Forum

veeam 6 nas ekleme
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

veeam 6 nas ekleme

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,117 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

veeam 6 kurulumu yaptım. add server kısmında hostları değil vcenter'ın kurulu olduğu server'ı gösterdim doğrumu ? daha sonra backup job oluştururken backup alınacağı nas cihazını bir türlü gösteremedim. yolunu söliyebilirmisiniz. storage bölümünde sanırım veeam kurulu olduğu sunucuya kopyalayacak ben networkdeki nas kopyalamasını istiyorum bulamadım yerini


tesekkurler

 
Gönderildi : 07/08/2012 15:09

(@muratacinci)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Merhaba

(Üyelik işlemlerimi yeni tamamladığım için geç cevap veriyorum kusura bakmayın)

Öncelikle tek tek host eklemek yerine, vcenter ekleyerek doğru, önerilen bir işlem yapmışsınız.. vCenter olan ortamlarda, direkt onu eklemek önemli bir yönetimsel avantaj ve zamandan tasarruf sağlayacaktır.

Backup'ları saklayacağımız disk alanlarına 'Backup Repository' diyoruz.

Soldaki Infrastructure tabında 'Backup Repositories' seçeneğini görebilirsiniz. Üzerinde sağ klik, 'Add Server' diyerek buraya 3 seçenekten birini ilave edebilirsiniz... (Windows Server, Linux Server, CIFS/SMB Share). Gerekli IP, Kullanıcı Bilgileri ve Dizin bilgilerini seçerek yeni bir 'Repsitory' tanımlayın.

Daha sonra yarattığınız backup Job içerisinde bu yarattığınız repository'i gösterdiğinizde bu job, yedeği bu lokasyona alacaktır...

Veeam'in en önemli özelliklerinden biri olan 'Enterprise Scalability', yani kurumsal ölçeklendirilebilirlik kapsamında, proxy ve repository sayılarını, ilave veeam lisansı gerektirmeden arttırabilirsiniz. Bu sayede, aynı anda daha fazla backup ve replication job başlatabilir, job'ları farklı farklı yollardani farklı repository'lere yönlendirerek backup trafiğini siz yönlendirebilirsiniz.

Iyi akşamlar.

Murat ACINCI
System Engineer | Veeam Software 

 
Gönderildi : 08/08/2012 02:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam ,


veeam backup dönerken coklu secenekler cıkıyor bunların ne işe yaradığını paylaşabilirmisiniz.


restore from backup bölümdeki secenekler hakkında

 
Gönderildi : 08/08/2012 12:06

Paylaş: