Forum

Laptopum açılm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Laptopum açılmıyor. Vga chipsetim mi, İşlemcim mi? Arızalı...

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
447 Görüntüleme
(@AhmetBAHADIR)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Elimde Acer 4315 bi laptop var bu ara açılmaya başladı power düğmesine basıyorum. sadece açılırken gelen acer yazısı çıkıyor daha sonra beyaz bir ekrana düşünüyor. Açtım fanı çalışıyor ramlarda sıkıntı yok. Şüphelendiğim parçalardan birisi ekran chip seti, ikincisi işlemci işlemcinin üzerini parmağımın ucunu dokundurup power düğmesine bastıktan 3 5 saniye içinde parmağımı yakacak derecede ısınıyor işlemci için bu kadar ısınması normal mi ben işlemciden şüpheleniyorum. Şuda varki laptopdan vga kablosuyla çıkış alıp normal bi monitöre bağlayıp görüntü almaya çalışıyorum ordanda alamıyorum sizce benim ekran cipsetimde mi sıkıtın var işlemcimdemi... hangisi değiştirmeliyim boşuna para harcamak istemiyorum işlemci alırım vga sorunlu çıkar vga chip seti alırım işlemcim sorunlu çıkar kesin bilgiyle hangisinde acaba. Şimdiden çok sağolun

 
Gönderildi : 16/08/2011 12:40

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Notebooklar  masaüstü pc lere göre  çok daha  hassastır bence  bir  teknik servise  götürün .

 
Gönderildi : 16/08/2011 13:34

(@AhmetBAHADIR)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hassas olduklarını biliyorum ama onlarla uğraşmadan yapamıyorum.  Sorunu kendim  çözmek istiyorum ama tam olarak sorunu bulmuş değilim.

 
Gönderildi : 16/08/2011 17:20

(@HasanDanis)
Gönderiler: 426
Honorable Member
 

Sorununuzu net bi şekilde ögrenemek için bi teknik servise götürmelisiniz bence,çünkü donanım deneme yanılma yoluyla sonuca ulaşılan bir daldır.Belki sorun ram'dir,Şuan hiç bişe söylemek bence mümkün değil,Ayrıca acer notebookların bazı serileri chipset arızası veriyor diye biliyorum.


İyi Çalışmalar...

 
Gönderildi : 16/08/2011 20:32

(@HasanDanis)
Gönderiler: 426
Honorable Member
 

 Ayrıca;


Notebook'unuzun modeli ile ilgili genel bir arızası var mı diye internette  araştırma yapmanınızı öneririm.

 
Gönderildi : 16/08/2011 20:32

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Ekran kartı chipine müdahale etmek kolay bir işlem değildir. Ayrıca anakartınızdaki bir diğer chip de sorunlu olabilir. Kendim yapmak istiyorum noktasında haklısınız ama işiniz bu noktada zor. Ekran kartı o modelde harici bir kart değilse işiniz daha da zor bilginiz olsun.

 
Gönderildi : 17/08/2011 12:42

(@HuseyinDagdelen)
Gönderiler: 12
Eminent Member
 

Acer ürünlerin çok satıldığı bi firmanın teknik servisinde çalıştım.bu tür durumların genelinde işlemci-vga-invertör üçgeninde sorunlar çıkıyor.işlemcinin termal macununu yenile ve kanallarında pislikler varsa tıkanma temizle sonra dene tekrar.olmadı teknık servıs şart.diğer 2 konuda teknik servise götürmen gerek.invertörlerde gevşeme yanma vs sorunlar oluşa biliyor.yada panelde.yani sıralamam gerekirse işlemci-invertör-vga chıp sırasıyla en çok rastlanan sorun

 
Gönderildi : 09/09/2011 19:32

Paylaş: