Forum

Eğitim kurumu ö...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Eğitim kurumu önerisi hakkında

9 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
510 Görüntüleme
(@gkhnaltnk)
Gönderiler: 42
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sevgili Üstadlarım;


yaklaşık 8 yıldır bilgisayarcılık yapıyorum son 4 yıldır server sistemleri ve network sistemleri ile ilgileniyorum artık sağlam ve kaliteli bir eğitim almak istiyorum fakat nerden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum hangi eğitimi almalıyım hangi firmadan almalıyım eğitimlerin süreçleri nelerdir nasıl işler vs.


İngilizce teknik terimlerin tamamını anlayabiliyorum sanal pc lerde birçok çalışmalarım oldu network'le uğraşmak çok keyif veriyor aynı şekilde Server işletim sistemleri de çok keyif veriyor çok seviyorum bu işi 24 yaşındayım ama siz değerli üstatlar tarafından yönlendirilirsem çok güzel noktalara geleceğime inanıyorum afyon da ikamet etmekteyim eğitimlere İstanbul yada Ankara'ya her hafta gidip gelmek suretiyle katılmayı planlıyorum.  Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım neye yönelmeliyim.

 
Gönderildi : 01/02/2012 15:23

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Bizim eğitimlerimizi inceler misiniz.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/307592.aspx  

 
Gönderildi : 01/02/2012 16:22

(@gkhnaltnk)
Gönderiler: 42
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

inceledim daha önce ama ben tam olarak yönlendirme istiyorum şunu yap şunlara çalış gibi.

 
Gönderildi : 01/02/2012 18:52

(@alienli)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Belli bir seviyeye gelmişsiniz.Eğtimci kalitesi düşük olan yerler size pek hitap etmez.

Sadece öğrendiklerinizin tekrarı olur.

Bu anlamda çözüm park eğitimleri size uygun olur.Eğitimleri incelerseniz konu olarak bölünmüş paket eğitimler.Eğitimciler her konunun uzmanı olan kişiler.İl dışındanda geleceğiniz için bu tür bir eğitim almanız,daha faydalı olabilir.

Size sadece eğitim alacağınız konu başlıklarını belirlemek kalıyor.

 

 

 
Gönderildi : 02/02/2012 03:02

(@gkhnaltnk)
Gönderiler: 42
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben daha çok MCITP ve CCNA gibi eğitimleri düşünmüştüm sizce bunların nasıl bir katkısı olur tabi ki sınavlara da gireceğim.

 
Gönderildi : 02/02/2012 03:28

(@gkhnaltnk)
Gönderiler: 42
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

demek kimse yardım etmek istemiyor 🙂 sağlık olsun...

 
Gönderildi : 04/02/2012 12:44

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Yardım etmek istememekle ilgisi yok. Kurs, eğitim, ürün vs. konularındaki önerilerde kimsenin hem fikir olduğunu görmedim. Alacağınız eğitimlerin doğru yerde işe girip, kullanmadıktan  sonra bir faydası olmuyor. İlanlara bakarsanız ne kadar eğitim alırsanız alın mutlaka eksikler oluyor. Eğitimleri alıyorunuz bu sefer tecrübe devreye giriyor. Bu yüzden en doğru kararı kendinize bir gelecek planı hazırlayarak siz verebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 04/02/2012 14:31

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Bu işin temeli haline geldi Microsoft eğitimleri. Ancak ilgili alanınıza netleştirdikten sonra eğitime karar verin. Örneğin sistem yönetimi, network yönetimi, veritabanı yönetimi, sanallaştırma,güvenlik vs. hepsi ayrı ayrı konular. Tabiki temel noktaları bilgisayar sistemleri ama iş hayatında tamamen birbirlerinden ayrılıyorlar. İşin içerisine girdiğinizde de hepsinden bir parça bilip, bir konuda uzmanlaşmak gerekiyor. Örneğin sistem yönetimi için Microsoft eğitimlerini almak gerekir diye düşünüyorum .Ancak bunun yanısıra biraz da network bilmeniz gerekecek. Çünkü yöneteceğiniz sistemler network üzerinde çalışıyor olacak.Programcılık altayapınız varsa, veritabanı yönetciliği de ilginizi çekebilir. Günümüzün teknolojisi tabiki sanallaştırma-cloud sistemler. Bence çok zevkli bir alan.

Ben MCSE eğitimleri ile sistem tarafına sıcak bakmıştım. Ancak CCNA eğitimi ile bu bilgimi pekiştirdim. Sizde genel olarak sistem yönetimi ile ilgileniyorsanız, bu yolu izleyebilirsiniz.Tavsiye ederim.

Aslında, uzun lafın kısası ilgi alanınızı iyica netleştirin ve o konuda ilerleyin.

 Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 06/02/2012 01:38

(@EminBora)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Bilişim eğitim merkezi var mesela bilişim sektorunde sayılı kurumlardan biri verdiği sertifika microsoft onaylı oldugundan heryerd de geerlidir sıkıntı olmaz ben rahatlıkla onerebilirim bu kurumu sana bana da bir arkadaşım onermişti yazılım kursuna gitmiştim bu kursda gercekden doğru bir tercih yaptıgımı anlamıştım.

 
Gönderildi : 21/05/2012 19:02

Paylaş: