Forum

bios eski ayarını n...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

bios eski ayarını nasıl geri getirebilirim

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
833 Görüntüleme
(@angerfist)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

biosu bügun güncelledim asus anakartı ama overclock ayarladım gitti.overclockdanda anlamam eski haline geri getirmem lazım yavaşladı bilgisayarım.asus update tool la eski biosun yedeğini almıştım overclocklu ama o programla geri yüklüyemiyorum.bu eski versiyon bunu yükleyemem diyor.nasıl geri alabilirm başka bi program varmı acaba?

 
Gönderildi : 02/03/2009 21:45

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhaba

Yapmış olduğunuz bios upgrade sonucunda performans düşüklüğünden bahsediyorsunuz yalnız bios update'lerin asıl amacı şudur  anakartın ilerleyen zamanlarda diğer kompanentlerle sorun yaşaması halinde veya sistem tarafında sorun yaşaması halinden kaynaklanacak sorunları gidermek için bios üreticisi tarafından yazılan programcıklardır. Bu nedenle muhtemel  anakart modelinizin destek sitesinden indirip yüklediğiniz bios sürümü hangi amaç için çıkartılmış bunları incelemeniz gerekir.

Performans içinde  Cpu çarpan ayarlarını kontrol etmenizi önereceğim


Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 02/03/2009 22:48

(@angerfist)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

yeni bios sürümünü kurarken bi seçenek vardı CMOS ayarlarını siliyimmi gibisinden bi seçenek.onun işaretini kaldırmamıştım herhalde ondan oldu overclock ayarlarım uçtu.bios güncel şuan ama ayarları kötü 🙁 eskisini yüklüyemiyorum birtürlü.kullandığım program olmaz bu eski sürüm yüklüyemem diyo 🙁 o aldığım yedeği geri yüklemem lazım benim.bi yolu yokmu bunun?

 
Gönderildi : 03/03/2009 01:30

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Bios konusunda yapmış olduğunuz güncelleme doğru bios ki; makina çalışıyor performans için ayarları düzenlemeniz gerekiyor kitapcığından veya destek sitesinden detay bilgiye erişebilirsin ... Yalnız bahsetmiş olduğun eski bios'u tekrar'dan yazma durumunu hiç denemedem muhtemelen olmama ihtimali yüksek version yükseltmişsiniz sonuçta teknik bir müdale ile anca bios'a entegre chip takılarak yapılması muhtemel hal alabilir.

 
Gönderildi : 03/03/2009 19:37

(@EmreSahin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Merhaba,

Biosu güncellemeyi tamamladığınız anda geriye dönüş söz konusu değildir ancak iyi bir teknik destekle entegre chip değiştirilmesi çözüm olucaktır ancak tavsiyem anakartın kitabcığından ayarları yapmanızdır

 
Gönderildi : 28/03/2009 23:49

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Bios update sırasında yedeğini aldıysan geri dönebilrsin.Aynı model bir anakart üzerindeki bios flash entegre chipini buna takarsan burada yedeğini alıp dönebilrsin.Ancak bu zor ve riskli bir iştir.Ben denemiştim bir sorun çıkmamıştı.[:)]


Keyifli çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 28/03/2009 23:58

Paylaş: