Haberler

WhatsApp, Tek Seferlik Görülen Fotoğraf ve Video Özelliğini Kullanıma Sunuyor

WhatsApp’ın tek seferlik görüntüleme modu, sosyal medya devi tarafından kullanıcılara daha fazla mahremiyet sağlamak için atılan bir adım olarak lanse ediliyor.

Facebook, kullanıcılara “gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol” sağlayacağını söylediği yeni bir özelliği WhatsApp üzerinde kullanıma sunduğunu duyurdu.

WhatsApp’ta fotoğraf ve videolar paylaşıldığında, bunlar otomatik olarak bir alıcının film rulosuna kaydedilir. Tek seferlik görüntüleme özelliği, kullanıcıların sohbet ettikleri kişilere, açıldıktan ve görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar göndermesine olanak tanımakta. Kullanıcılar, tek seferlik görüntüleme modu ile gönderilen medyayı iletemez, kaydedemez, favorilerine ekleyemez veya paylaşamaz.

whatsapp
Tek Seferlik Görüntüleme

Medya görüntülendiğinde mesaj “açıldı” olarak görünecek, Facebook bunun “o sırada sohbette neler olduğuyla ilgili herhangi bir karışıklığı önlemeye yardımcı olacağını” söyledi. Bununla birlikte kullanıcılar, yalnızca okundu bilgisi açıksa, bir alıcının fotoğrafı veya videoyu açıp açmadığını görebilecek.

Tek seferlik görüntüleme özelliği kullanılarak paylaşılan medya üzerinde “tek seferlik” simgesi bulunacak.

Gönderildikten sonraki 14 gün içinde fotoğraf veya video açılmazsa, o sohbetteki medyanın süresi dolmakta. Ancak, yedekleme sırasında mesaj açılmamışsa, yedekten geri yüklenebilir. Fotoğraf veya video zaten açılmışsa, Facebook medyanın yedeklemeye dahil edilmeyeceğini ve geri yüklenemeyeceğini söyledi.

Medya, WhatsApp sunucularında birkaç hafta saklanacak

WhatsApp, gönderilen tüm kişisel mesajlar gibi tek seferlik medyanın da “platformun uçtan uca şifrelemesiyle korunduğunu” belirtti. Buna ek olarak WhatsApp’taki tüm şifreli medyalar gibi, gönderildikten sonra “WhatsApp’ın sunucularında birkaç hafta saklanacağı” söylendi.

Şirket bir blog yazısında konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Telefonlarımızda fotoğraf veya video çekmek hayatımızın bu kadar büyük bir parçası haline gelirken, paylaştığımız her şeyin kalıcı bir dijital kayıt haline gelmesi gerekmiyor. Birçok telefonda, sadece fotoğraf çekmek film rulonuzda sonsuza kadar yer kaplayacağı anlamına geliyor.”

“Bu nedenle bugün, açıldıktan sonra sohbetten kaybolan ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinde daha da fazla kontrol sağlayan yeni Tek Seferlik Görüntüleme fotoğraf ve video özelliğini kullanıma sunuyoruz.

“Örneğin, bir mağazada denediğiniz bazı yeni kıyafetlerin fotoğrafını veya Wi-Fi şifresi gibi hassas bilgileri Tek Seferlik Görüntüleme özelliği ile gönderebilirsiniz.”

Facebook, geçen yılın sonunda Messenger ve Instagram için “Vanish Mode” adını verdiği benzer bir özelliğin tanıtımını yapmıştı.

Kaynak: zdnet.com

Diğer Haberler

Amazon’un Drone İle Teslimat Projesi “İçe Doğru Çökmekte”
Google Chrome Artık “Güvenli Web Sitesi” İşaretini Göstermeyecek
Windows 365 Bulut PC Servisinin Abonelik Ücretleri Ortaya Çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

ÇözümPark Bilişim Portalı gönüllü bir organizasyon olup tek gelir kaynağı reklamlardır. Bu nedenle siteyi gezerken lütfen reklam engelleme eklentinizi kapatın veya Çözümpark web sitesi için izin tanımı yapın. Anlayışınız için teşekkürler.