Forum

Çift çıkı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Çift çıkışlı ekran problemi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Mrb. arkadaşlar;
a adet ekranım var ve çift çıkışlı bir ekran kartım var(nvidia chipsetli).Ekran görüntüsünün 2 ekradana yansıtılmasını istiyorum. Klon(aynı görüntüyü paylaşıyorlar), genişlet (yatay yada dikey görüntü 2 ekrana yayılıyor) bunlar var ve yapılabiliyor.
Benim istediğim ise, asıl görüntün ana ekranda kalması, istenilen programların diğer ekrana aktarılması. Uzatmada desktop un tamamı uzatılıyor. Ben sadece gerekli programları diğer ekrana geçirmek istiyorum.

 
Gönderildi : 24/08/2008 14:26

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,


Ekran ayarlarından  extend'i seçerseniz 2. ekran görüntüsü kısmı başta boş gelir. Istediğiniz programı sürükle bırak yaparak diğer monitöre taşıyabilirsiniz. CAD/CAM yazılımı kullananlar genellikle çizim ve menü(araçlar)'yü farklı ekranlara koyarak çizdikleri şeyin üzerine odaklanmalarını sağlarlar(Ayrıca daha büyük görüş sağlarlar)

 
Gönderildi : 24/08/2008 14:34

(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Ekran ayarlarından  extend'i seçerseniz 2. ekran görüntüsü kısmı başta boş gelir. Istediğiniz programı sürükle bırak yaparak diğer monitöre taşıyabilirsiniz.

Tamamdır ekranları ayrı ayrı kullanmaya başladım, hatta deskpot yazılımıda kullarak tam istediğim gibi oldu, ama ufak bi problem kaldı.

1. ekranda (asıl) bir şey çalıştırınca o ekranda açmasını istiyorum ama diğer ekranda açıyor örneğin masaüstüne sağ tıkla özelikkler diyince diğer ekranda açıyor, herhangi bir klasörü diğer ekranda açıyor, sadece belgelerim klasörünü ana ekranda açıyor  bende tekrar asıl ekrana taşıyorum.

 
Gönderildi : 24/08/2008 15:38

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Ek olarak başlat çubuğunu 1. veya 2. ekranın birinde kullanmak istersen başlat cubuğunun kilidini açtıktan sonra hangi ekranda kalmasını istiyorsan o ekrana taşıyarak orada tekrar kilitleyebilirsin. Böylelikle ilk açılışta araç cubuğu belirlediğin ekranda sabitlenmiş olur.

 
Gönderildi : 24/08/2008 15:38

(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler...

 
Gönderildi : 25/08/2008 04:33

Paylaş: