Anasayfa » Forum

Symantec - AOFO:Ini...
 

Symantec - AOFO:Initialization failure on: "Microsoft Information Store".  

  RSS
Yasin Kurtuluş
(@YasinKurtulus)
Üye

Merhaba

Backup yazılımı olarak Symantec Backup Exec 2010 R3 kullanıyoruz.

Yeni Exchange 2010'a upgrade olan Exchange sistemimiz için database backup aldırmaya çalıştığımda şu hatalarla karşılaşıyorum.

 

 

Backup çalışmaya başlıyor yaklaşık 51gb database alıyor yalnız bittiğinde hata veriyor

Exchange 2010'daki agent'ı kaldırıp tekrar yükledim.

Volume Shadow Copy ile ilgili çeşitlik konfigürasyonlar denedim.

Başka bir Server'a Symantec backup kurup denedim aynı şekilde bu hatayla karşılaştım.

Zamanınız varsa yardımcı olabilir misiniz ?

Alıntı
Gönderildi : 12/12/2011 16:32
Selahattin SADOGLU
(@SelahattinSADOGLU)
Üye

Merhaba,

Öncelikle komut satırından ;

vssadmin list writers  

komutunu yazınız. Writer Name: 'Microsoft Exchange Writer'  olan satırı bulunuz.
Oradan State kısmına bakarsanız Failed yazan bir yer olacaktır.Eğer böyle bir yazı gördüyseniz %99 sorununuzu
yeniden başlatmak çözecektir.Bunun için yeniden başlattıktan sonra tekrar aynı komutu yazınız.
Bu sefer Microsoft Exchange Writer tarafında   State:Stable yazması gerekir.Eğer bu yazıyorsa tekrar yedek almaya
çalışınız.

2. olarak kontrol etmeniz gereken yer ise;

hata veren Backup Job gelin.Oradan edit diyerek açılan pencereden Advanced Open File sekmesine gelin.
Oradan  Open File Configuration altından "Microsoft Volume Shadow Copy Server (Windows 2003 and later)" seçiniz.
Hemen oradaki Snapshot Provider yanındaki System - Use Microsoft Software Shadow Copy Provider" seçin.
Sonra tekrar backup job tekrar çalıştırınız.
Eğer yine hatayı alırsanız o zaman servislerden Microsoft Software Shadow Copy Provider  yeniden başlatınız.Son olarak Backup Exec Remote Agent for Windows  servisinin yüklü olduğundan emin olunuz.

Saygılar,

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/12/2011 22:51
Yasin Kurtuluş
(@YasinKurtulus)
Üye

Merhaba Selahattin Hocam

 

vssadmin list writers komutunu uyguladığımda 'Microsoft Exchange Writer' diye bir satır gelmiyor

diğerlerinin hepsi No Error

 

2.bölümde söylediğiniz her şeyi denedim ama malesef aynı hatayla karşılaştım

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/12/2011 12:38
Selahattin SADOGLU
(@SelahattinSADOGLU)
Üye

Merhaba Yasin,

Eğer Exchange server 'da yüklü olan herhangi bir anti-virüs programı varsa bu listede senin de dediğin gibi çıkmayacaktır.Öncelikle bunları kaldırıp tekrar dene.Sonrasında regedit altından ;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeIS\ParametersSystem\Disable Exchange Writer

olarak kayıtlı bulunan bir anahtar olacaktır.Eğer bu anahtar yoksa da oluşturman gerekiyor.Bunun değerini 1 ise  "0" olarak değiştiriniz.Sonrasında  Information Store yeniden başlatınız.

En son olarak  başlat -çalıştır'dan  regsvr32 'le  exwriter.dll kütüphanesini yeniden register ediniz.

Saygılar,.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/12/2011 13:00
Yasin Kurtuluş
(@YasinKurtulus)
Üye

Selahattin hocam konuyla ilgilendiğin için teşekkür ederim

haftaiçi yoğun email trafiğinden risk almamak adına

regedit'teki değeri hafta sonu yaratıp servis'i restart edicem

dönüş yapacağım

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/12/2011 13:28
Yasin Kurtuluş
(@YasinKurtulus)
Üye

malesef sonuç aynı

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/12/2011 01:39
Ferhat DUGENCIOGLU
(@ferhatdugencioglu)
Üye

Merhaba;


Backup Server'ın işletim sisteminde bir değişiklik yaptınızmı ?


Exchange Server'ın olan işletim sisteminde ve Backup Server'da herhangi bir office programı yüklümü ( Office Programları Mapi Client) Yazılımını bozmaktadır.


Backup Yazlımını update mi yaptınız yoksa Kaldırıp yeniden mi kurdunuz ?
Backupı Hangi accountala almaya çalışıyorsunuz. 

Farklı bir accountla almaya çalışıyorsanız Exchange permissions ayarları için aşağıdaki linke bakabilirmisiniz.


http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH51740  


Ayrıca SystemState yedeği NtBackup ile alabiliryormusunuz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/12/2011 16:28
Ferhat DUGENCIOGLU
(@ferhatdugencioglu)
Üye

Problem cözüldümü ..


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/01/2012 09:01
Mustafa KASIKCI
(@mustafakasikci)
Üye

Aynı problemi DAG'a üye olan tüm sunucuları restart ederek sorunu çözmüştüm.

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/01/2012 00:08
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol