Blog

En İyi Animasyon Yapma Programları

İnternet kullanıcılarının yüzde 85’i ayda en az bir kez video içerik izlerken, insanların yüzde 54’ü, markaların daha fazla video içerik üretmesi gerektiğini düşünüyor.

Video içerik ile ilgili kullanıcı istatistikleri bu şekildeyken, videonun ne kadar güçlü bir pazarlama aracı olduğunu söylememize gerek yok sanırım.

Fakat video işi zor zanaat ve video içeriği ortaya çıkarmak her zaman kolay değil. Belki video içerik üretimi için gerekli bütçeye sahip değilsiniz belki de gerekli donanımınız yok. Neyse ki, kullanabileceğiniz bazı kullanışlı ücretsiz animasyon yapma programları var.

Yeni başlayanlar, uzmanlar ve aradaki herkes için en iyi ücretsiz animasyon yapma programlarından bazılarını aşağıda sizin için listeledik:

1. Animaker

Platformlar: Web tabanlı

Animaker, yeni başlayanlar için kolay sürükle ve bırak işlevi sunan ücretsiz bir animasyon yazılımıdır. Animaker ile yapabileceğiniz altı temel video türü vardır:

  • 2D
  • İnfografik
  • Handcraft
  • beyaz tahta
  • Whiteboard
  • Tipografi

Full HD desteği, hem yatay hem de dikey video düzenleri ve aralarından seçim yapabileceğiniz önceden hazırlanmış grafiklerle eğlenceli ve hareketli videolar oluşturmanıza olanak tanır.

Ses özellikleri arasında arka plan müziği ve ses efektleri ekleme seçeneği ve seslendirme bulunur. Animaker’ın ses kitaplığından seçim yapabilir veya kendi melodilerinizi yükleyebilirsiniz.

Profesyonel sürüm için ödeme yaparsanız, uygulama içi kamera, çoklu hareket, eğriler, geçiş efektleri ve giriş/çıkış efektlerini de kullanabilirsiniz.

2. Blender

Platformlar: Windows, Mac, Linux

Profesyonel editör ve içerik oluşturucular için en iyi video animasyon yazılımlarından biri olan Blender, ücretsiz ve açık kaynaklıdır. 3D animasyon aracı; “modelleme, donanım, animasyon, simülasyon, oluşturma, birleştirme ve hareket izleme, video düzenleme ve 2D animasyonu” destekler.

3. K-3D

Platformlar: Windows, Linux

K-3D, çokgenler kullanarak nesne yüzeylerini temsil eden ve bunlara yaklaşan dijital grafiklere bir yaklaşım olan çokgen modelleme konusunda uzmanlaşmış ücretsiz bir 3D animasyon yazılımıdır. Sanatçılar için tasarlanan yazılım, eklentileri bir görselleştirme ardışık düzeni mimarisiyle birleştirir, bütünleştirdiğiniz araçların görünümüne ve verdiği hisse uyum sağlar.

En iyi özelliklerinden biri, kolay geri alma/yineleme işlevidir. Böylece bir hatayı hızla düzeltebilirsiniz. Çoğu program yalnızca bir eylemi geri alma seçeneği sunar.

Hem prosedürel hem de parametrik iş akışları ile ayarlamalar yapabilir ve değişikliği anında görebilirsiniz. Düğüm tabanlı görselleştirme ardışık düzeni, editörlerin video içindeki farklı öğeler için bağlantılar ve kombinasyonlar oluşturabileceği anlamına gelir. 

4. OpenToonz

Platformlar: Windows, Mac ve Linux

OpenToonz, 2D videolar için en iyi ücretsiz animasyon yazılımlarından biridir. Açık kaynaklı yazılım hem ticari hem de ticari olmayan kullanım için ücretsizdir.

Dijital çizim araçları, dizine alınmış renk paletleri, efektler ve birleştirme, komut dosyası oluşturma, hareket izleme, tarama ve temizleme, hareket arası doldurma, yağmur, toz ve benzeri etkiler için parçacık sistemleri gibi özelliklerle doludur.

Ücretsiz animasyon yazılımını kullanırken sorun yaşarsanız, her zaman kullanıcı topluluğuna veya geliştirici forumunda sorunuza bir çözüm bulabilirsiniz. 

5. Powtoon

Platformlar: Web tabanlı

Ücretsiz ve popüler bir video animasyon yazılımı olan Powtoon, gelişmiş özelliklerle birlikte gelen ücretli seçeneklere de sahiptir. Powtoon ayrıca üç dakikaya kadar videolar için sadeleştirilmiş ücretsiz bir araç sunar.

Yukarıda listelenenlere ek olarak, Powtoon’un ücretsiz yazılımı ayrıca aşağıdakileri içerir:

  • Özel stiller
  • En boy oranlarını ve boyutlarını değiştirme
  • YouTube, Facebook, Wistia, Vimeo, PowerPoint ve PDF dışa aktarma
  • Tam video, animasyon, GIF ve resim dosyası uygulaması

Animasyonlu açıklayıcı ve infografik tarzı videolar da dahil olmak üzere profesyonel görünümlü birkaç şablonun yanı sıra özellikle ürün tanıtımı için oluşturulmuş şablonlar ile yeni başlayanlar için harika bir araçtır. 

6. Stykz

Platformlar: Windows, Mac ve Linux

Stykz, kullanımı en kolay animasyon yazılımlarından biridir. Stykz ile temel 2D çubuk şekil animasyonlu videolar yapabilirsiniz.

Oldukça basit ve tamamen ücretsiz olan araç, çerçeve tabanlıdır, yani her seferinde tek bir çerçeve üzerinde çalışırsınız. Tüm düzenlemeler “Stage” içinde yapılır, yani düzenlemelerinizi yapar ve değişikliklerinizi aynı pencerede görürsünüz. Görünümler arasında geçiş gerekmez.

Bir veya birden fazla çubuk nesneyi düzenlemenize, şekilleri doldurmanıza ve kendi çubuk figürlerinizi içe aktarmanıza olanak tanır. Siz ilerledikçe her şey otomatik olarak kaydedilir, bu sayede çalışmanızı kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

7. Synfig Studio

Platformlar: Windows, Mac ve Linux

2D animasyonlu videolar oluşturmak için açık kaynaklı bir platform olan Synfig Studio, ücretsiz çevrimiçi bir video animasyon yazılımıdır.

Zaman çizelgesine dayalı animasyonlar oluşturmak için vektör grafiklerini kullanmanıza izin veren Synfig Studio, OpenToonz gibi, doğal hareketler oluşturabilmeniz için animasyon kontrolleri için bir kemik sistemi sunar. 

Gelişmiş özellikler ve gelişmiş dinamik yapılar oluşturmanıza olanak tanıyan katmanlar için bağlantı parametreleri içerir. Kesinlikle yeni başlayanlar için bir program değildir, bu nedenle Synfig’in gelişmiş özellik setine yükseltmeden önce başlamak için daha kolay bir seçeneğe dönmeniz gerekir.

Video animasyon konusunda uzmansanız, fakat yazılımın nasıl çalışacağını tam ön göremiyorsanız, programa alışmanıza yardımcı olacak çok sayıda video eğitimi vardır.

Yukarıdaki sizin için animasyon video yapma programlarını listeledik. Siz hangi animasyon video programını kullanıyorsunuz? Yorumlarda bize yazın, bir sonraki güncellememizde içeriğimizi geliştirmek için kullanalım.

Sibel Hoş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdikten sonra teknoloji içerikleri yazarak sektöre giriş yaptım. 8 senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu