Forum

Kurumiçi Kulla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kurumiçi Kullanıcı Eğitimleri hakkında...

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
331 Görüntüleme
(@kutayboga)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

Konu doğru yerde mi bilmiyorum. Yanlış yerdeyse kusuruma bakmayın lütfen.


 Yeni başlamış olduğum kurumda 100 civarı pc ve kullanıcısı bulunmakta. Ancak sorun şu ki kullanıcılar çok iyi pc kullanıcıları değiller ve kullanılan program dahilinde veri girişi yapmaktan öte birşey yapmıyorlar.


Karşılaştıkları en küçük hatalarda bile bilgi işlemi arayarak yardım talebinde bulunuyrlar ( yazıcının kağıt sıkıştırmış olması veya dosyaların geç açılması gibi ) .


Yapmak istediğim şey pc kullanıcılarına belli gruplar halinde küçük bir eğitim vermek. Bu konuda çalışmış olan veya bilgisi / fikri olan arkadaşlardan yardım talebinde bulunuyorum. Eğitim içeriği, Eğitim materyali, eğitim sıklığı vs gibi bilgiler paylaşırsanız sevinirim


 Teşekkürler

 
Gönderildi : 24/07/2009 14:05

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


kullanıcı öyledir siz ne kadar da eğitseniz en ufak sorunda bilgi işlemciyi çağırırlar. ben olsam bende öle yapardım. bilgi işlemcinin görevi ne...


kolay gelsin

 
Gönderildi : 24/07/2009 14:11

(@kutayboga)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

illa ki görev bu ama veri girişi yaparken bile hata yapıyorlar ve sürekli girişleri düzeltme veya silmek gerekiyor ki iş akışını etkiliyor bu... o yüzden dikkat ve özen göstermeleri gerekiyor... yapmaya çalıştığım şey aslen o....

 
Gönderildi : 24/07/2009 14:30

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Merhabalar ;


Öncelikle 100 kullanıcının olduğu bir yapıda haftalık olarak yada yetişmiyorsa aylık olarak bir eğitim planı hazırlamanız gerekir.


Eğitim vereceğiniz grubu departmanlar olarak ayırabilirsiniz, Örn: Pazartesi muhasebe grubuna, salı günü export grubuna v.b gibi, 


Projeksiyonla desteklenmiş bir eğitim odasında kısa  prezentasyon + uzun demo şeklinde bir sunum işinizi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.


Eğitim içeriğini  sık karşılaştığınız sorunlar üzerinde tutun ve eğitim saatinide olabildiğince kısa tutmaya çalışın. şayet ne eğitim sırasında işini yapamadığı için homurdanan kullanıcılar nede bu durumdan rahatsız olan yönetici yada patronlar görmek istemeyiz değilmi.


Son olarak söz uçar yazı kalır. Windows 7 ile beraber gelen Problem Steps Recorder tamda bu sorunlar için yaratıldı. göz atmanızı öneririm.


kolay gelsin.

 
Gönderildi : 25/07/2009 13:24

(@kutayboga)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

önerileriniz, fikirleriniz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim 🙂


 

 
Gönderildi : 28/07/2009 12:36

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

rica ederim, umarım katkısı olur


iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 29/07/2009 03:43

Paylaş: