Forum

acil yardim! aynı k...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

acil yardim! aynı kullanıcı ile ana sayfaya giriş izni ile ilgili

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@EnginEfe)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba


veritabanımda kayıtlı 300 tane müşterim var. kullanıcı sayfaya giriş yaparken müşteri kodu,kullanıcı kodu ve şifre bilgilerini girerek sayfaya ulaşabiliyor. yapmak istediğim müşteri kullanıcı bilgilerini doğru bir şekilde girdikten sonra ana sayfaya girdi ve ancak başka bir kullanıcı aynı kullanıcı bilgileri ile anasayfaya oda giriş yaptı ben bunu engellemek istiyorum hata mesajı verecek zaten bu kullanıcı şu anda sitemde illegal bir şekilde müşterinin şifreleri giriş yapmak istiyorsnuz diye mesaj verecek.  bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirm.


 asp.net,visual studio 2008, vb dilini kullanıyorum.


------------


 ben bu şekilde yapmaya çalıştım ancak tıkandım. kullanıcı giriş yaptığında kullanıcı veritabanına giris verisini "1" yaptım. ve login kısmında eğer bu bullanıcı giriş yapmışssa hata mesajını döndürdüm. ancak müşteri sayfayı kapadığında giris verisini "0" yapmam lazım bunu yapamıyorum yani internet explorer kapattığında nasıl update yapabilrim?


 teşekürler

 
Gönderildi : 15/03/2009 00:11

(@programmer)
Gönderiler: 32
Trusted Member
 

Selam Kullanıcı adı şifre kontrolü yaptığın tabloda kullanıcının sistemde olup olmadığını yazacağın bir alan oluşturmak.

Kullanıcı giriş yaptığında buraya sistemde yada 0 -1 gibi değer yazarsın.

Kullanıcı login kontrolu yaparkende sistemde olup olmadığını kontrol edersin sistemde var ise tekrar giriş yapmasını engellersin.

 
Gönderildi : 15/03/2009 01:03

(@EnginEfe)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba


 tamamda internet explorer kapattığında 1 değeri sürekli bağlı kalır. peki bunu nasıl sıfır yapacam . internet explorer kapandığında update komutu çalıştırılabilirmi.

 
Gönderildi : 16/03/2009 00:37

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Lütfen konu başlığını forum kurallarına göre düzenleyiniz.


http://www.cozumpark.com/forums/post/650.aspx


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/03/2009 00:46

Paylaş: