekkurler

Gönderildi : 09/02/2026 21:39
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Normalde perf. direkt artmaz config uyumluluğu yoksa düşebilir dahi. Logo danışmanınıza analiz ettirmeniz daha iyi olur sql execler ile kontrol listeleri ve sonuçlara göre ayar değişiklikleri yapabiliyorlar bellek ayar değişiklikleri felan da gerekebilir belki. Ben detaylara hakim değilim.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 09/02/2026 23:12
Tayfun Güçlü
(@tayfunguclu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

Merhaba,

Danışman arkadaş SQL performans ayarlarını yaptgını belirtti aslında ama olumlu etkisi olmadı. Konuyla ilgili Logo Türkiye'ye case açıldığı ve Logo Tiger son sürümlerinde SQL Serv 2019~2015 versiyonları ile ilintili bir performans kaybı olduğu geliştirme sürecinin başladığı belirtildi.

Gönderildi : 10/02/2026 00:18
(@vedatozerr)
Gönderiler: 69
Trusted Member

Merhaba,

Aynı sorun bizde de oldu, biz önce 2025 kurmuştuk baktık olacak gibi değil sql 2022 düşürdük sistemde biraz iyileşme oldu.

bizim sunucu tamamıyla eğtim amaçlıydı gerçek veriler yok idi, Benim tespitim, Sorgular logodan sqlin veri tabanı yavaş gidiyor. 

Bu ileti 8 ay önce Vedat Özer tarafından düzenlendi

حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
Antalya
[email protected]

Gönderildi : 11/02/2026 22:06
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Bunu aslında yerel yazılım tedarikçisi baştan söylemeliydi ama işte böyle sorunlar var tr de.

Benim fikrim de aşağı yukarı benzerdi çünkü SQL 2025 ile büyük perf. geliştirmeleri gelmedi, cloud ve güvenlik yeni senaryo destekleri geldi dolayısıyla erp üreticisinin yeni sürüm değişkenlerine göre güncelleme yapmasını gerektirir her zaman bu tür değişimler.
Olumsuz etkilenme dönüşlerinden zaten hazır olmadıkları anlaşılıyordu.

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 11/02/2026 22:53
Tayfun Güçlü
(@tayfunguclu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

Bir güncelleme,

Mayıs ayında yayınlanacak 3.0.8 versiyonunda performans optimizasyonu yapılacağını belirtmişlerdi.

Versiyon yayınlandı fakat henüz kurulumunu gerçekleştirmedik. Operasyonu yaptıgımızda sonucu tekrar paylaşacagım.

Gönderildi : 14/05/2026 00:19
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Bilgilendirme için teşekkürler, faydası olur insanlara. Üretici çok yavaş hareket ediyor anlaşılan. 

Ben olsam yapının clonunu oluşturup uygulayıp test, izlemesini düşünürdüm. 2022'e dönme gibi bir düşünce varsa uygulanabilir de niye olmasın.

Gönderildi : 14/05/2026 10:18
Tayfun Güçlü
(@tayfunguclu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

v3.08.01.00 versiyon kurulumunu gerçekleştirdik. Performans konusunda belirgin hiç bir fark yok. Malesef yavaş çalışmaya devam ediyor.

Gönderildi : 19/06/2026 11:54
Tayfun Güçlü
(@tayfunguclu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

Merhaba ,

Geçen haftaiçi bir gelişme oldu. Linkedin üzerinden bir arkadaş ile kontak kurduk. Sanıyorum bu başlığı görmüş.

SQL Server Properties \ Startup Parameters alanına -T4671 ekledik.

SQL Authentication girişlerindeki performans sorununu çok net çözdüğünü tespit ettik. 

"Varsayılan olarak SQL Server 2025, SQL Authentication için yeni PBKDF2 algoritmasını kullanır. Bu algoritma güvenliği artırır ancak SQL Authentication kullanan uygulamalarda giriş süresini uzatabilir. -T4671 startup parametresi, topluluk tarafından yapılan testlere göre bu yeni parola hash mekanizmasını devre dışı bırakarak eski davranışa döndürür. Bu nedenle bazı ortamlarda SQL Authentication performansını önemli ölçüde iyileştirir. Bu trace flag Microsoft tarafından dokümante edilmemiştir ve resmi olarak desteklenmez."

Logo Tiger uygulama ekranlarındaki performansta iyileşme gözlemlenmedi.

Gönderildi : 30/06/2026 14:25
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Selamlar, çok faydalı bir bilgi olmuş, geri dönüş ve paylaşım için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 01/07/2026 11:43
Paylaş: