Forum

Sabit disk bad sekt...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sabit disk bad sektor ve dosya kopyalama sorunu

9 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
3,247 Görüntüleme
(@HalitGOKTAS)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

250 Gb W.dig. HP sunucu diskinde bad sectorler oluştu, bazı veriler kopyalanamıyor.
Auslogic defrag yazılımı ile kopyalamam gereken 250 mb dosyanın , cluster numarasından sector numaralarına ulaşıp ilgili sector aralıklarını , HDD Regenerator yazılımı ile tarattım, bulduğu bad sectorleri data kaybı olmadan (üretici data kaybı olmadan onarır diyor.) onardı. 
daha sonra copy-past ile alamadığım dosyayı, Copy It Anway, EaseUS DiskCopy gibi programlarla denedim fakat dosyayı alamıyorum. Aynı diskte farklı dosyaları kopyalamada sorun yok.

Bu konuda bir tavsiyeniz,öneriniz  varmı?. 
Teşekürler.

 
Gönderildi : 18/10/2012 18:53

(@HalitGOKTAS)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Diski veri kurtarma merkezine verdim. umarım olumlu sonuç alırım

 
Gönderildi : 19/10/2012 19:54

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

bad sector bad sectordür veri okuma yapsan bile orada verinin hangi dosya için yazıldığı belli değildir.

 

 
Gönderildi : 20/10/2012 02:34

(@HalitGOKTAS)
Gönderiler: 48
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

bad sector bad sectordür veri okuma yapsan bile orada verinin hangi dosya için yazıldığı belli değildir.

Sayın iöz,
yaptğınız yorum felaket senaryosu yazmaktan başka birşey değil. Lütfen var olan ümitleri de bitirerek insaları yanlış bilgilendirmeyin.

250 Gb'lık diskin ömenli datalarının olduğu kısımda çok fazla bad sektorlu alan vardı.
Windows loglarından baktığım zaman disk'te  bad sektör oluşumu 1 Temmuz başlamış, ve son dönemde dataların olduğu kısma iyiden iyiyye yayılmış. ve son 1 kaç gün içinde bad sektör oluşumu hızlanmış. Disk son beşyıldır  24 saat çalışıyordu.
Bu demek oluyor ki önemli verilerin olduğu bir sata diski her 4 yılda bir değiştirmekte fayda var.Tabi bu konuda son söz yine uzmanların...
 Herşeyden önemlisi yedekleme sisteminin devrede olup olmadığını kontrol etmek, yoksa kurmak.

Fakat çalıştığım veri kurtarma firması konsunda uzman ve  nerdeyse 20 yıldır bu işlerle uğraşıyor. 2009 'da göndediğim harici diskte'ki verileri kurtardığı gibi, bu diskimde ki verileri de,
43 saatlik bir labaratuvar çalışması sonucunda, çok özel işlemler ve okuma teknikleri ile müşterimin diskini kurtardılar ve herhangi bir veri kaybım sözkonusu değildir.
Merak edenler için, Toplam kurtarma ücreti 2800 TL Kdv Dahil.  Çalıştığım veri kurtarma firması da, mydisk  yapılan çalışma ve  sonuç için  mydisk çalışanlarına buradan teşekkür ediyorum. . .

 
Gönderildi : 22/10/2012 21:48

(@Burakistanbullu)
Gönderiler: 334
Reputable Member
 

Halit Bey öncelikle geçmiş olsun, yaşadığınız tecrübeyi detaylı bir şekilde paylaşmışsınız,bunun için teşekkür ederim, bu sektörde sık sık karşılaştığımız bir durum, tekrar geçmiş olsun..

 
Gönderildi : 22/10/2012 23:36

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

yaptğınız yorum felaket senaryosu yazmaktan başka birşey değil. Lütfen var olan ümitleri de bitirerek insaları yanlış bilgilendirmeyin.

 

yaptığım yorum herhangi bir sorun yok. bu yanlış bilgilendirme değil tam anlamıyla durumu tespit etmişim. veri kurtarmaya verdiğiniz içinde başka bir şey yazmadım. Sonuçta bilgi ve tecrübene göre anladığın buymuş demek.

Ha ben yazdıklarınızı  okuyunca da reklam havası aldım. bu da benim bilgi ve tecrübemin sonucu olsa gerek. 

 
Gönderildi : 25/10/2012 04:53

(@SerkanYalcin)
Gönderiler: 174
Estimable Member
 

Diski veri kurtarma merkezine verdim. umarım olumlu sonuç alırım

 Tecrübe ; hiçbirşekilde bırakın dataları görmeyi disk formatlanmış gözüküyordu.R-Studio diye programla tam taratarak bütün verileri eksiksiz kurtarmıştım,veri dediklerimde binlerce word,excel dosyaları,firma tanıtıcı videoları.5 günümü almıştı taratma ve kurtarma işlemi.Teşekkürler R-Studio 🙂

 
Gönderildi : 16/11/2012 12:00

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
 

Verinin kurtarılması iyi bir haber. Fakat 2.800 lira söylediğiniz firma çok uçmuş fiyatta. Benim serverda SCSI diskimin microcode=firmware' i ve bad sectör bozulması yaşadım. Ki bu iş çok meşakatli bir iş. Bu firma öyle program kullanarak veri kurtarmıyor. Özel laboratuvar ve cihazlarla bu işlemi yaptı. ( Bizzat yerinde izlediğim için söylüyorum ) Burda reklam yapmak istemem fakat işinde çok iyi olan bir firma 1.100 liraya tüm veriye kayıpsız kurtarmıştı. Normal bir PC'ye ait 2 TB diskimide 200 Dolara halletmişti. Mydisk'i kötülemiyorum, ama yaptırdığınız ücretin çok yüksek olduğunu söylemek istedim.


Saygılar.


 

 
Gönderildi : 16/11/2012 16:33

(@GokhanErol)
Gönderiler: 481
Prominent Member
 

Gecen hafta bende sunucunun diskindeki bad sektörlerle uğraştım, hdd generatör vs bişeyler denedim. Bozulan kısımdaki 2.5gblık videoyu ve ses kaydını bozuk şekildede olsa aldım ve repair ettim şu an düzgün çalışıyor sadece 3 mblık .doc ve pdf kaybettim (3dosya) buna şükür. R-Studio bad sektörlü diskte işe yaramıyor ama onunlada daha önce yanlışlıkla partitionu sildiğim diskten 300gba yakın veriyi geri getirmiştim.

 
Gönderildi : 20/11/2012 02:49

Paylaş: