Forum

Symantec Backup Exe...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Symantec Backup Exec 2012 Yapılandırılması ile ilgili bir soru

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@FatihMustafa)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederiz. Faydalı oldu.

Bir soru sormak istiyorum. Symantec Backup Exec server üzerinde yaptığım ayarları kaydetmek istiyorum. Bir nevi ayarları export import işlemi. Bu mümkün mü? Server kurulumundan sonra Servers lar altında kendini kaydediyor buradan system state ve/ya SQL Server Instances Backupları benim istediğimin karşılığımı oluyor acaba?

Saygılar...

 
Gönderildi : 07/08/2012 11:42

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba


Ayarlariniz, SQL databesinizde ve DATA klasoru icerisinde tutulmaktadir. SQL Database inizi yedeklediginizde ayarlarinizda yedeklenir. Fakat ayarlardan daha oncelikli olarak dusunmeniz gereken kisim CATALOGS klasorudur. Bu klasorde bugune kadar alinmis olan backuplarin indexlenmis hali bulunur. (Yani A dosyasi 23 numarali mediaset icerisinde seklinde) Olasi bir felaket aninda butun verilerinizi kaybettiginizi dusunun ve farkli bir lokasyonda yedekleriniz bulunmaktadir. Yeni bir backup exec sunucu kurup bu yedeklerden geri donmek istediginizde geri donus suresi datanin boyutuna gore cok cok uzun zaman alacaktir. Fakat catalogs klasorunuzun yedegi elinizde mevcut ise donus islemi icin sadece yeni bir backup exec sunucu kurulumu kadar sure kaybiniz olacaktir.


Eger elinizde imkaniz ver ise kisisel tavsiyem ve benim izledigim yontem haftada bir kez backup exec sunucumuzun 2012 surumu ile gelen SDR teknolojisi ile veya Acronis ile imajini farkli bir lokasyona almak.


Bu konu hakkinda Backup Exec KB. ise


http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH37072


http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO74432

 
Gönderildi : 07/08/2012 17:40

Paylaş: