Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

LENGİNE3.EXE sorunu

16 Yazılar
7 Üyeler
1 Reactions
1,389 Görüntüleme
(@orkununal)
Gönderiler: 50
Trusted Member
Konu başlatıcı

[#550861]

merhaba, win11pro yüklü bir client de logo tiger'a bağlanma sorunu yaşıyoruz. program ya çok geç açılıyor yada hiç açılmıyor. herhangi bir hata dönmüyor. 

kısa yolu tıkladığımızda sql bağlantısı yapılıyor ekranına kadar sorunsuz geliyor. bu noktadan sonra görev yöneticisinde lengine3.exe dosyası yaklaşık 400mb lık bir yüklemeden sonra hareketsiz kalıyor. sanki bir sorgu yapıyor ve cevap bekliyormuş gibi. altta görev yöneticisi ekran görüntüleri var. bellekleme zincirine baktığımda svchost.exe (PID: 2176) işparçacığı beklemede görünüyor. bu pid değerine baktığımda ise hizmetler de Dnscache, DNS istemcisi beklemede görünüyor. sistemimiz AD üzerine kurulu. kullanıcı local'e ekli. 

bu durum sadece tek bir kullanıcıda yaşanıyor. 

yaptıklarım;

1- kullanıcı profili yeniden oluşturuldu. dns server ayarları kontrol edildi. 

2- kullanıcıya admin yetkisi verildi ve register.bat tekrar çalıştırıldı

3- bilg. dosya onarımı, hdd tarama, ram kontrol, sürücü güncellemeler yapıldı.

4- farklı network bağlantısı üzerinden denendi.

5- av ve güvenlik duvarları iptal edilerek denendi.

6- logo için destek aldığımız birim sorun bizden kaynaklı değil diyor

ve şu an aklıma gelmeyen birçok yol denedim ama çözüm bulamadım. 

sorun ne olabilir? nerelere bakmam lazım.

IMG 20250927 113824
IMG 20250927 124513
IMG 20250927 124528
IMG 20250927 124432

Gönderildi : 29/09/2025 14:41
(@yussel53)
Gönderiler: 10
Active Member

TIGER KLASORUNU KOMPLE KENDİ BİLGİSAYARINA KOPYALA oradan TIGER EXE YI ÇALIŞTIR

Gönderildi : 29/09/2025 15:54
(@orkununal)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@yussel53 denedim. işe yaramadı.

Gönderildi : 29/09/2025 16:44
(@yussel53)
Gönderiler: 10
Active Member

DEP ayarları var bilgisayar özelliklerinde gelişmiş ayarlarda perfomans altında(sanırım) orayta lengine3.exe yi ekle.. birde öyle dene. 

Gönderildi : 29/09/2025 17:04
(@orkununal)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@yussel53 bunu denerim de, diğer kullancılarda böyle birşeye ihtiyaç duymazken neden bu kullanıcıda bu tür seçeneklere gerek kalıyor. bu kullanıcıdaki sorunun kaynağı ne?

Gönderildi : 29/09/2025 17:23
(@oktayerdemm)
Trusted Member

* Ethernet ve Wi-fi driverlerini kontrol etmelisin.

* Client-Sunucu ping değerleri kontrol etmelisin. büyük paket kaybı varsa kablolu bağlanman gerekiyor.

* Logo klasörünü yerele kopyala ve Güvenlik Duvarında Dışlama olarak eklemelisin.

* SQL Management Consoldan TCP/IP menüsünü kontrol etmelisin ve SQL portunu tanıtmalısın (1433)

* Logo portlarını LGCONFIG dosyasından bakabilirsin , 32370 ve 32380 gibi olacak, Güvenlik duvarına tanıtmalısın.

* Son olarak isimden değil ip adresinden haberleştirmelisin. Haberleştirirken yine Lgconfig dosyasına sunucu kısmına sunucu ip adresi,1433 tanımlamalısın.

Gönderildi : 29/09/2025 20:35
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

ODBC bağlantısını kesin, tekrar yapın. Yine olmuyorsa da epey birşey denemişsiniz vakit kaybetmeyin kullanıcıyı temiz bir kuruluma geçirin, reg kernel kaynaklı sorunlar oluştuysa bunları bulup düzeltmeniz daha uzun vakit alır.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 30/09/2025 01:55
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Muhtemel OS kaynaklı, format, yeniden kurulum en temizi. Uğraşırım derseniz logları incelemeniz gerekli ancak diğer herkes çalışıyor tek bu arkadaş çalışamıyor ise sorunu bulmak çok uzun sürebilir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 30/09/2025 10:36
(@orkununal)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner hakan bey en son seçenek sizin bahsettiğiniz yöntem kaldı. yukarıda tavsiye edilen ve edilmeyen her yolu denedim. temiz kurulum sonrası da sorun devam ederse artık donanım sorunu olarak değerlendireceğim.

Gönderildi : 30/09/2025 12:03
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Şu anda en mantıklı çözüm bu bence, eğer çok kişide bu sorun olsa, format mantıklı olmaz, kök nedeni bulup çözmek daha doğru olur, ama burada belli ki OS seviyesinde bir sorun var.

Size önerim temiz kurulum sonrası her şeyi kurmadan önce bu programı kurup deneyin, belki sürekli kurduğunuz bir 3.parti program bile buna neden oluyor olabilir.

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 30/09/2025 12:14
(@orkununal)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner dediğiniz gibi yapacağım. kurulumu yapar yapmaz dene yapacağım. bakalım sonuç ne olacak. buradan geri bildirim yapacağım.

Gönderildi : 30/09/2025 12:19
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Merhaba, son durum nedir?

Gönderildi : 13/10/2025 17:22
(@orkununal)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner şirkete yeni bir bilgisayar aldık. o da win11 pro ile çalışıyor ve aynı sorunu onda da yaşıyoruz. bu gün logo dan destek almayı planlıyoruz. sorun çözüme kavuşursa geri bildirim yapacağım.

Gönderildi : 07/11/2025 12:49
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Anladım, bilgi ve geri dönüş için teşekkürler.

Gönderildi : 07/11/2025 12:51
(@onurkaraca)
Gönderiler: 5
Active Member

Merhaba 

Register üzerinden tiger olan klasörün ismini değiştirin. Değişiklik sonrası Tiger /Registerı tekrar çalıştırmanız gerekir. Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\LBS
Tigersys 'den kullanıcın bilgisayar ismini kontrol edebilir misiniz ?

Bu ileti 11 ay önce 2 defa onurkaraca tarafından düzenlendi

Gönderildi : 07/11/2025 15:51
(@bediayrik)
Gönderiler: 2
New Member

Merhaba,

Bir üretim firmasının bilgisayar işlerine bakıyorum; bizde de LENGINE'in hata vermeden takıldığı bir dönem oldu ve kökünü bulana kadar epey uğraştık. Oradan öğrendiklerim belki hâlâ işinize yarar — konu eski ama aramadan gelenler için de yazayım:

1) Event Log'a aldanmayın. Logo bu tür durumlarda Windows olay günlüğüne çoğu zaman hiçbir şey yazmaz; asıl izler Logo klasöründeki madExcept loglarında (uygulama klasöründe .el uzantılı / bug report dosyaları). Bizim vakada gerçek sebep yalnız orada görünüyordu.

2) "Tek kullanıcıda oluyor" her zaman "sorun o makinede" demek değildir. Bizim kök sebep, sunucudaki ORTAK bir dosyanın (Logo klasöründeki bir görsel/şablon dosyası) kilitli kalmasıydı — kilidi o an kim beklerse o istemci takılıyordu; dışarıdan "tek makinenin sorunu" gibi görünüyordu. Sunucuda Bilgisayar Yönetimi > Paylaşılan Klasörler > Açık Dosyalar'dan (ya da Sysinternals handle.exe ile) Logo klasöründeki dosyaları tutan oturumlara bakın; şüpheli açık dosya oturumu kapatılınca bizde o anda düzeldi.

3) Takıldığı anda istemcide Process Explorer ile lengine3.exe'nin ne beklediğine bakabilirsiniz: thread/handle listesinde bir dosya yolu ya da TCP bağlantısı bekliyorsa görünür. "400 MB yükleyip durma" tarifi, açılışta ortak dizinden dosya çekerken bir kilide çarpma tablosuna çok benziyor.

4) DNS Client beklemesi için iki dakikalık test: Logo bağlantı ayarında sunucu adı yerine doğrudan IP yazıp deneyin (ya da hosts dosyasına sabitleyin). Düzelirse mesele ad çözümleme; düzelmezse DNS'i listeden çizersiniz.

Umarım çözülmüştür; çözüldüyse kökünü yazarsanız arkadan gelenler için de iyi olur.

Gönderildi : 22/08/2026 16:44
Hakan Uzuner reacted
Paylaş: