Forum

Server İhtiyacı Hak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server İhtiyacı Hakk...

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
455 Görüntüleme
(@MustafaBaki)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar, konu hakkında net bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.

Küçük bir işletmem var. İşletmem iki dükkandan oluşuyor. Bir dükkanım idari olarak kullanılıyor, diğer dükkanım atölye olarak. Atölyemde iki adet bilgisayarım var. Bir tanesi atölyeye gelen ürünlerin kayıtlarını yaptığım bilgisayar diğeri servis bölümündeki arkadaşlarımın kullandığı bilgisayar. İdari yerimde ise 4 adet bilgisayarım var. 1 tanesinde Logo programı, Teklif programı ve birde Servis Organizasyon programımız bulunmakta. Bu üç programda sql server veri tabanı ile çalışıyor.

İhtiyacım ise şu;

Kendi laptopumla istediğim yerden istediğim an bu 3 programla da çalışmak istiyorum. Ayrıca benim çalıştığım gibi çalışabilecek olan bir bilgisayar daha var. Ayrıca local ağ da tüm hepsi birbirine bağlı olmalı ve benim izin verdiğim bilgileri diğer bilgisayarlar görebilirken benim izin vermediğim bilgilere de kimsenin ulaşamaması. Ayrıca 2 adet Seagate Nas cihazım var, bunları da server cihazıma bağlayıp içerisindeki tüm dosyalara her yerden ulaşmak istiyorum. Ayrıca bu Nas cihaza sadece benim izin verdiğim bilgisayarların bağlanabilmesini istiyorum.

Acaba çok şey mi istiyorum yoksa teknik olarak bir çözümü var mı?

 

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar... 

 
Gönderildi : 16/10/2012 20:13

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Çok şey istemiyorsunuz aslında istekleriniz için bir firewall ürünü kullanmanızda fayda var belirli portlara örneğin RDP portuna dışarıdan erişim için belirli iplere izin verebilirsiniz.

Dahada güvenli olmasını isterseniz VPN bağlantısı ile erişim sağlamanızda fayda var NAS cihazlarının kendi yazılımları kullanıcı bazlı yetkilendirmeler yapabiliyor sizdeki üründe de böyle bir şey olabilir.

 
Gönderildi : 16/10/2012 20:57

Paylaş: