Forum

10 Günden ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

10 Günden önceki klasörleri ve içindekileri silme

11 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
4,056 Görüntüleme
(@BatuhanKARAMAN)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Forumda'da Google'da da araştırma yaptım ancak istediğim gibi bir batch komutu bulamadım. Sistemimizde Aylık/Günlük/Kişiye göre screenshot klasörleri oluşturup bunları yedekliyoruz ancak belli bir zaman sonra disk doluyor ve yedek almamaya başlıyor. İstediğim 10 günden önceki tüm klasör ve içerisindekileri silsin. Aşağıdaki komutu denedim ancak klasörleri bırakıp diğer herşeyi siliyor ve bana uymuyor, bana klasör dahil herşeyi silmesi gerekiyor.

forfiles -p "D:\screenshots" -s -m *.* /D -10 /C "cmd /c del @path"

 
Gönderildi : 06/07/2016 14:14

(@YavuzCingoz)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Merhaba,

Bunu bir script ile yapman zor gibi. ben olsam c# kullanarak küçük bir konsol uygulaması yazardım. System.IO kütüphanesi ile bu silme işlemlerini rahatlıkla yapabilirsin.

 
Gönderildi : 06/07/2016 20:13

(@sametdiker)
Gönderiler: 108
Estimable Member
 

Merhaba,

Forumda'da Google'da da araştırma yaptım ancak istediğim gibi bir batch komutu bulamadım. Sistemimizde Aylık/Günlük/Kişiye göre screenshot klasörleri oluşturup bunları yedekliyoruz ancak belli bir zaman sonra disk doluyor ve yedek almamaya başlıyor. İstediğim 10 günden önceki tüm klasör ve içerisindekileri silsin. Aşağıdaki komutu denedim ancak klasörleri bırakıp diğer herşeyi siliyor ve bana uymuyor, bana klasör dahil herşeyi silmesi gerekiyor.

forfiles -p "D:\screenshots" -s -m *.* /D -10 /C "cmd /c del @path"

 

Merhaba,

Robocopy uygulamasının Minage parametresi size yardımcı olabilir.

Başarılar.

 
Gönderildi : 06/07/2016 22:07

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

komut satırı kullanmak yerine, 3.party tool kullanılabilir.

cyber-d autodelete uygulamasını inceleyebilirsiniz.

http://cyber-d.blogspot.com.tr/2005/10/cyber-ds-auto-delete-101.html

http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Cyber-D-s-Autodelete.shtml

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 07/07/2016 00:37

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Batuhan Bey

Daha önce forumda geçmiş bir konuda vardı bulamadınız sanırım.Aşağıdaki komut işinizi görecektir.Task Schedule yapıp hergün istediğiniz günden eski dosyaları sildirebilirsiniz.Ben kullanıyorum gayet kullanışlı,umarım işinizi görür.

 

 

 

SonKacGun = 10
Yedekdizini = "Doya_Yolu"

Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objDizin = objFSO.GetFolder(Yedekdizini)
Set colaltdizin = objDizin.Subfolders
Set colDizin = objDizin.Files

For Each objFile in colDizin
If objFile.DateLastModified < (Date() - SonKacGun) Then
objFile.Delete
End If
Next

For Each objSubfolder in colaltdizin
Set colDizin = objSubfolder.Files
For Each objFile in colDizin
If objFile.DateLastModified < (Date() - SonKacGun) Then
objFile.Delete
End If
Next
Next

 
Gönderildi : 07/07/2016 04:57

(@BatuhanKARAMAN)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Semih bey,

.cmd .bat ve .vbs ile kaydederek denedim ancak çalışmadı. Nerede hata yapıyor olabilirim?

Batuhan Bey

Daha önce forumda geçmiş bir konuda vardı bulamadınız sanırım.Aşağıdaki komut işinizi görecektir.Task Schedule yapıp hergün istediğiniz günden eski dosyaları sildirebilirsiniz.Ben kullanıyorum gayet kullanışlı,umarım işinizi görür.

 

 

 

SonKacGun = 10
Yedekdizini = "Doya_Yolu"

Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objDizin = objFSO.GetFolder(Yedekdizini)
Set colaltdizin = objDizin.Subfolders
Set colDizin = objDizin.Files

For Each objFile in colDizin
If objFile.DateLastModified < (Date() - SonKacGun) Then
objFile.Delete
End If
Next

For Each objSubfolder in colaltdizin
Set colDizin = objSubfolder.Files
For Each objFile in colDizin
If objFile.DateLastModified < (Date() - SonKacGun) Then
objFile.Delete
End If
Next
Next

 
Gönderildi : 08/07/2016 14:31

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

bir önceki postta belirttiğim uygulamayı denediniz mi ?

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 08/07/2016 16:06

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Merhaba Batuhan Bey,

vbs olarak kaydedip denediğinizde çalışması gerekiyor. Dosya yollarını kontrol edebilirsiniz, tırnak işaretleri ve boşlukları kontrol ediniz. Benim sistemimde çalışan vbs dosyasının içeriğini sizinle paylaştım. 

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 10/07/2016 03:08

(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
 

Alt klasorler için forfiles komutu' nun"@isdir" degiskenini kullanmalisiniz ;
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753551(v=ws.11).aspx

rem 10 gunden eski dosyalar siliniyor
forfiles -p D:\screenshots -m *.* -d -10 -c "cmd  /c del /q @path"

rem 10 gunden eski klasorler siliniyor
forfiles -p D:\screenshots /s -d -10 /c "cmd /c if @isdir==TRUE rd /s /q @path"

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 10/07/2016 16:20

(@BatuhanKARAMAN)
Gönderiler: 49
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Evet denedim ve en işime yarayan bu çıktı. Teşekkür ederim.

merhaba,

bir önceki postta belirttiğim uygulamayı denediniz mi ?

 
Gönderildi : 19/07/2016 19:25

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

rica ederim.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 19/07/2016 19:51

Paylaş: